Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεταβολή του καιρού αύριο Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

Την Κυρια­κή ανα­μέ­νε­ται μετα­βο­λή του και­ρού από τα βόρεια, με βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες βαθ­μιαία θα επε­κτα­θούν σε αρκε­τές περιο­χές της ηπει­ρω­τι­κής χώρας και ενδε­χο­μέ­νως στα ορει­νά της Κρήτης.

Τα φαι­νό­με­να στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά θα είναι τοπι­κά έντο­να και σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις — κυρί­ως στα βόρεια — θα συνο­δευ­τούν από χαλα­ζο­πτώ­σεις και ενι­σχυ­μέ­νους ανέ­μους. Σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες θα δια­τη­ρη­θούν οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα, προσ­δί­δο­ντας στις βρο­χο­πτώ­σεις χαρα­κτή­ρα λασποβροχών.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει αισθη­τή πτώ­ση και θα κυμαν­θεί, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 16 έως 29 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 19 έως 32–34, στην Ήπει­ρο από 18 έως 32–33 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 19 έως 34–35, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 21 έως 33–35 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 21 έως 31 και στα νησιά του Αιγαί­ου και την Κρή­τη από 21 έως 35 βαθ­μούς, ενώ τοπι­κά στο Ανα­το­λι­κό Αιγαίο οι μέγι­στες θα φτά­σουν στους 36–37 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βορειο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 4–5 Μπο­φόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις 6–7 Μπο­φόρ και στο Ιόνιο από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 5–6 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα πυκνώ­σουν, με πιθα­νό­τη­τα να εκδη­λω­θούν παρο­δι­κές βρο­χές κυρί­ως στα δυτι­κά και βορειο­δυ­τι­κά του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες κυρί­ως διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 27 έως 34–35 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με όμβρους ή σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κατά περιό­δους. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 26 έως 32 βαθμούς.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο