Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για έξοδο από εποπτεία: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.…

Σε σχό­λιο του για τη δήλω­ση Μητσο­τά­κη σχε­τι­κώς με την έξο­δο από το καθε­στώς ενι­σχυ­μέ­νης επο­πτεί­ας, το γρα­φείο Τύπου της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ υπο­στη­ρί­ζει: “Τα ψεύ­τι­κα τα λόγια τα μεγά­λα του πρω­θυ­πουρ­γού περί ‘ανά­πτυ­ξης και ευη­με­ρί­ας για όλους’ καταρ­ρέ­ουν με τον πιο επί­ση­μο τρό­πο μπρο­στά στην ακρί­βεια, τους μισθούς πεί­νας, τις νέες αυξή­σεις στο ρεύ­μα και το φυσι­κό αέριο, τους πλει­στη­ρια­σμούς της λαϊ­κής κατοι­κί­ας, συνο­λι­κά μπρο­στά στην πολι­τι­κή που με στα­θε­ρό­τη­τα θυσιά­ζει τις ανά­γκες των πολ­λών για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των λίγων”.

Όσο για τον δωδε­κα­ε­τή κύκλο των μνη­μο­νί­ων “αυτός, με ευθύ­νη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έκλει­σε ποτέ, το αντί­θε­το, άνοι­ξε ακό­μα περισ­σό­τε­ρο για να χωρέ­σει όχι μόνο τα παλιά, αλλά και τα νέα βάρη που επι­βάλ­λουν στο λαό οι μόνι­μες δεσμεύ­σεις της ΕΕ μαζί με αυτές του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, που απο­τε­λεί το νέο «υπερ­μνη­μό­νιο» σε βάρος του λαού”.

Σήμε­ρα, το κρί­σι­μο για το ΚΚΕ είναι “ο λαός μας, εξο­πλι­σμέ­νος με τα διδάγ­μα­τα από τους μεγά­λους αγώ­νες των προη­γού­με­νων χρό­νων — τους οποί­ους με απα­ρά­δε­κτο τρό­πο ο πρω­θυ­πουρ­γός συκο­φα­ντεί — να δυνα­μώ­σει την πάλη του για αυξή­σεις στους μισθούς, για ουσια­στι­κή προ­στα­σία από την ακρί­βεια, για κατάρ­γη­ση όλων των αντι­λαϊ­κών νόμων. Κυρί­ως, όμως, με τον αγώ­να του σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ να ανοί­ξει τον δρό­μο για τη μονα­δι­κή διέ­ξο­δο υπέρ των δικών του συμ­φε­ρό­ντων ανα­τρέ­πο­ντας τη στρα­τη­γι­κή του κεφα­λαί­ου και της ΕΕ που υπη­ρε­τεί η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά και κάθε αστι­κή κυβέρ­νη­ση”, κατα­λή­γει το σχό­λιο του ΚΚΕ.

Κυρ. Μητσοτάκης — Πανηγυρίζει για την «έξοδο από την εποπτεία», αποκλείοντας αναπλήρωση των απωλειών για το λαό

«Ιστο­ρι­κή» χαρα­κτή­ρι­σε τη σημε­ρι­νή μέρα ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, σε μήνυ­μά του, με αφορ­μή την έξο­δο της Ελλά­δας από το καθε­στώς της ενι­σχυ­μέ­νης ευρω­παϊ­κής εποπτείας.

Αυτό που απέ­κρυ­ψε επι­με­λώς όμως είναι ότι το ασφυ­κτι­κό πλαί­σιο για τον λαό παρα­μέ­νει από την ύπαρ­ξη των ελέγ­χων των Ευρω­παϊ­κών Εξα­μή­νων, του Δημο­σιο­νο­μι­κού Συμ­φώ­νου, του Συμ­φώ­νου για το Ευρώ και του Ταμεί­ου Ανάκαμψης.

«Κλεί­νει, έτσι, ένας δωδε­κα­ε­τής κύκλος που έφε­ρε πόνο στους πολί­τες, καθή­λω­ση στην οικο­νο­μία και διχα­σμό στην κοι­νω­νία. Για να ξεπρο­βά­λει, όμως, ένας νέος, καθα­ρός ορί­ζο­ντας ανά­πτυ­ξης, ενό­τη­τας και ευη­με­ρί­ας για όλους», είπε ο Κ. Μητσο­τά­κης, την ώρα όμως που μισθοί και συντά­ξεις παρα­μέ­νουν καθη­λω­μέ­νοι στα προ 12ετίας επί­πε­δα με το βιο­τι­κό επί­πε­δο του λαού ολο­έ­να να πέφτει υπό το βάρος πλέ­ον και του ραγδαί­ου κύμα­τος της ακρίβειας.

Μάλι­στα, ο πρω­θυ­πουρ­γός έσπευ­σε να δια­βε­βαιώ­σει ότι δεν προ­τί­θε­ται να προ­χω­ρή­σει σε ανα­πλή­ρω­ση των τερά­στιων απω­λειών που είχε ο λαός από τις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές όλων των, μέχρι τώρα, κυβερ­νή­σε­ων, λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι «οφεί­λου­με να διδα­χθού­με από την πρό­σφα­τη εμπει­ρία. Από τις δια­χρο­νι­κές και δια­κομ­μα­τι­κές ευθύ­νες που οδή­γη­σαν στα μνη­μό­νια με σπα­τά­λες πέρα από τις αντο­χές μας. Από τις πολι­τι­κές που επι­δεί­νω­σαν τις συνέ­πειές τους. Αλλά και από τους χει­ρι­σμούς που απέ­τρε­ψαν την πιο γρή­γο­ρη έξο­δο από την επο­πτεία των διε­θνών εταί­ρων μας».

Ακό­μα, ο πρω­θυ­πουρ­γός δια­φή­μι­σε τα πεπραγ­μέ­να της κυβέρ­νη­σής του λέγο­ντας ότι «σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση, πριν ακό­μη κλεί­σει η πρώ­τη της τετρα­ε­τία, γρά­φει τους τίτλους τέλους σε μία πολυ­ε­τή δοκι­μα­σία. Ας τους μετα­τρέ­ψου­με, λοι­πόν, σε πρό­λο­γο μιας νέας συναρ­πα­στι­κής δια­δρο­μής. Με πρώ­το σταθ­μό την ανά­κτη­ση της Επεν­δυ­τι­κής Βαθ­μί­δας και στα­θε­ρή πυξί­δα το Εθνι­κό Σχέ­διο Ανά­καμ­ψης που θα οικο­δο­μή­σει την ισχυ­ρή, σύγ­χρο­νη και αυτο­δύ­να­μη Ελλά­δα. Με στα­θε­ρό­τη­τα, συνέ­χεια και συνέ­πεια», δεί­χνο­ντας ότι προ­τε­ραιό­τη­τα είναι οι στό­χοι του κεφα­λαί­ου για την επί­τευ­ξη της μεγα­λύ­τε­ρης δυνα­τής καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, την οποία θα κλη­θούν να πλη­ρώ­σουν οι εργα­ζό­με­νοι και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, όπως ήδη συμ­βαί­νει με την ακρί­βεια και τα αντερ­γα­τι­κά μέτρα της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ.

Πηγή: 902.gr

 

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο