Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πρωτούλης για το ατύχημα στην Εθνική: Το αστικό κράτος είναι αποτελεσματικό για τους επιχειρηματίες και εγκληματικά αδιάφορο για τις λαϊκές ανάγκες

Τις ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για την παντε­λή έλλει­ψη ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δί­ου για την αντι­με­τώ­πι­ση ατυ­χη­μά­των στην εθνι­κή οδό, κατήγ­γει­λε ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ρα­ση του ΑΝΤ1, το πρωί της Παρα­σκευ­ής 18 Αυγούστου.

Σε έναν ιδιω­τι­κο­ποι­η­μέ­νο δρό­μο, που εξα­κο­λου­θού­σε να κόβει διό­δια στους διερ­χό­με­νους οδη­γούς, οι οποί­οι εγκλω­βί­στη­καν σε ουρές 10 χιλιο­μέ­τρων για 7 ώρες, δεν υπήρ­χε κανέ­να σχέ­διο, επι­σή­μα­νε και υπο­γράμ­μι­σε ότι υπήρ­χαν καταγ­γε­λί­ες οδη­γών, πως το 112 τους έστελ­νε στην εθνι­κή οδό, αντί να τους απομακρύνει.

Υπεν­θύ­μι­σε ότι ανά­λο­γη κατά­στα­ση ζήσα­με τον Γενά­ρη στην Αττι­κή οδό με τους χιλιά­δες εγκλω­βι­σμέ­νους μέσα στα χιό­νια, στη Νέα Αγχί­α­λο με την πυρ­κα­γιά να προ­κα­λεί έκρη­ξη σε αερο­δρό­μιο της πολε­μι­κής αερο­πο­ρί­ας και στη Ρόδο, όπου κάη­καν 500 χιλιά­δες στρέμ­μα­τα και οι του­ρί­στες μετα­φέ­ρο­νταν με καρότσες.

Ολα τα περι­στα­τι­κά δεί­χνουν πως το αστι­κό κρά­τος είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κό για τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά σχέ­δια, αλλά αργό και εγκλη­μα­τι­κά αδιά­φο­ρο για τις λαϊ­κές ανά­γκες. Οι βασι­κές υπο­δο­μές για την ικα­νο­ποί­η­ση των λαϊ­κών ανα­γκών, έχουν ιδιω­τι­κο­ποι­η­θεί, έχουν εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­θεί κι έχουν δημιουρ­γή­σει μία πολύ επι­κίν­δυ­νη κατά­στα­ση που πρέ­πει να ανα­τρα­πεί, σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Γ. Πρωτούλης.

Στους μόνους που η κυβέρ­νη­ση δια­σφά­λι­σε ασφα­λή μετα­κί­νη­ση ήταν το τάγ­μα των νεο­να­ζι­στών από την Κρο­α­τία που διέ­σχι­σαν όλη την χώρα για να δολο­φο­νή­σουν έναν νέο άνθρω­πο, πρό­σθε­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Γ. Πρωτούλης.

Όσον αφο­ρά τον δήμαρ­χο της Χει­μά­ρας Φρέ­ντι Μπε­λέ­ρης, σημεί­ω­σε πως το ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή είχε ζητή­σει την απο­φυ­λά­κι­σή του, πρό­σθε­σε ωστό­σο πως η ευρω­παϊ­κή προ­ο­πτι­κή της Αλβα­νί­ας δεν θα λύσει αλλά θα εντεί­νει το πρό­βλη­μα, φέρ­νο­ντας ως παρά­δειγ­μα την Κύπρο, της οποί­ας η έντα­ξη στην ΕΕ δεν έλυ­σε το πρό­βλη­μα της εισβο­λής και κατο­χής αλλά το διαιώ­νι­σε. Ιδιαί­τε­ρα, σήμε­ρα που οξύ­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί κι ενώ είναι σε εξέ­λι­ξη ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρα­νία, χρειά­ζε­ται μεγά­λη προ­σο­χή στον καλ­λιερ­γού­με­νο εθνι­κι­σμό, κατέληξε.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο