Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πρωτούλης: Κριτήριο και για τον β’ γύρο των εκλογών είναι ποιος υπηρέτησε με συνέπεια τα δικαιώματα του λαού και ποιος όχι (VIDEO)

Για τον β’ γύρο των δημο­τι­κών εκλο­γών, κρι­τή­ριο για τον κόσμο πρέ­πει να είναι ποιος από τους υπο­ψη­φί­ους έχει υπη­ρε­τή­σει με συνέ­πεια τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων και ποιος την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή και όχι οι ταμπέ­λες του ανε­ξάρ­τη­του ή όχι. Αυτό επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Περι­φέ­ρειας Αττι­κής μιλώ­ντας, στο κανά­λι «Open» το πρωί της Τρί­της 10 Οκτώβρη.

Σημεί­ω­σε πως αυτοί που έχουν ψηφί­σει τρία μνη­μό­νια δεν είναι προ­ο­δευ­τι­κοί για τον λαό και κατήγ­γει­λε την υπο­κρι­σία που επι­κρα­τεί, με βάση την οποία οι υπο­ψή­φιοι κομ­μά­των εμφα­νί­ζο­νταν ανε­ξάρ­τη­τοι, το βρά­δυ των εκλο­γών βάφτη­καν για λίγο με διά­φο­ρα χρώ­μα­τα και τώρα ξανα­εμ­φα­νί­ζο­νται ανεξάρτητοι.

Σε έξι δήμους της χώρας, πρό­σθε­σε, Πάτρα, Και­σα­ρια­νή, Πετρού­πο­λη, Χαϊ­δά­ρι, Τύρ­να­βο και Νίκαια, ο λαός, οι εργα­ζό­με­νοι  μπο­ρεί να έχουν έναν αγω­νι­στή δήμαρ­χο στο πλευ­ρό τους, που θα παλεύ­ουν μαζί ενά­ντια στα αντι­λαϊ­κά μέτρα που έρχο­νται και γι’ αυτό πρέ­πει να τους στη­ρί­ξει την επό­με­νη Κυριακή.

Όσον αφο­ρά την άνο­δο του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα δεί­χνει πως δυνα­μώ­νει στα­θε­ρά το ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης στην κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή και πρό­σθε­σε πως η κυβέρ­νη­ση δεν έχει πάρει λευ­κή επι­τα­γή από τον λαό για να περά­σει ως οδο­στρω­τή­ρας για να ισο­πε­δώ­σει τα δικαιώ­μα­τα του λαού.

Ο Γ. Πρω­τού­λης σημεί­ω­σε πως το ΚΚΕ θα αξιο­ποι­ή­σει τη δύνα­μη που του έδω­σε ο λαός για την ανα­σύ­ντα­ξη του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, για την αύξη­ση της συμ­με­το­χής των πολ­λών σε σωμα­τεία, συλ­λό­γους και φορείς, για να ανέ­βει η οργα­νω­μέ­νη λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση, για­τί μόνο αυτή φέρ­νει απο­τε­λέ­σμα­τα και όχι οι σωτή­ρες που εμφα­νί­ζο­νται και θέλουν τον λαό θεατή.

Ερω­τη­θείς σχε­τι­κά, εξέ­φρα­σε τη συμ­φω­νία του ΚΚΕ στην εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση για τις απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις Μπέ­ου, τονί­ζο­ντας επί­σης ότι Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης ξοδεύ­ουν χρό­νο για να χαϊ­δεύ­ουν ένα λού­μπεν στοι­χείο τη στιγ­μή που κρί­νο­νται πολύ πιο σοβα­ρά θέμα­τα για τον λαό μας.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο