Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Αμπατιέλος: Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα μέσα εκείνα που θα αντιπαρατεθεί για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή (VIDEO)

Οι εξε­λί­ξεις στη Μέση Ανα­το­λή δεν είναι «κεραυ­νός εν αιθρία» μέσα στη συν­θή­κη κλι­μά­κω­σης της επι­θε­τι­κό­τη­τας του ισραη­λι­νού κρά­τους και της προ­σπά­θειας των Παλαι­στι­νί­ων να σώσουν οτι­δή­πο­τε σώζε­ται, αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, τόνι­σε ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας σε εκπο­μπή του «Kontra».

Όταν είσαι πατη­μέ­νος μέχρι τον λαι­μό, όταν έχεις χιλιά­δες Παλαι­στί­νιους νεκρούς αμά­χους από ένα κρά­τος κατο­χι­κό, το Ισρα­ήλ, που έχει επι­βά­λει ένα καθε­στώς απαρτ­χάιντ ειδι­κά στη Λωρί­δα της Γάζας, όταν έχεις δολο­φο­νί­ες, βια­σμούς που απο­κα­λύ­πτο­νται κάθε μέρα εδώ και πάρα πολ­λά χρό­νια, όταν έχεις το Ισρα­ήλ που στε­ρεί βασι­κές ανά­γκες για τον άνθρω­πο, όπως είναι η πρό­σβα­ση στο νερό, κατα­λα­βαί­νε­τε ότι ο παλαι­στι­νια­κός λαός έχει το δικαί­ω­μα να επι­λέ­ξει τα μέσα εκεί­να που θα αντι­πα­ρα­τε­θεί με αυτή την κατά­στα­ση για να τερ­μα­τι­στεί η ισραη­λι­νή κατο­χή, επι­σή­μα­νε ο Ν. Αμπατιέλος.

Εμείς λέμε ότι χρειά­ζε­ται αμέ­ρι­στη λαϊ­κή στή­ρι­ξη, αλλη­λεγ­γύη, χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας για να κατα­κτη­θεί ένα κρά­τος παλαι­στι­νια­κό στα όρια του ’67, όπως διεκ­δι­κούν οι Παλαιστίνιοι.

Ανα­φο­ρι­κά με τα απο­τε­λέ­σμα­τα των δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών, ο Ν. Αμπα­τιέ­λος υπο­γράμ­μι­σε ότι συνε­χί­ζε­ται ένα ρεύ­μα που έχει δημιουρ­γη­θεί ‑και φάνη­κε και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές- που αμφι­σβη­τεί την ασκού­με­νη πολι­τι­κή συνο­λι­κό­τε­ρα, που αμφι­σβη­τεί ένα κρά­τος που βάζει τις ανά­γκες του λαού στο ζύγι του «κόστους — οφέλους».

Το ΚΚΕ είναι ο πραγ­μα­τι­κός αντί­πα­λος αυτής της πολι­τι­κής που σήμε­ρα εκφρά­ζε­ται από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, από περι­φε­ρειάρ­χες και από δημάρ­χους που την υλο­ποιούν σταθερά.

Όπως σημεί­ω­σε ο Ν. Αμπα­τιέ­λος, στον β’ γύρο όπου έχει περά­σει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ο κόσμος να επι­λέ­ξει αγω­νι­στή δήμαρ­χο που θα είναι δίπλα του την επό­με­νη μέρα και όχι απέ­να­ντί του. Στις υπό­λοι­πες περι­πτώ­σεις, καθώς αυτές οι εκλο­γές είναι πολι­τι­κές, είναι ένα θέμα το πώς θα δια­λέ­ξεις και πώς θα επι­λέ­ξεις όταν έχεις δει ότι στην προη­γού­με­νη φάση είτε στην κυβέρ­νη­ση είτε στους δήμους συγκλί­νουν όλοι τους και κάλε­σε τον κόσμο να μη γίνει συνέ­νο­χος σε μια πολι­τι­κή που είναι προ­δια­γε­γραμ­μέ­νη. Λέμε στον β’ γύρο άκυ­ρο και λευ­κό και εμείς είμα­στε εδώ δυνα­τοί την επό­με­νη μέρα χωρίς νομι­μο­ποιού­με κανέ­ναν τους που θα εφαρ­μό­σει αυτή την πολι­τι­κή, κατέληξε.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο