Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ: Περίπου 1.500 πτώματα μαχητών της Χαμάς έχουν βρεθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το πρωί ότι έχει βρει “περί­που 1.500 πτώ­μα­τα” μαχη­τών της Χαμάς στο Ισρα­ήλ μετά την επί­θε­ση το Σάβ­βα­το το πρωί του παλαι­στι­νια­κού ισλα­μι­στι­κού κινή­μα­τος από τη Λωρί­δα της Γάζας.

“Περί­που 1.500 πτώ­μα­τα (μαχη­τών) της Χαμάς έχουν βρε­θεί στο Ισρα­ήλ γύρω από τη Λωρί­δα της Γάζας”, δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του ισραη­λι­νού στρα­τού αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης Ρίτσαρντ Χεχτ, οι δηλώ­σεις του οποί­ου μαρ­τυ­ρούν το εύρος της άνευ προη­γου­μέ­νου επί­θε­σης που εξα­πέ­λυ­σε το Σάβ­βα­το η Χαμάς στο νότιο Ισρα­ήλ. Μέχρι στιγ­μής ο στρα­τός έκα­νε λόγο για περί­που χίλιους μαχη­τές της Χαμάς που διείσ­δυ­σαν στο ισραη­λι­νό έδαφος.

Την σημε­ρι­νή τέταρ­τη ημέ­ρα των εχθρο­πρα­ξιών, “ο στρα­τός έχει λίγο πολύ ανα­κτή­σει τον έλεγ­χο του φρά­κτη στα σύνο­ρα” με τη Γάζα, “αλλά ακό­μη μπο­ρούν να υπάρ­ξουν διεισ­δύ­σεις”, πρό­σθε­σε ο Χεχτ.

Ωστό­σο “γνω­ρί­ζου­με ότι από τη χθε­σι­νή νύχτα, κανείς δεν εισήλ­θε” στο Ισρα­ήλ από τη Λωρί­δα της Γάζας, πρόσθεσε.

Ο στρα­τός έχει “σχε­δόν ολο­κλη­ρώ­σει” την εκκέ­νω­ση 24 τοπο­θε­σιών που βρί­σκο­νται κοντά στα σύνο­ρα με τη Λωρί­δα της Γάζας, την απο­μά­κρυν­ση των κατοί­κων των οποί­ων είχε αποφασίσει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο