Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση Ηλία Σιώρα για το δήθεν άνοιγμα νέων ΜΕΘ: «Αν αυτό δεν είναι απανθρωπιά, τότε τι είναι;»

«Ανοί­γουν» σήμε­ρα 12 νέες κλί­νες ΜΕΘ-Covid στο Νοσο­κο­μείο Ευαγ­γε­λι­σμός προ­κει­μέ­νου να καλυ­φθούν οι πιε­στι­κές ανά­γκες που δημιουρ­γεί η παν­δη­μία η οποία τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες οδη­γεί εκα­το­ντά­δες πολί­τες στα νοσοκομεία.

θα ακο­λου­θή­σουν επι­πλέ­ον κλί­νες και σε άλλα νοσο­κο­μεια­κά ιδρύ­μα­τα τις επό­με­νες ημέ­ρες (σε ΚΑΤ, Ερυ­θρό Σταυ­ρό, Αγία Όλγα, Τζά­νειο και Αττι­κόν), καθώς ανα­μέ­νε­ται αύξη­ση νοση­λειών άρα και αύξη­ση συμπο­λι­τών μας που θα χρεια­στούν ΜΕΘ. Ο σχε­δια­σμός του υπουρ­γεί­ου υγεί­ας προ­βλέ­πει το «άνοιγ­μα» 70 επι­πλέ­ον κλι­νών covid ΜΕΘ στα νοσο­κο­μείο της Αττικής.

Για την υλο­ποί­η­ση αυτού του σχε­δια­σμού της κυβέ­ρη­σης ζητή­σα­με το σχό­λιο του Ηλία Σιώ­ρα, προ­έ­δρου εργα­ζο­μέ­νων στο Νοσο­κο­μείο Ευαγ­γε­λι­σμός και γραμ­μα­τέα της ΕΙΝΑΠ:

Η αναγ­γελ­θεί­σα διθυ­ραμ­βι­κά λει­τουρ­γία 12 νέων κλι­νών ΜΕΘ covid στον Ευαγ­γε­λι­σμό δεν είναι τίπο­τα άλλο από τη μετα­τρο­πή των ήδη υπαρ­χου­σών 12 κλι­νών non covid σε covid!!!

Αν δεν επι­τα­χθεί, χωρίς… δωρά­κια (όπως με την ενοι­κί­α­ση κλι­νών με ημε­ρή­σια απο­ζη­μί­ω­ση που προ­τεί­νουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας υγεί­ας κάθε πολυ­τραυ­μα­τί­ας, κάθε χει­ρουρ­γι­κό περι­στα­τι­κό που χρειά­ζε­ται ΜΕΘ, κάθε βαριά non covid λοί­μω­ξη, κάθε εγκε­φα­λι­κή αιμορ­ρα­γία ή βαρύ εγκε­φα­λι­κό επει­σό­διο που χρειά­ζε­ται δια­σω­λή­νω­ση και τόσα άλλα βαριά περι­στα­τι­κά ή θα μεί­νουν χωρίς περί­θαλ­ψη ‑με όλες τις τρα­γι­κές συνέ­πειες- ή θα ξεπου­λη­θούν οικο­γέ­νειές ολό­κλη­ρες για να .…οδεύ­σουν ιδιωτικά.

Αν αυτό δεν είναι απαν­θρω­πιά, τότε τι είναι;

ΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Η ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο