Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σήμε­ρα είναι μέρα πάλης ενά­ντια σε κάθε μορ­φή ανι­σο­τι­μί­ας, βίας, κακο­ποί­η­σης, για τη γυναι­κεία χει­ρα­φέ­τη­ση, για την απαλ­λα­γή από την εκμε­τάλ­λευ­ση. Σήμε­ρα, επί­σης, ταυ­τό­χρο­να είναι μέρα πάλης ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, για τη μη εμπλο­κή της Ελλά­δας βαθύ­τε­ρα σε αυτόν», τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σε δήλω­σή του από τη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα για την Παγκό­σμια Μέρα της Γυναίκας.

Με σύν­θη­μα «εκμε­τάλ­λευ­ση, πόλε­μος και βία, ασπί­δα προ­στα­σί­ας η πάλη για γυναι­κεία ισο­τι­μία και χει­ρα­φέ­τη­ση των λαών», η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας, εργα­τι­κά σωμα­τεία, φορείς των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι  δια­δή­λω­σαν τιμώ­ντας την 8η Μάρ­τη, Παγκό­σμια Μέρα της Γυναί­κας, και παράλ­λη­λα υψώ­νο­ντας τη φωνή τους ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και την εμπλο­κή της Ελλά­δας σε αυτόν.

«Στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμία υπο­τα­γή, η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί», φώνα­ξαν οι γυναί­κες πίσω από τα πανό των Συλ­λό­γων και των Ομά­δων της ΟΓΕ που πήραν πρώ­τες τη θέση τους μπρο­στά από την εξέ­δρα. Κατήγ­γει­λαν τον πόλε­μο με τον οποίο οι ιμπε­ρια­λι­στές «τη Γη ξανα­μοι­ρά­ζουν» και απαί­τη­σαν την απε­μπλο­κή της χώρας από αυτόν.

Σύντο­μα τη φωνή τους ένω­σαν μαζί τους εργα­ζό­με­νες και εργα­ζό­με­νοι που κατέ­φτα­σαν από τις προ­συ­γκε­ντρώ­σεις, η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής, οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι. «Καμία εμπλο­κή, καμιά συμ­με­το­χή, έξω απ’ την Ελλά­δα οι ΝΑΤΟι­κοί», διαδήλωσαν.

Παράλ­λη­λα, οι εργα­ζό­με­νες κατα­δι­κά­ζουν «τα ωρά­ρια και τη ζωή-“λάστιχο”», διεκ­δι­κούν σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα στη δου­λειά, την Υγεία, τη μητρότητα.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από 902.gr

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο