Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σε δηλώ­σεις, μετά τη σύσκε­ψη των πολι­τι­κών αρχη­γών υπό την Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου, προ­χώ­ρη­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, φθά­νο­ντας στον Περισ­σό. Χαρα­κτή­ρι­σε το ΚΚΕ ως τη μόνη δύνα­μη­πραγ­μα­τι­κής, μαχη­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, έκα­νε λόγο για μια κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή που είναι και θα είναι ενά­ντια στο λαό και χαρα­κτή­ρι­σε άδι­κο τον εκλο­γι­κό νόμο.

Για τη σύσκε­ψη που προη­γή­θη­κε τόνι­σε: “Ήταν μια σύσκε­ψη θεσμι­κή για το σχη­μα­τι­σμό εκλο­γι­κής υπη­ρε­σια­κής κυβέρ­νη­σης μιας και δεν έγι­νε δυνα­τό από τα άλλα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα που έχουν ίδιες στρα­τη­γι­κές στο­χεύ­σεις και κοι­νά προ­γράμ­μα­τα να δια­μορ­φω­θεί η κυβέρ­νη­ση συνερ­γα­σί­ας με βάση τις εκλο­γές της προη­γού­με­νης Κυρια­κής. Έτσι λοι­πόν οδη­γού­μα­στε με υπη­ρε­σια­κή κυβέρ­νη­ση σε εκλο­γές στις 25 του Ιού­νη και εκεί θα δώσου­με όλοι τη μάχη“.

“Προ­χω­ρά­με δυνα­τά από τώρα. Τα μέλη, οι φίλοι, οι οπα­δοί του ΚΚΕ έτσι ώστε να γίνει ένα πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ στις επό­με­νες εκλο­γές. Για­τί η κυβέρ­νη­ση, η επό­με­νη της Νέας Δημο­κρα­τί­ας που θα προ­κύ­ψει από τις εκλο­γές της 25ης Ιου­νί­ου και η αντι­πο­λί­τευ­ση που θα στη­ρί­ζει, όπως έχει στη­ρί­ξει και στο παρελ­θόν και τώρα με βάση τις κοι­νές στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές, η Νέα Δημο­κρα­τία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δηλα­δή τα δύο κόμ­μα­τα ως αντι­πο­λί­τευ­ση, θα στη­ρί­ζουν αυτή την πολι­τι­κή που θα είναι ενά­ντια στον λαό μας για τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων” πρό­σθε­σε και σημείωσε:

“Από αυτή τη σκο­πιά, η μόνη δύνα­μη που προ­βάλ­λει ως δύνα­μη πραγ­μα­τι­κής, μαχη­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης στη χώρα μας είναι μόνο το ΚΚΕ. Και βέβαια λόγω του άδι­κου, του πιο άδι­κου εκλο­γι­κού νόμου απαι­τεί­ται η μέγι­στη συσπεί­ρω­ση δυνά­με­ων να κατα­γρά­ψει το ΚΚΕ σε ψήφους και ποσο­στά όχι μόνο τα ίδια το 7,2 αλλά πολύ περισ­σό­τε­ρα στις επό­με­νες εκλο­γές. Τέτοια μηνύ­μα­τα ενθαρ­ρυ­ντι­κά έρχο­νται από όλη την Ελλά­δα. Πρέ­πει να δώσου­με τον καλύ­τε­ρο εαυ­τό μας. Καλού­με και όσους συναν­θρώ­πους μας, φίλους και φίλες σκέ­φτη­καν να ψηφί­σουν το ΚΚΕ και δεν το έκα­ναν στις εκλο­γές της προη­γού­με­νης Κυρια­κής, να το κάνουν τώρα έχο­ντας και την εικό­να όλων των υπο­λοί­πων απο­τε­λε­σμά­των. Είμα­στε αισιό­δο­ξοι, θα πάμε μπροστά“.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο