Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Θεσσαλονίκης: Για τις επιθέσεις στελεχών της διοίκησης Ζέρβα και συμβούλων της ΝΔ ενάντια στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε σχό­λιό της για τις δηλώ­σεις στε­λε­χών της δημο­τι­κής αρχής και συμ­βού­λων της ΝΔ με στό­χο το ΚΚΕ και τον επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο και στέ­λε­χος του ΚΚΕ, Σωτή­ρη Ζαρια­νό­που­λο, η ΤΟ Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Οι επι­θέ­σεις με δηλώ­σεις στε­λε­χών της Δημο­τι­κής Αρχής Ζέρ­βα και συμ­βού­λων της ΝΔ, τις τελευ­ταί­ες μέρες, ενά­ντια στο ΚΚΕ και προ­σω­πι­κά στον επι­κε­φα­λής της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο και στέ­λε­χος του ΚΚΕ, Σωτή­ρη Ζαρια­νό­που­λο, τόσο στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο όσο και σε διά­φο­ρα άλλα μέσα, μόνο τυχαί­ες δεν είναι. Εξε­λίσ­σο­νται σε προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο, μετά από την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές και την ανά­δει­ξη του σε 3ο κόμ­μα στο Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης. Γνω­ρί­ζουν και οι ίδιοι τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια που υπάρ­χει για τη δημο­τι­κή αρχή, που μπο­ρεί να εκφρα­στεί με ενί­σχυ­ση της “Λαϊ­κής Συσπείρωσης”.

Γίνο­νται με φόντο τα 120 εργα­τι­κά “ατυ­χή­μα­τα” στην καθα­ριό­τη­τα μόνο τα τελευ­ταία δύο χρό­νια στο Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης, πολύ περισ­σό­τε­ρα, ανα­λο­γι­κά, το 2023. Κατα­λα­βαί­νου­με την ενό­χλη­ση της διοί­κη­σης Ζέρ­βα και της κυβέρ­νη­σης που τη στη­ρί­ζει, για τη στα­θε­ρή, ατα­λά­ντευ­τη, μαχη­τι­κή στά­ση του ΚΚΕ και των στε­λε­χών του (βου­λευ­τές, δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι, συν­δι­κα­λι­στές) δίπλα στους εργα­ζό­με­νους του Δήμου. Για τη στή­ρι­ξη των αγώ­νων τους για τα αυτο­νό­η­τα: ανθρώ­πι­νες και ασφα­λείς συν­θή­κες δου­λειάς με λήψη άμε­σων μέτρων ασφα­λεί­ας, να γυρί­ζουν οι εργα­ζό­με­νοι υγιείς και ασφα­λείς στο σπί­τι τους.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγ­μέ­νοι με τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” θα συνε­χί­σουν να απο­κα­λύ­πτουν τις απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες εργα­σί­ας, όσους συγκα­λύ­πτουν αυτή την απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση και όσους συστρα­τεύ­ο­νται σ’ αυτή τη πολι­τι­κή και στο νέο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο μετά τις εκλο­γές του Οκτώβρη.

Οι απα­ρά­δε­κτοι χαρα­κτη­ρι­σμοί και φρα­στι­κές επι­θέ­σεις προς στε­λέ­χη του ΚΚΕ και εκλεγ­μέ­νους του πέφτουν στο κενό και κατα­δι­κά­ζο­νται ήδη από την πλειο­ψη­φία των εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου και της πόλης.

Οι εργα­ζό­με­νοι του Δήμου, ο λαός της πόλης γνω­ρί­ζουν καλά ποιος ήταν και θα είναι στα­θε­ρά στο πλάι τους. Γι αυτό και πρέ­πει να εκλε­γούν πολ­λοί περισ­σό­τε­ροι κομ­μου­νι­στές στο Δημο­τι­κό Συμβούλιο.

Να βρε­θεί πολ­λα­πλά ενι­σχυ­μέ­νη η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στις εκλο­γές του Οκτώβρη.»

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο