Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Παύλου Μελά: Ο Μάριος Παλάντζας υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Μάριος Παλάν­τζας θα είναι εκ νέου υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» για τον Δήμο Παύ­λου Μελά. Η υπο­ψη­φιό­τη­τά του ανα­κοι­νώ­θη­κε από­ψε, στο πλαί­σιο της εκδή­λω­σης που οργά­νω­σαν οι ΚΟ Δήμου Παύ­λου Μελά του ΚΚΕ με θέμα: «Δεν είναι η ώρα της σιω­πής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώ­να. Με το ΚΚΕ για τη ζωή, που μας αξίζει!».

Η εκδή­λω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο αμφι­θέ­α­τρο εκδη­λώ­σε­ων του 1ου ΓΕΛ Σταυ­ρού­πο­λης και είχε μεγά­λη συμμετοχή.

Από το βήμα της εκδή­λω­σης ο Γρη­γό­ρης Κλι­γκό­που­λος, γραμ­μα­τέ­ας της ΤΕ Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλε­σε σε ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ παντού, στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές και στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές που θα γίνουν το φθι­νό­πω­ρο. Με περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους βου­λευ­τές, δημάρ­χους, δημο­τι­κούς και περι­φε­ρεια­κούς συμβούλους.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο έγκλη­μα στα Τέμπη, όπως και σε όλα τα προ­βλή­μα­τα που ζει η εργα­τι­κή τάξη και η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια καθη­με­ρι­νά, είπε ότι μπο­ρούν και είναι κρί­σι­μο να βγουν συμπε­ρά­σμα­τα για την αιτία των προ­βλη­μά­των του λαού, για τον εχθρι­κό ρόλο του αστι­κού κρά­τους, τον αντι­λαϊ­κό χαρα­κτή­ρα όλων των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων. Για­τί όπως εξή­γη­σε «τελι­κά παντού και πάνω απ’ όλα βρί­σκε­ται ο ίδιος μεγά­λος ένο­χος, που είναι ένα σύστη­μα που έχει στο επί­κε­ντρο το καπι­τα­λι­στι­κό κέρδος».

Σημεί­ω­σε ότι «ο δρό­μος ανά­πτυ­ξης που υπε­ρα­σπί­ζο­νται η κυβέρ­νη­ση και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα έχει για κινη­τή­ρια δύνα­μη τα κέρ­δη, και έτσι υπο­χρε­ω­τι­κά βάζει στο ζύγι του “κόστους — οφέ­λους” τα μέτρα ασφα­λεί­ας σε υπο­δο­μές και μετα­τρέ­πει το κρά­τος σε υπη­ρέ­τη των μονο­πω­λια­κών συμφερόντων».

Γι αυτό «και οι διά­φο­ρες προ­τά­σεις που ακού­γο­νται αυτές τις μέρες ιδιαί­τε­ρα από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 , αλλά και από άλλες αρι­στε­ρί­στι­κες — οπορ­του­νι­στι­κές δυνά­μεις, για κρα­τι­κο­ποί­η­ση π.χ. του 51% της ΔΕΗ, ή για κρα­τι­κο­ποί­η­ση του ΟΣΕ, της ΕΥΑΘ κ.α. δεν απο­τε­λούν λύση για τα προ­βλή­μα­τα του λαού. Λες κι αν ανή­κουν στο κρά­τος, θα στα­μα­τή­σουν να λει­τουρ­γούν μέσα στον καπι­τα­λι­σμό με τη λογι­κή του κόστους — οφέ­λους. ‘Η λες κι όταν ήταν δημό­σια η ΔΕΗ δεν έκο­βαν το ρεύ­μα σε οικο­γέ­νειες που δεν είχαν να πλη­ρώ­σουν. Αυτές οι προ­τά­σεις ούτε και­νού­ριες είναι, ούτε προ­ο­δευ­τι­κές. Ολα τα αστι­κά κόμ­μα­τα πότε προ­χω­ρά­νε σε ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις και πότε σε κρα­τι­κο­ποι­ή­σεις ανά­λο­γα με το τι τους συμ­φέ­ρει σε αυτή τη φάση. Κρα­τι­κο­ποι­ή­σεις έχουν κάνει και φιλε­λεύ­θε­ρα κόμ­μα­τα, όταν ήταν να εξυ­γιά­νουν προ­βλη­μα­τι­κές επι­χει­ρή­σεις, που στη συνέ­χεια βέβαια της παρέ­δι­ναν καθα­ρές πάλι στα ιδιω­τι­κά μονοπώλια».

Ξεκα­θά­ρι­σε ότι το ΚΚΕ δεν παλεύ­ει «για να γυρί­σου­με στο προ­βλη­μα­τι­κό χτες, αλλά για να χαρά­ξου­με το αύριο, αξιο­ποιώ­ντας τις εξε­λί­ξεις στην επι­στή­μη, τις δυνα­τό­τη­τες της ίδιας της παρα­γω­γής σήμερα».

Και κάλε­σε να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας μαζί με το ΚΚΕ, «να ενι­σχυ­θεί το ΚΚΕ παντού στις εκλο­γές και στο κίνη­μα, για­τί βρί­σκε­ται στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να για να αντι­στοι­χη­θεί η ζωή μας με τις δυνα­τό­τη­τες της επο­χής μας, με την επι­στη­μο­νι­κή πρό­ο­δο, την τεχνο­λο­γι­κή εξέ­λι­ξη, τις παρα­γω­γι­κές δυνα­τό­τη­τες της χώρας μας.

Για να εξα­σφα­λί­ζε­ται μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά με αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες εργα­σί­ας, με μισθό που θα καλύ­πτει τις σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές ανάγκες.

Για να παρέ­χο­νται σύγ­χρο­νες, φθη­νές, ασφα­λείς μαζι­κές μετα­φο­ρές για όλο τον λαό με σύγ­χρο­νο συγκοι­νω­νια­κό δίκτυο.

Για να κατο­χυ­ρώ­νε­ται το καθο­λι­κό δικαί­ω­μα σε δημό­σια και δωρε­άν Παι­δεία, Προ­σχο­λι­κή Αγω­γή. Για στή­ρι­ξη ειδι­κά των νέων γονιών και ζευ­γα­ριών που ζουν διαρ­κώς μέσα στην ανασφάλεια.

Για να εξα­σφα­λί­ζε­ται το δικαί­ω­μα σε δωρε­άν Υγεία, με ανα­βάθ­μι­ση των νοσο­κο­μεί­ων, με ένα ολο­κλη­ρω­μέ­νο σύστη­μα Πρω­το­βάθ­μιας Υγεί­ας, για να φτια­χτεί επι­τέ­λους Κέντρο Υγεί­ας στο δήμο Παύ­λου Μελά. Ενας σύστη­μα υγεί­ας που δεν θα εξαρ­τά­ται από τα κέφια των “χορη­γών” όπως συνέ­βη με το Παι­δια­τρι­κό νοσο­κο­μείο στο Φίλυρο.

Αντί­στοι­χα, για να κατα­σκευα­στούν και στο Δήμο Παύ­λου Μελά οι ανα­γκαί­ες για το λαό υπο­δο­μές, όπως ασφα­λή και σύγ­χρο­να σχο­λεία, αθλη­τι­κά κέντρα, χώροι πολι­τι­σμού με ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση, χώροι με πρά­σι­νο για δωρε­άν αναψυχή.

Για να δημιουρ­γού­νται φθη­νές, σύγ­χρο­νες, λαϊ­κές κατοι­κί­ες για όλους. Κι όχι να μας παίρ­νουν τα σπί­τια οι τρά­πε­ζες και τα κορά­κια ώστε κάποιοι λίγοι να ζού­νε πλουσιοπάροχα.

Για να υπάρ­ξει ολο­κλη­ρω­μέ­νος σχε­δια­σμός έργων αντι­πλημ­μυ­ρι­κής και αντι­σει­σμι­κής προ­στα­σί­ας. Και όχι να πλημ­μυ­ρί­ζουν οι κάτοι­κοι της Πολί­χνης, της Ευκαρ­πί­ας σε κάθε βρο­χή, να μετα­τρέ­πε­ται η οδός Λαγκα­δά σε ποτά­μι σε κάθε βρο­χή όπως και όλη η Θεσσαλονίκη».

Το βιογραφικό του υποψήφιου Δημάρχου Παύλου Μελά

Ο Μάριος Παλάν­τζας, 31 χρο­νών, είναι από­φοι­τος των τμη­μά­των Χωρο­τα­ξί­ας και Ανά­πτυ­ξης και Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών της Πολυ­τε­χνι­κής Σχο­λής του ΑΠΘ. Εργά­ζε­ται ως μισθω­τός μηχα­νι­κός σε κατα­σκευα­στι­κή εται­ρεία. Είναι μέλος του σωμα­τεί­ου μισθω­τών τεχνι­κών Μακε­δο­νί­ας (ΣΜΤ) και του αθλη­τι­κού σωμα­τεί­ου πολε­μι­κών τεχνών.

Είναι εκλεγ­μέ­νος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στο Δήμο Παύ­λου Μελά και μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο