Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Πυρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς Καϊτεζίδη για το κλείσιμο δημοτικών παιδικών σταθμών

Για ακό­μη μια φορά η διοί­κη­ση του Δήμου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη ειση­γεί­ται το κλεί­σι­μο Δημο­τι­κών Παι­δι­κών Σταθ­μών με το πρό­σχη­μα ότι “δεν βγαί­νει” οικο­νο­μι­κά, στρέ­φο­ντας ουσια­στι­κά παι­διά και γονείς στην ιδιω­τι­κή εκπαίδευση.

Σε ανα­κοί­νω­ση της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Πυλαί­ας Χορ­τιά­τη καταγ­γέλ­λει την πολι­τι­κή της διοί­κη­σης Καϊ­τε­ζί­δη και ζητά να παρ­θούν πίσω οι ειση­γή­σεις για ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας των Δημο­τι­κών Παι­δι­κών Σταθ­μών σε Πανό­ρα­μα και Φίλυ­ρο, ενώ διεκ­δι­κεί να λει­τουρ­γή­σουν ξανά παι­δι­κοί σταθ­μοί σε Ασβε­στο­χώ­ρι και Χορ­τιά­τη που έκλει­σαν τα προη­γού­με­να χρόνια.

Η ανα­κοί­νω­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» είναι η εξής:

«Επα­νέρ­χε­ται η Δημο­τι­κή Αρχή στο κλεί­σι­μο Δημο­τι­κών Παι­δι­κών Σταθ­μών. Κάνο­ντας μια οικο­νο­μι­κή ανά­λυ­ση τύπου μπα­κά­λι­κου ειση­γεί­ται στο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του ΝΠΔΔ την ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας των Δημο­τι­κών Παι­δι­κών Σταθ­μών σε Πανό­ρα­μα και ξανά στο Φίλυρο.

Το παι­χνί­δι το έχου­με ξανά δει. Με τον ίδιο τρό­πο και τα ίδια επι­χει­ρή­μα­τα, τα προη­γού­με­να χρό­νια έκλει­σαν οι Δημο­τι­κοί Παι­δι­κοί Σταθ­μοί σε Χορ­τιά­τη, Ασβε­στο­χώ­ρι και Πυλαία ενώ την τελευ­ταία στιγ­μή απο­τρά­πη­κε πέρυ­σι το κλεί­σι­μο στο Φίλυρο.

Ρωτά­με το δήμαρ­χο και πρό­ε­δρο της ΠΕΔ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας κ. Ιγνά­τιο Καϊ­τε­ζί­δη πριν μας κάνει ανά­λυ­ση εσό­δων και εξό­δων και πριν μας πει ότι “το μαγα­ζί δεν βγαί­νει” να μας απαντήσει:

• Απαί­τη­σε η Δημο­τι­κή Αρχή και η ΠΕΔ από την κυβέρ­νη­ση να ενι­σχυ­θούν οι Δημο­τι­κοί Παι­δι­κοί Σταθ­μοί και να στα­μα­τή­σει η ενί­σχυ­ση των ιδιω­τι­κών όπως γίνε­ται μέσω των voucher;

Τι θα γίνει με τα παι­διά που θέλουν να πάνε στους δημο­τι­κούς παι­δι­κούς σταθ­μούς, έχουν κάνει ήδη εγγρα­φή και δεν έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να πάνε στους ιδιωτικούς;

• Τι θα γίνει αν τα επό­με­να χρό­νια αυξη­θεί ο αριθ­μός των παι­διών στην περιο­χή μας;

Τι μέτρα πήρε όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια για το χτί­σι­μο κτι­ρί­ων που θα στε­γά­ζουν τους παι­δι­κούς σταθ­μούς ώστε να μην ανα­γκά­ζε­ται ο Δήμος να πλη­ρώ­νει δεκά­δες χιλιά­δες ευρώ για ενοί­κια (ο Δημο­τι­κός Παι­δι­κός Σταθ­μός στο Πανό­ρα­μα έχει ενοί­κιο περί­που 44.000 ευρώ το χρόνο!!).

• Τι έκα­νε για να περά­σουν οι εργα­ζό­με­νοι των παι­δι­κών σταθ­μών στους Δήμους και να πλη­ρώ­νο­νται από το κρά­τος και όχι από τα ΝΠΔΔ όπως γίνε­ται σήμερα;

Έστω και τώρα καλού­με τη διοί­κη­ση του Δήμου να πάρει πίσω τις ειση­γή­σεις για ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας των Δημο­τι­κών Παι­δι­κών Σταθ­μών σε Πανό­ρα­μα και Φίλυρο.

Καλού­με το λαό του Δήμου Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη να διεκ­δι­κή­σει να μην κλεί­σει κανέ­νας παι­δι­κός σταθ­μός στο Δήμο. Να λει­τουρ­γή­σουν παι­δι­κοί σταθ­μοί σε Ασβε­στο­χώ­ρι και Χορτιάτη.

Να απαι­τή­σου­με ουσια­στι­κή ανα­βάθ­μι­ση των παι­δι­κών σταθ­μών με 15 νήπια μέγι­στο αριθ­μό σε κάθε τμή­μα με προ­σω­πι­κό που θα καλύ­πτει όλες τις ανά­γκες και θα εργά­ζε­ται μόνι­μα και στα­θε­ρά. Καμία από­λυ­ση εργα­ζό­με­νου.

Η παι­δεία είναι ανά­γκη και δικαί­ω­μα. Δεν το χαρί­ζου­με σε κανένα!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο