Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Άλκη Καμπανού: Οι γονείς του 19χρονου μήνυσαν τους ιατροδικαστές

Μήνυ­ση ενα­ντί­ον των τριών ιατρο­δι­κα­στών, που κατέ­θε­σαν με τις ιδιό­τη­τες των μαρ­τύ­ρων υπε­ρά­σπι­σης – τεχνι­κών συμ­βού­λων στη δίκη για τη δολο­φο­νία του Άλκη Καμπα­νού, υπέ­βα­λαν οι γονείς του 19χρονου.

Στην προ­φο­ρι­κή μήνυ­ση που υπο­βλή­θη­κε, διά τους συνη­γό­ρου τους Αλέ­ξη Κού­για, ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης στρέ­φο­νται κατά των ιατρο­δι­κα­στών Κατε­ρί­να Απο­στο­λί­δου, Γρη­γό­ρη Λέων και Δημή­τρη Γαλε­ντέ­ρη. Στις κατα­θέ­σεις τους είχαν πάρει απο­στά­σεις από το περιε­χό­με­νο της ιατρο­δι­κα­στι­κής έκθε­σης που συνέ­τα­ξε η συνά­δελ­φός τους Λήδα Κοβά­τση ως προς τα αίτια θανά­του του 19χρονου, δια­τυ­πώ­νο­ντας την επι­στη­μο­νι­κή τους άπο­ψη, ότι το χτύ­πη­μα στη μηριαία αρτη­ρία ήταν αυτό που προ­κά­λε­σε τον θάνα­το (σ.σ. η κ. Κοβά­τση κάνει λόγο για συρ­ροή κακώ­σε­ων στα κάτω άκρα και το κεφάλι).

Υπό αυτές τις συν­θή­κες, η οικο­γέ­νεια του 19χρονου υπέ­βα­λε μήνυ­ση για τα αδι­κή­μα­τα της ψευ­δούς κατά­θε­σης και της απά­της ενώ­πιον δικα­στη­ρί­ου, ζητώ­ντας να δια­βι­βα­στούν στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης τα πρα­κτι­κά της δίκης με το περιε­χό­με­νο των κατα­θέ­σε­ών τους και των ιατρο­δι­κα­στι­κών γνω­μα­τεύ­σε­ων που συνέ­τα­ξαν. Η εξέ­λι­ξη αυτή προ­κά­λε­σε αντί­δρα­ση από μερί­δα των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης, που κατα­λό­γι­σε στην πολι­τι­κή αγω­γή «ένδεια επι­χει­ρη­μά­των», ενώ ακο­λού­θη­σε έντα­ση στη δικα­στι­κή αίθουσα.

Μετά το Πάσχα η συνέχεια της δίκης

Η δίκη διε­κό­πη για τις 24 Απρι­λί­ου, οπό­τε ανα­μέ­νε­ται να κατα­θέ­σει ο τελευ­ταί­ος μάρ­τυ­ρας υπε­ρά­σπι­σης (πραγ­μα­το­γνώ­μο­νας επί τεχνι­κών ζητη­μά­των). Στη συνέ­χεια ανα­μέ­νε­ται να ξεκι­νή­σουν οι απο­λο­γί­ες των 12 κατηγορουμένων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο