Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ είναι εγγύηση για την υπεράσπιση του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή

«Συνη­θί­ζε­ται όλες οι αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις στην τελευ­ταία συνε­δρί­α­ση της Βου­λής πριν από τις εκλο­γές να κλεί­νουν τις εκκρε­μό­τη­τές τους, προ­φα­νώς η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ δεν θα μπο­ρού­σε να απο­τε­λεί εξαί­ρε­ση, αυτό το χαρα­κτή­ρα άλλω­στε έχει το σημε­ρι­νό νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών. Και παρό­τι δεν πήρα κυρί­ως τον λόγο για να επα­να­λά­βω τη θέση μας για το εγκλη­μα­τι­κό μόρ­φω­μα της Χρυ­σής Αυγής, που τώρα βγή­καν και ανοι­κτοί υπο­στη­ρι­κτές της, παρι­στά­νο­ντας μάλι­στα τους λαγούς, δικα­στι­κοί από την ανώ­τα­τη δικαιο­σύ­νη, όμως δεν μπο­ρώ να το αφή­σω ασχο­λί­α­στο, αφού το φέρα­τε κι αυτό το ζήτη­μα ως εκκρε­μό­τη­τα της τελευ­ταί­ας στιγμής.

Για­τί εμείς θεω­ρού­με ότι η δρά­ση των φασι­στι­κών, ναζι­στι­κών, εγκλη­μα­τι­κών μορ­φω­μά­των με όποιον μαν­δύα κι αν αυτά εμφα­νί­ζο­νται δεν είναι απλά μια εκκρε­μό­τη­τα που κλεί­νει με νομο­θε­τι­κές ρυθ­μί­σεις και μάλι­στα γενι­κευ­μέ­να αντι­δρα­στι­κές και επι­κίν­δυ­νες, για το δρό­μο που ανοί­γουν, στε­γά­ζο­ντας από την ανι­στό­ρη­τη θεω­ρία των «δύο άκρων» μέχρι την ποι­νι­κο­ποί­η­ση εργα­τι­κών-λαϊ­κών αγώ­νων, ριζο­σπα­στι­κών, προ­ο­δευ­τι­κών κομ­μά­των, όπως έχει γίνει και σε άλλα κρά­τη της ΕΕ για­τί όλα αυτά απο­τε­λούν και κατευ­θύν­σεις της ΕΕ» τόνι­σε στη σημε­ρι­νή του ομι­λία στη Βου­λή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Είπε ότι προ­κύ­πτουν και ερω­τή­μα­τα όπως «Για ποιο λόγο η κυβέρ­νη­ση χρειά­στη­κε να νομο­θε­τή­σει τρεις φορές για το ζήτη­μα αυτό και μάλι­στα η τελευ­ταία λίγο πριν κλεί­σει η Βου­λή;» και πρό­σθε­σε ότι «δεν ήταν θέμα προ­χει­ρό­τη­τας όπως την κατη­γο­ρεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

« Ήταν συνει­δη­τή επι­λο­γή για να συντη­ρεί­ται μια τέτοια συζή­τη­ση, «ότι δήθεν όποιος δεν είναι με τα νομο­θε­τι­κά μέτρα της κυβέρ­νη­σης κλεί­νει το μάτι στη ΧΑ», «ότι πρό­κει­ται ‑δήθεν- για αντι­συ­στη­μι­κή ψήφο», που τελι­κά ρίχνει νερό στο μύλο των μορφωμάτων.

Πολύ περισ­σό­τε­ρο που τίπο­τε δεν απο­τρέ­πει την ύπαρ­ξη κομ­μά­των με καμου­φλα­ρι­σμέ­νο πρό­σω­πο — και πιθα­νά χωρίς κανέ­να κατα­δι­κα­σμέ­νο στις γραμ­μές τους — να χύνουν το ρατσι­στι­κό και εθνι­κι­στι­κό, φασι­στι­κό δηλη­τή­ριο τους μια χαρά. Και να είναι μάλι­στα και πιο «χρή­σι­μοι» στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, αφού δεν είναι τόσο ξεφω­νη­μέ­νοι φασί­στες όπως η ΧΑ και οι παρα­φυά­δες αυτής, οι εγκλη­μα­τί­ες» τόνισε.

«Δεν έχει γίνει αυτό στο παρελ­θόν με διά­φο­ρα ακρο­δε­ξιά κόμ­μα­τα όπως τον ΛΑ.Ο.Σ που συγκυ­βέρ­νη­σε και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ; Όπως είναι οι ΑΝΕΛ που ήταν στην ίδια κυβέρ­νη­ση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Όλοι αυτοί οι καρα­μπι­νά­τοι προ­βο­κά­το­ρες κατά περιό­δους και συγκε­κρι­μέ­νες στιγ­μές ενα­ντί­ον του λαϊ­κού και νεο­λαι­ΐ­στι­κου κινή­μα­τος τι ήταν; Τι γίνε­ται σήμε­ρα σε Εργα­τι­κά Κέντρα, σε Δήμους που σεση­μα­σμέ­νοι φασί­στες, ακρο­δε­ξιοί, με το μαν­δύα του «ανε­ξάρ­τη­του» τώρα, συμπράτ­τουν και με εκπρο­σώ­πους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» επι­σή­μα­νε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Γι’ αυτό επι­μέ­νου­με ότι αυτά τα μορ­φώ­μα­τα αντι­με­τω­πί­ζο­νται, τελι­κά και ουσια­στι­κά, από τον ίδιο το λαό, από το κίνη­μά του, ο οποί­ος λαός μπο­ρεί πραγ­μα­τι­κά με τη δρά­ση του να τα στεί­λει στον αγύ­ρι­στο, σημα­δεύ­ο­ντας, πρώ­τα απ’ όλα, το ίδιο το σάπιο σύστη­μα που τα γεν­νά. Για­τί είναι σάρ­κα από τη σάρ­κα του συστή­μα­τος που όλοι εσείς εδώ μέσα υπη­ρε­τεί­τε. Και από­δει­ξη γι’ αυτό απο­τε­λεί η προ­σπά­θεια του κατα­δι­κα­σμέ­νου ναζί Κασι­διά­ρη να συνερ­γα­στεί με ένα πρώ­ην εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου, ο οποί­ος, αν δει κανείς το βιο­γρα­φι­κό του φανε­ρό και κρυ­φό, δια­πι­στώ­νει τις σχέ­σεις αυτών των ομά­δων με τμή­μα­τα του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού» υπογράμμισε.

«Και το κυριό­τε­ρο: Έχε­τε το θρά­σος να κου­νά­τε το δάχτυ­λο, εσείς της ΝΔ που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μοι­ρά­ζε­στε την ευθύ­νη για­τί ενώ έχουν περά­σει 8 χρό­νια δεν έχει ολο­κλη­ρω­θεί ακό­μα η τελε­σί­δι­κη κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής. Για­τί αν είχε συμ­βεί αυτό σήμε­ρα δεν θα γινό­ταν καν αυτή η συζή­τη­ση» τόνι­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Αφού λοι­πόν, η σημε­ρι­νή συζή­τη­ση έχει τον χαρα­κτή­ρα να κλεί­σε­τε εκκρε­μό­τη­τες, εμείς, σας λέμε να ασχο­λη­θεί­τε με τις πραγ­μα­τι­κές εκκρε­μό­τη­τες που αφο­ρούν σε κρί­σι­μα ζητή­μα­τα από τα οποία υπο­φέ­ρει ο ελλη­νι­κός λαός και για αυτό κυρί­ως, πήρα το λόγο» είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας και κάλε­σε να γίνουν δεκτές και να ψηφι­στούν οι τρο­πο­λο­γί­ες που κατέ­θε­σε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ για το «σοβα­ρό ζήτη­μα της έκτα­κτης οικο­νο­μι­κής ενί­σχυ­σης των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ, για τις γιορ­τές του Πάσχα, ζήτη­μα το οποίο έχουν θέσει οι ίδιοι οι εργα­ζό­με­νοι μέσω του Σωμα­τεί­ου τους με επι­στο­λή τους προς τα Υπουρ­γεία Οικο­νο­μι­κών και Εργασίας».

Η άλλη τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε το ΚΚΕ αφο­ρά στην εξα­σφά­λι­ση του δικαιώ­μα­τος των επο­χι­κών εργα­ζο­μέ­νων-απα­σχο­λού­με­νων να ασκή­σουν το εκλο­γι­κό τους δικαί­ω­μα στον τόπο όπου εργά­ζο­νται κατά την του­ρι­στι­κή περίοδο.

«Η τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε το ΚΚΕ σας δίνει τη δυνα­τό­τη­τα να λύσε­τε εδώ και τώρα αυτό το σοβα­ρό ζήτη­μα» τόνισε.

Σημειώ­νο­ντας, επί­σης ότι για τους περισ­σό­τε­ρους τα έξο­δα μετα­κί­νη­σης είναι απα­γο­ρευ­τι­κά πρό­σθε­σε, απευ­θυ­νό­με­νος στην κυβέρ­νη­ση «δική σας ευθύ­νη είναι να λύσε­τε το ζήτη­μα και της επάρ­κειας των δια­θέ­σι­μων μέσων μετα­φο­ράς για όσους επο­χι­κούς εργα­ζό­με­νους πρέ­πει μαζι­κά να μετα­κι­νη­θούν τις συγκε­κρι­μέ­νες ημέ­ρες διε­νέρ­γειας των εκλογών».

Ο Δ. Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στις δεκά­δες προ­τά­σεις νόμου και τρο­πο­λο­γί­ες που κατέ­θε­σε στη διάρ­κεια όλης της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής περιό­δου το ΚΚΕ για την ανα­κού­φι­ση των εργα­ζο­μέ­νων, σημειώ­νο­ντας ότι «Όλες, μα όλες, τις απέρ­ρι­ψε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, και φυσι­κά κανείς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν τις στήριξε».

«Ανα­με­νό­με­νο, αφού όλοι σας συγκλί­νε­τε στα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα, αυτά που επι­βάλ­λουν την πολι­τι­κή σε βάρος του λαού για να μπο­ρούν να τη βγά­λουν καθα­ρή, τα κέρ­δη των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών» πρό­σθε­σε, ενώ επι­σή­μα­νε ότι «αυτές οι συγκλί­σεις σας στα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα απο­τυ­πώ­νο­νται και στα ψηφο­δέλ­τια των κομ­μά­των που ανα­κοι­νώ­νο­νται, όπου εδώ πραγ­μα­τι­κά “χάνει η μάνα το παι­δί και το παι­δί τη μάνα”».

«Αφή­στε, λοι­πόν, τους εκβια­σμούς προς τους ψηφο­φό­ρους «στα­θε­ρό­τη­τα ή ακυ­βερ­νη­σία», ο ένας με την αυτο­δυ­να­μία και ο άλλος με την «προ­ο­δευ­τι­κή» κυβέρ­νη­ση — μού­φα. Όλοι μπο­ρεί­τε να συνερ­γα­στεί­τε με όλους. Από την πρώ­τη σελί­δα των περιε­χο­μέ­νων δια­πι­στώ­νει κανείς πως τα κυβερ­νη­τι­κά σας προ­γράμ­μα­τα συγκλί­νουν» είπε.

«Όλο και περισ­σό­τε­ροι εργα­ζό­με­νοι σήμε­ρα, νέοι και νέες, έχουν συνει­δη­το­ποι­ή­σει ότι μόνο το ΚΚΕ απο­τε­λεί πραγ­μα­τι­κή εγγύ­η­ση για την ανά­πτυ­ξη μαζι­κών, απο­φα­σι­στι­κών αγώ­νων για την υπε­ρά­σπι­ση του λαού έξω και μέσα στη Βου­λή. Για να πλη­ρώ­νουν τα σπα­σμέ­να οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι και όχι ο λαός» σημεί­ω­σε, τονί­ζο­ντας ότι «ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα μεταλ­λα­χτεί, ούτε σε στή­ρι­ξη, ούτε σε ανο­χή σε καμία αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, όποια σύν­θε­ση κι αν έχει, όποια κόμ­μα­τα κι αν την αποτελούν».

«Πιο δυνα­τό ΚΚΕ, λοι­πόν, για να δυνα­μώ­σουν οι ελπι­δο­φό­ρες εστί­ες αντί­στα­σης, να ενω­θούν σε ένα μεγά­λο πανελ­λα­δι­κό κίνη­μα πάλης και ανα­τρο­πής. Εκεί θα κατα­τε­θεί όλη η δύνα­μη του ΚΚΕ την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών υπε­ρα­σπι­ζό­με­νος τον ελλη­νι­κό λαό, ο οποί­ος είναι και ο μόνος που μπο­ρεί να σώσει το λαό. Καλή Ανά­στα­ση για τον λαό» τόνι­σε κατα­λή­γο­ντας στην ομι­λία του ο Δ. Κουτσούμπας.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο