Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο»

Ο αστυ­νο­μι­κός στα χέρια του οποί­ου ξεψύ­χη­σε ο Άλκης Καμπα­νός κατα­θέ­τει αυτή την ώρα στο Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου δικά­ζο­νται οι 12 κατη­γο­ρού­με­νοι για τη δολο­φο­νία σε βάρος του 19χρονου φοι­τη­τή, τα ξημε­ρώ­μα­τα της 1ης Φεβρουα­ρί­ου 2022. «Ήταν λες και μπαί­να­με σε σφα­γείο», είπε ο αστυ­νο­μι­κός της Άμε­σης Δρά­σης, περι­γρά­φο­ντας τη σκη­νή του εγκλή­μα­τος, όταν κλή­θη­κε να μετα­βεί στην οδό Γαζή, στην περιο­χή της Χαρι­λά­ου. όπου έγι­νε το φονι­κό επεισόδιο.

Όπως ανέ­φε­ρε, αντί­κρι­σε τον Άλκη μέσα σε «λίμνη αίμα­τος», ενώ έσπευ­σε να του προ­σφέ­ρει τις πρώ­τες βοή­θειες, προ­σπα­θώ­ντας να στα­μα­τή­σει την αιμορ­ρα­γία, με τον 19χρονο να ψελ­λί­ζει «εδώ», δεί­χνο­ντας τη βου­βω­νι­κή χώρα, όπου είχε δεχθεί χτύ­πη­μα. Οι προ­σπά­θειες όμως απο­δεί­χθη­καν μάταιες καθώς λίγο μετά, ξεψύ­χη­σε. «Το σοκ, όταν φεύ­γει ένα παι­δί στα χέρια σου, είναι μεγά­λο», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο αστυ­νο­μι­κός, σύμ­φω­να με τον οποίο, δίπλα στον άτυ­χο 19χρονο βρι­σκό­ταν ο φίλος και κολ­λη­τός του, που χτυ­πή­θη­κε κατά την ίδια επί­θε­ση και ο οποί­ος έδω­σε στους αστυ­νο­μι­κούς κάποιες πλη­ρο­φο­ρί­ες για το τι είχε συμ­βεί, ενώ στο σημείο εντο­πί­στη­κε ένα κόκ­κι­νο δρε­πά­νι, με μαύ­ρη λαβή, που ήταν μέσα σε λίμνη αίμα­τος. «Όταν φτά­σα­με στο σημείο, υπήρ­χε πλή­ρης ησυ­χία, δεν είδα­με άτο­μα που να είχαν συμπλα­κεί, δεν γνω­ρί­ζα­με τους λόγους που έγι­νε το επει­σό­διο», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο μάρ­τυ­ρας, η εξέ­τα­ση του οποί­ου είναι σε εξέλιξη.

Νωρί­τε­ρα, ολο­κλή­ρω­σε την κατά­θε­σή του ο 20χρονος που ήταν παρών στην επί­θε­ση, αλλά πρό­λα­βε να ξεφύ­γει χωρίς να τραυ­μα­τι­στεί, ενώ στη συνέ­χεια ανα­μέ­νε­ται να ανέ­βει στο βήμα του μάρ­τυ­ρα δεύ­τε­ρος αστυ­νο­μι­κός του Τμή­μα­τος Εγκλη­μά­των κατά Ζωής της Ασφά­λειας Θεσσαλονίκης.

Στην αίθου­σα του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου βρί­σκο­νται και σήμε­ρα οι γονείς του Άλκη, που παρα­κο­λου­θούν τη διαδικασία.

Ο Μέγας Ιερο­ε­ξε­τα­στής, Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο