Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για τη Τζωρτζίνα: Ολοκλήρωσε την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ερχό­με­νη Πέμ­πτη, 25 Ιανουα­ρί­ου, η εισαγ­γε­λέ­ας έδρας του ΜΟΔ θα υπο­βά­λει στο δικα­στή­ριο την πρό­τα­σή της για το αν θεω­ρεί αθώα ή ένο­χη τη Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου για τον θάνα­το της πρώ­της κόρης της, Τζωρ­τζί­νας Δασκαλάκη.

Η κατη­γο­ρού­με­νη για από­πει­ρα και ανθρω­πο­κτο­νία ολο­κλή­ρω­σε σήμε­ρα, μετά από εννέα συνε­δριά­σεις, την απο­λο­γία της αρνού­με­νη ότι ήταν το δικό της χέρι που στρά­φη­κε σε βάρος του παι­διού της.

«Ήταν πολ­λές οι ημέ­ρες της απο­λο­γί­ας. Αρχι­κά θέλω να ζητή­σω συγ­γνώ­μη για κάποιες στιγ­μές έντα­σης, είναι δύσκο­λη η θέση που βρί­σκο­μαι. Έρχο­μαι να εξη­γή­σω και να θυμη­θώ περι­στα­τι­κά πολύ δύσκο­λα, που με θα με στοι­χειώ­νουν σε όλη μου τη ζωή», είπε κλεί­νο­ντας την απο­λο­γία της η Ρού­λα Πισπιρίγκου.

Η κατη­γο­ρού­με­νη ανα­φέρ­θη­κε και στη σωρεία ερω­τή­σε­ων που δέχθη­κε με επί­κε­ντρο τα μηνύ­μα­τα που έστελ­νε τότε:

«Ανα­γνώ­στη­καν μηνύ­μα­τα για τη συμπε­ρι­φο­ρά μου. Μπο­ρεί να έχω άσχη­μο χαρα­κτή­ρα, κάποιοι να με θεω­ρούν αχώ­νευ­τη. Είμαι ο χει­ρό­τε­ρος άνθρω­πος στον κόσμο. Έχω κατη­γο­ρη­θεί για ένα αδί­κη­μα που είναι το χει­ρό­τε­ρο για μια μάνα. Απευ­θύ­νο­μαι στη Δικαιο­σύ­νη κι ελπί­ζω να δικαιω­θεί το παι­δί μου. Θέλω να μάθω την αλή­θεια. Δεν την ξέρω. Ελά­τε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παι­δί δεν θα το ζητού­σα­τε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παι­δί μου, θέλω να με βοη­θή­σε­τε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου», ήταν τα τελευ­ταία λόγια της κατη­γο­ρού­με­νης πριν ολο­κλη­ρω­θεί η απο­δει­κτι­κή διαδικασία.

Λίγο νωρί­τε­ρα οι τόνοι ανέ­βη­καν όταν ο συνή­γο­ρος της 35χρονης, Αλέ­ξης Κού­γιας, δήλω­σε ότι η κατη­γο­ρού­με­νη ζητά τη διε­νέρ­γεια αυτο­ψί­ας στο Νοσο­κο­μείο Παί­δων, να ανα­γνω­στεί στο δικα­στή­ριο η επι­στο­λή γενε­τί­στριας που έχει κατα­θέ­σει στο δικα­στή­ριο και να εξε­τα­στεί συμπλη­ρω­μα­τι­κά η ίδια, καθώς, σύμ­φω­να με τον συνή­γο­ρο, από γενε­τι­κό έλεγ­χο στον οποίο υπέ­βαλ­λε η εν λόγω επι­στή­μο­νας τη Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου δια­πί­στω­σε ότι πάσχει από σύν­δρο­μο που επη­ρε­ά­ζει την καρδιά.

«Θέλω να δια­μαρ­τυ­ρη­θώ εντο­νό­τα­τα. Μια προ­ϋ­πό­θε­ση είναι ότι απα­γο­ρεύ­ε­ται σε δικα­στή να ειρω­νεύ­ε­ται. Να απο­δο­κι­μά­ζει με τρό­πο που δεν δεί­χνει αντι­κει­με­νι­κό­τη­τα. Μου μετα­φέρ­θη­κε ότι η ειρω­νεία πήγε σύν­νε­φο. Το να φτά­σου­με στο σημείο να ερω­τά­ται από την έδρα για­τί έκα­νε έρω­τα με τον σύζυ­γό της μετά τον θάνα­το του παι­διού. Τι σχέ­ση έχει αν πήρε συναι­νε­τι­κό δια­ζύ­γιο; Η σύνε­δρος βλέ­πει εκπο­μπές όλη μέρα; Το δικα­στή­ριο κάνει ιερά εξέ­τα­ση. Είναι πρω­το­φα­νής και θα μεί­νει στην ιστο­ρία», ανέ­φε­ρε ο κ. Κούγιας.

Η πρό­ε­δρος απέρ­ρι­ψε το αίτη­μα για συμπλη­ρω­μα­τι­κή εξέ­τα­ση της γενε­τί­στριας, ενώ είπε ότι η επι­στο­λή θεω­ρεί­ται ανα­γνω­στέο έγγραφο.

Το δικα­στή­ριο απέρ­ρι­ψε με ανά­λο­γη εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση το αίτη­μα αυτο­ψί­ας στο Νοσο­κο­μείο Παίδων.

Η εισαγ­γε­λέ­ας, ανα­φε­ρό­με­νη στο αίτη­μα για ψυχια­τρι­κή πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νη που είχε δια­τυ­πω­θεί σε προη­γού­με­νες συνε­δριά­σεις, ζήτη­σε να απορ­ρι­φθεί: «Στον χρό­νο που υπο­βλή­θη­κε το αίτη­μα δεν μπο­ρού­σα να τοπο­θε­τη­θώ. Να πω στη μέση της δια­δι­κα­σί­ας σκο­πεύ­ου­με να κατα­δι­κά­ζου­με ή να μη κατα­δι­κά­σου­με και πάρ­τε την κατη­γο­ρού­με­νη στο ψυχια­τρείο; Έχει έρθει η κατη­γο­ρού­με­νη και μας λέει είμαι καλά, δεν έχω πει­ρά­ξει το παι­δί μου, δεν πάσχω από κάτι, είμαι εδώ για τη δικαί­ω­ση του παι­διού μου. Θα πω να εξε­τα­στεί; Το σύν­δρο­μο Μιν­χά­ου­ζεν είναι δια­τα­ρα­χή συμπε­ρι­φο­ράς. Απά­ντη­σε με νηφα­λιό­τη­τα, είπε τα γεγο­νό­τα με χρο­νι­κή αλλη­λου­χία, δεν έδω­σε την εντύ­πω­ση μιας γυναί­κας που πάσχει και δεν κατα­λα­βαί­νει τι γίνε­ται εδώ μέσα».

Το δικα­στή­ριο υιο­θέ­τη­σε την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση και απέρ­ρι­ψε το αίτημα.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο