Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τον “Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου”: Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

Δια­κή­ρυ­ξη της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 100 χρό­νων από τον θάνα­το του Β. Ι. Λένιν (1870 — 1924) θα κυκλο­φο­ρή­σει από αύριο με τον «Ριζο­σπά­στη του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου» 20 — 21 Γενάρη.

Στη μάχη της πανε­ξόρ­μη­σης ρίχνο­νται τα μέλη του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ μαζί με φίλους και οπα­δούς για να φτά­σει η εφη­με­ρί­δα μαζί με τη Δια­κή­ρυ­ξη σε χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, βιο­πα­λαι­στές, νέους και νέες, γυναί­κες, επιστήμονες.

Οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις φιλο­δο­ξούν η πλα­τιά δια­κί­νη­ση της Δια­κή­ρυ­ξης να απο­τε­λέ­σει την καλύ­τε­ρη έναρ­ξη της σει­ράς πολύ­μορ­φων πρω­το­βου­λιών του Κόμ­μα­τος, που θα ξεδι­πλω­θούν σε όλη τη διάρ­κεια του 2024, με τίτλο «100 χρό­νια Λένιν — Σοσια­λι­σμός η απά­ντη­ση στον 21ο αιώνα».

Μέσω όλης αυτής της δρα­στη­ριό­τη­τας, τιμώ­ντας τον μεγα­λύ­τε­ρο επα­να­στά­τη που ανέ­δει­ξε το παγκό­σμιο κομ­μου­νι­στι­κό κίνη­μα τον 20ό αιώ­να, στό­χος είναι να φωτι­στούν επί­και­ρα διδάγ­μα­τα για την οργά­νω­ση της ταξι­κής πάλης σήμε­ρα. Στο έδα­φος των μεγά­λων προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζουν η εργα­τι­κή τάξη, ο λαός, η νεο­λαία να φωτι­στούν η επι­και­ρό­τη­τα του σοσια­λι­σμού, ο δρό­μος και η προ­ε­τοι­μα­σία για την επα­να­στα­τι­κή ανα­τρο­πή, να ανα­δει­χθεί η ανω­τε­ρό­τη­τα του σοσια­λι­σμού σε όλες τις πλευ­ρές της οικο­νο­μι­κής και κοι­νω­νι­κής ζωής των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού.

Εξάλ­λου, το έργο και η επα­να­στα­τι­κή δρά­ση του Λένιν και των μπολ­σε­βί­κων, η νικη­φό­ρα πορεία προς το κοσμοϊ­στο­ρι­κό γεγο­νός της Μεγά­λης Οκτω­βρια­νής Επα­νά­στα­σης εξα­κο­λου­θούν να δεί­χνουν τον δρό­μο της πάλης των κομ­μου­νι­στών, τον δρό­μο της διε­ξό­δου για το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνημα.

Η μεγά­λη διά­δο­ση της Δια­κή­ρυ­ξης αλλά και η συζή­τη­ση με το περιε­χό­με­νό της μπο­ρούν να ενι­σχύ­σουν σημα­ντι­κά το πολι­τι­κό άνοιγ­μα των ΚΟΒ που αυτήν την περί­ο­δο εντεί­νε­ται, την προ­σπά­θεια για την κλι­μά­κω­ση της εργα­τι­κής — λαϊ­κής πάλης απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή της ΕΕ, της κυβέρ­νη­σης, αστι­κών κομ­μά­των που κατα­δι­κά­ζουν τον λαό στην ακρί­βεια, στο καθη­λω­μέ­νο εισό­δη­μα, στη φορο­λη­στεία, στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση κρί­σι­μων τομέ­ων, όπως της Υγεί­ας και της Παι­δεί­ας, στους κιν­δύ­νους από τη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας στους δολο­φο­νι­κούς ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς. Μπο­ρούν να βοη­θή­σουν να επε­κτα­θούν οι δίαυ­λοι επι­κοι­νω­νί­ας με σημα­ντι­κό κομ­μά­τι κόσμου, να μετρη­θούν νέα βήμα­τα αγω­νι­στι­κής συμπό­ρευ­σης με εργα­τι­κές — λαϊ­κές δυνάμεις.

Ετσι, οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις εξα­ντλούν όλα τα περι­θώ­ρια, με καλό σχέ­διο στο­χεύ­ουν να πάει η Δια­κή­ρυ­ξη χέρι με χέρι σε χιλιά­δες κόσμου. Να φτά­σει σε εκα­το­ντά­δες χώρους δου­λειάς, σε κάθε γει­το­νιά και συνοι­κία στις πόλεις, στα χωριά της υπαί­θρου, στις δομές Εκπαί­δευ­σης και Υγεί­ας, παντού. Γι’ αυτό επι­με­ρί­ζο­νται συγκε­κρι­μέ­νοι, αυξη­μέ­νοι στό­χοι ανά ΚΟΒ αλλά και άτο­μο το άτο­μο, οργα­νώ­νο­νται μαζι­κές εξορ­μή­σεις για όλο το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο και τη Δευτέρα.

 

 

.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο