Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός στην Κύμη — Ε. Λέκκας: Δεν εμπνέει ανησυχία — Πυροσβεστική: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σει­σμός σημειώ­θη­κε στις 16:15 ο οποί­ος έγι­νε αισθη­τός και στην Αττική.

Σύμ­φω­να με την αυτό­μα­τη λύση του Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών η σει­σμι­κή δόνη­ση σημειώ­θη­κε στη θαλάσ­σια περιο­χή μετα­ξύ Σκύ­ρου και Εύβοιας και ήταν μεγέ­θους 4,8 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ.

Ε. Λέκκας: Δεν εμπνέει ανησυχία — Πυροσβεστική: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σει­σμι­κή δόνη­ση μεγέ­θους 4,8 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ σημειώ­θη­κε γύρω στις 4:15 το μεση­μέ­ρι με επί­κε­ντρο στα 24 χιλιό­με­τρα ανα­το­λι­κά — νοτιο­α­να­το­λι­κά της Κύμης και εστια­κό βάθος στα 14,6 χιλιό­με­τρα, σύμ­φω­να με την αυτό­μα­τη λύση του Γεω­δυ­να­μι­κού Ινστι­τού­του του Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Όπως ανέ­φε­ρε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρό­ε­δρος του ΟΑΣΠ και καθη­γη­τής Δυνα­μι­κής Τεκτο­νι­κής Εφαρ­μο­σμέ­νης Γεω­λο­γί­ας & Δια­χεί­ρι­σης Φυσι­κών Κατα­στρο­φών του ΕΚΠΑ, Ευθύ­μης Λέκ­κας, ο σει­σμός έγι­νε σε υπο­θα­λάσ­σιο χώρο ανοι­χτά της Κύμης, ωστό­σο δεν εμπνέ­ει ανησυχία.

Σύμ­φω­να με όσα δήλω­σε ο κ. Λέκ­κας στην ΕΡΤ, αν και πρό­κει­ται για μία σει­σμο­γε­νή περιο­χή που μπο­ρεί να δώσει μεγα­λύ­τε­ρο σει­σμό η κατά­στα­ση δεν εμπνέ­ει ανη­συ­χία, ενώ προ­σέ­θε­σε ότι παρα­κο­λου­θούν την εξέ­λι­ξη του φαινομένου.

Επι­πλέ­ον, περι­πο­λί­ες γίνο­νται στην περιο­χή από τις πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις. Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή δεν έχει υπάρ­ξει κάποια ανα­φο­ρά για ζημιές, ενώ το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος δεν έχει λάβει κάποια κλήση.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο