Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη δολοφόνων Άλκη Καμπανού: Μανάδες των κατηγορουμένων ζήτησαν «συγγνώμη» από τους γονείς του 19χρονου

Με την εξέ­τα­ση μαρ­τύ­ρων υπε­ρά­σπι­σης συνε­χί­ζε­ται για 20η μέρα, ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, η δίκη για την «τυφλή» οπα­δι­κή επί­θε­ση που στοί­χι­σε τη ζωή του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Στο βήμα του μάρ­τυ­ρα ανέ­βη­καν συγ­γε­νι­κά πρό­σω­πα, οικο­γε­νεια­κοί φίλοι και εκπαι­δευ­τι­κοί των 12 κατη­γο­ρού­με­νων που ανα­φέρ­θη­καν κυρί­ως στις προ­σω­πι­κό­τη­τες των νεα­ρών εμπλε­κό­με­νων στο φονι­κό επει­σό­διο. Μετα­ξύ αυτών, μητέ­ρες που εξέ­φρα­σαν τα συλ­λυ­πη­τή­ριά τους στους γονείς του αδι­κο­χα­μέ­νου Άλκη, ζητώ­ντας, με απο­λο­γη­τι­κό ύφος, συγ­γνώ­μη για την απώ­λεια του 19χρονου και την εμπλο­κή των παι­διών τους.

«Κατα­λα­βαί­νου­με τη δική σας θέση, δεν είστε εδώ ως κατη­γο­ρού­με­νες», ήταν τα λόγια της προ­ε­δρεύ­ου­σας του δικα­στη­ρί­ου προς τις τρεις γυναί­κες που εξε­τά­στη­καν σήμερα.Μεταφέροντας όσα τους εκμυ­στη­ρεύ­τη­καν τα παι­διά τους, πριν συλ­λη­φθούν και κατα­στούν κατη­γο­ρού­με­να, ανα­φο­ρι­κά με τον βαθ­μό συμ­με­το­χής τους στο επει­σό­διο, είπαν ‑καθε­μία για λογα­ρια­σμό του δικού της παι­διού- ότι δεν χτύ­πη­σαν τον Άλκη ούτε ήρθαν σε σωμα­τι­κή επα­φή μαζί του.

«Είναι δύσκο­λο για μένα να μιλάω για την υπό­θε­ση», κατέ­θε­σε η μητέ­ρα του 1ου κατη­γο­ρού­με­νου, σημειώ­νο­ντας ότι έχει κλο­νι­στεί ψυχι­κά η υγεία της μετά το συμ­βάν. «Τον παρα­κα­λού­σα να μου πει την αλή­θεια. Κλαί­γο­ντας, μου είπε “ μαμά, δεν τον χτύ­πη­σα”. Αν τον είχε χτυ­πή­σει δεν θα στε­κό­μουν απέ­να­ντι σας», είπε, απευ­θυ­νό­με­νη προς το δικαστήριο.

«Θέλω να ζητή­σω μια μεγά­λη συγ­γνώ­μη που ο γιος μου βρέ­θη­κε εκεί», ανέ­φε­ρε η μητέ­ρα του 4ου κατη­γο­ρού­με­νου. «Κρα­τού­σε έναν πυρ­σό […] δεν πρό­λα­βε να δει κάτι για­τί έφυ­γε», κατέ­θε­σε ‑μετα­ξύ άλλων- η ίδια για τη συμ­με­το­χή του κατη­γο­ρού­με­νου γιου της, ο οποί­ος μετά τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση, έφυ­γε στην πατρί­δα του, την Αλβα­νία, για να παρα­δο­θεί τελι­κά κάποια 24ωρα αργό­τε­ρα στις ελλη­νι­κές διω­κτι­κές αρχές.

Η τρί­τη μάρ­τυ­ρας, μητέ­ρα του 11ου κατη­γο­ρού­με­νου, εξέ­φρα­σε τη συντρι­βή της για το φονι­κό συμ­βάν, το οποίο, όπως είπε, «έπε­σε σαν βόμ­βα μέσα στο σπί­τι μας». «Δεν μπο­ρού­σα να φαντα­στώ πως το παι­δί μου θα είχε μία τέτοια εμπλο­κή», ανέ­φε­ρε, σημειώ­νο­ντας ότι ο γιος της, με βάση όσα της μετέ­φε­ρε, «κρα­τού­σε ένα ξύλο και επι­τέ­θη­κε στο φίλο του Άλκη».

Η δια­δι­κα­σία είναι σε εξέ­λι­ξη και συνε­χί­ζε­ται με την εξέ­τα­ση μαρ­τύ­ρων υπεράσπισης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο