Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ανησυχείτε μήπως στις εκλογές εκφραστεί η λαϊκή οργή όπως έγινε με το έγκλημα στα Τέμπη (VIDEO)

Ανη­συ­χεί­τε μήπως στις εκλο­γές εκφρα­στεί η λαϊ­κή οργή και δυσα­ρέ­σκεια όπως εκφρά­στη­κε στις μεγα­λειώ­δεις δια­δη­λώ­σεις για το προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα στα Τέμπη, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής για το πολυ­νο­μο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης και Επενδύσεων.

Tο έγκλη­μα στα Τέμπη είναι η στα­γό­να που ξεχεί­λι­σε το ποτή­ρι, σημεί­ω­σε και πρό­σθε­σε ότι η κυβέρ­νη­ση επι­κα­λεί­ται το εκβια­στι­κό δίλημ­μα της ακυ­βερ­νη­σί­ας ή της στα­θε­ρό­τη­τας, ενώ αυτή η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή μεγα­λώ­νει την ανα­σφά­λεια και την αστά­θεια στη ζωή του λαού και στον στό­χο της στα­θε­ρό­τη­τας συνα­ντώ­νται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Τόνι­σε ότι το πραγ­μα­τι­κό ερώ­τη­μα δεν είναι ποιος και πώς θα κυβερ­νή­σει, αλλά για ποιον και τι θα υλο­ποι­ή­σει η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση. Κατέ­δει­ξε τη στρα­τη­γι­κή σύμπλευ­ση των αστι­κών κομ­μά­των σε βασι­κές ενό­τη­τες που είναι το Ταμείο Ανά­καμ­ψης και τα προ­α­παι­τού­με­νά του, η «πρά­σι­νη μετά­βα­ση» που την πλη­ρώ­νει ο λαός με την ακρί­βεια, η «απε­λευ­θέ­ρω­ση», η εμπλο­κή στον πόλε­μο στην Ουκρα­νία και στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που οδη­γούν και σε επώ­δυ­νους συμ­βι­βα­σμούς στα Ελληνοτουρκικά.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι αυτές οι βασι­κές ενό­τη­τες είναι στα κυβερ­νη­τι­κά προ­γράμ­μα­τα των αστι­κών κομ­μά­των και για αυτό η αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ τους είναι είτε περιο­ρι­σμέ­νη είτε ανύ­παρ­κτη. Σχο­λιά­ζο­ντας τα σενά­ρια κυβερ­νη­τι­κών συνερ­γα­σιών, τόνι­σε ότι ο λαός τα έχει δει όλα και τους έχει δοκι­μά­σει σε διά­φο­ρα κυβερ­νη­τι­κά σχή­μα­τα που έφτια­ξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με κόμ­μα­τα μιας χρήσης.

Ειδι­κά για το έγκλη­μα στα Τέμπη, υπο­γράμ­μι­σε πως κανέ­να μέτρο στή­ρι­ξης των οικο­γε­νειών των θυμά­των δεν μπο­ρεί να σας απαλ­λά­ξει από τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες, τονί­ζο­ντας ότι οι κυβερ­νή­σεις έδω­σαν τα ρέστα τους για να υλο­ποι­η­θεί η πολι­τι­κή ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης του σιδη­ρό­δρο­μου με κρι­τή­ριο το κέρ­δος, αντί­θε­τα το ΚΚΕ έχει κρι­τή­ριο την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών ανα­γκών, την προ­στα­σία της ζωής.

Τόνι­σε πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ένα ισχυ­ρό ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο