Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Πελετίδη: Για να δούμε τελικά ποιος θα δικαστεί…!!!!

Φιλο­ξε­νού­με­νος ο Στέ­λιος Παλαρ­μάς //

Το να βλέ­που­με έναν Δήμαρ­χο να δικά­ζε­ται στην Ελλά­δα είναι μια συνη­θι­σμέ­νη εικό­να, μίζες, δια­πλο­κή, ρεμού­λες, κακο­δια­χεί­ρι­ση έχουν οδη­γή­σει πολ­λούς δημάρ­χους στη δικαιο­σύ­νη και μάλι­στα κάποιοι έχουν καταδικαστεί.
Το να βλέ­που­με όμως έναν Δήμαρ­χο να διώ­κε­τε επει­δή υπε­ρα­σπί­ζε­ται την δημο­κρα­τι­κή τιμή της πόλης του είναι εικό­να σπά­νια, για­τί αυτό ακρι­βώς κάνει ο Πελε­τί­δης στην Πάτρα απέ­να­ντι στην ναζι­στι­κή φασι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή.
Όποιος έχει παρα­κο­λου­θή­σει ρεπορ­τάζ στα ΜΜΕ, κεί­με­να συμπα­ρά­στα­σης, δηλώ­σεις στε­λε­χών της δημο­τι­κής αρχής, μπο­ρεί να δια­πι­στώ­σει ότι γίνε­ται ένα «λάθος» αφού μιλούν για τους μάρ­τυ­ρες υπε­ρά­σπι­σης της Χρυ­σής Αυγής ενώ η ΧΑ είναι μηνύ­τρια και καλεί μάρ­τυ­ρες κατηγορίας.

Το «λάθος» αυτό είναι απο­τέ­λε­σμα της καθο­λι­κής συμπα­ρά­στα­σης του πατρι­νού λαού, και όχι μόνο, στον δήμαρχο.
Σύλ­λο­γοι ‚φορείς. σωμα­τεία δημο­τι­κά συμ­βού­λια κτλ. εκφρά­ζουν την συμπα­ρά­στα­ση τους και δημιουρ­γούν την σωστή εικόνα.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η δίω­ξη αυτή δεν είναι μια ακό­μα μάχη ενός κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χου με τους φασίστες.

Η ουσία βρί­σκε­ται στον τρό­πο που διοι­κεί, διεκ­δι­κεί, και γενι­κά δρα­στη­ριο­ποιεί­ται η δημο­τι­κή αρχή της Πάτρας.

Δεν θα κάνω εδώ απο­τί­μη­ση το τι έχει κάνει η δημο­τι­κή αρχή αλλά επι­κε­ντρώ­νω στο ΠΩΣ και κόντρα σε ΠΟΙΟΥΣ.

Το πώς έχει ένα μεγά­λο αφή­γη­μα που ξεκι­νά από την πραγ­μα­το­ποί­η­ση της πορεί­ας Πάτρα ‑Αθή­να για την ανεργία.

Η πιο εμπνευ­σμέ­νη κινη­το­ποί­η­ση που έγι­νε το 2016 κατά την γνώ­μη μου, σε μια περί­ο­δο που το κίνη­μα προ­σπα­θεί να βρει τον βημα­τι­σμό του, για ένα κορυ­φαίο ζήτη­μα η δημο­τι­κή αρχή συνέ­λα­βε, σχε­δί­α­σε, και πραγ­μα­το­ποί­η­σε μια κινη­το­ποί­η­ση που συζη­τή­θη­κε πανελ­λα­δι­κά και το κυριό­τε­ρο συμ­με­τεί­χαν χιλιά­δες άνθρω­ποι πολύ πέρα από την επιρ­ροή του ΚΚΕ και της Λαϊ­κής Συσπείρωσης.

Με τον ίδιο τρό­πο, πολι­τι­κό «τσα­μπου­κά» και κινη­το­ποί­η­ση των εργα­ζο­μέ­νων ο Δήμος έφτια­ξε το Νότιο πάρκο.

Ο Δήμος μπαί­νει μπρο­στά διεκ­δι­κεί και πολ­λές φορές αυτός ο αγώ­νας έχει απο­τε­λέ­σμα­τα για μια σει­ρά ζητή­μα­τα που αφο­ρούν την πόλη: αθλη­τι­σμό, πολι­τι­σμό, σχο­λεία ‚παι­δι­κές κατα­σκη­νώ­σεις ‚αντα­πο­δο­τι­κά τέλη, κοι­νω­νι­κό τομέα.

Σε μια περί­ο­δο που η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή δεν αφή­νει τίπο­τα όρθιο μικρές νίκες που ανα­κου­φί­ζουν τον λαό μάλ­λον είναι κακό παράδειγμα .

Απέ­να­ντι σε ποιους; Το νότιο πάρ­κο το ήθε­λαν οι Κινέ­ζοι ‚φιλέ­τα που ο Δήμος τα προ­ο­ρί­ζει για πάρ­κα, ήθε­λαν να τα ξεπου­λή­σουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, μεγα­λο­γρα­φεία έμει­ναν χωρίς της περί­φη­μες ακρι­βο­πλη­ρω­μέ­νες μελέ­τες, μεγα­λο­ερ­γο­λά­βοι κοι­τούν μια σει­ρά έργα να τα κάνουν οι υπη­ρε­σί­ες του Δήμου, αύξη­ση των αντα­πο­δο­τι­κών τελών σε μεγά­λες επιχειρήσεις .

Όταν τα βάζεις με μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα υπε­ρα­σπί­ζο­ντας τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού θα πρέ­πει να είσαι αφε­λείς να μην περι­μέ­νεις την επί­θε­ση τους και η Δημο­τι­κή αρχή δεν είναι.

Ξέρει ότι η επί­θε­ση τους θα είναι λυσσαλέα.

Όμως ο Πελε­τί­δης έχει ένα μεγά­λο σύμ­μα­χο και αυτός είναι ο λαός της πόλης. Η δημο­φι­λία του Πελε­τί­δη και της δημο­τι­κής αρχής είναι πραγ­μα­τι­κά πολύ μεγά­λη υπερ­δι­πλά­σια από αυτή που οδή­γη­σε την παρά­τα­ξη στο δεύ­τε­ρο γύρο των εκλο­γών, αυτή είναι γενι­κή δια­πί­στω­ση φίλων και εχθρών.

Συμ­με­τέ­χο­ντας έστω και σε μικρό βαθ­μό στο έργο της Δημο­τι­κής Αρχής (μέλος στην σχο­λι­κή επι­τρο­πή) δια­πι­στώ­νω ότι δεν υπάρ­χει καμία έπαρ­ση, κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός, δεν παίρ­νουν τα μυα­λά αέρα. Τα δυό­μι­ση αυτά χρο­νιά έχουν γίνει λάθη και αστο­χί­ες ‚υπήρ­χε απει­ρία ‚ενώ υπάρ­χει και γνώ­ση ότι υπάρ­χουν ζητή­μα­τα που δεν υπάρ­χει περί­πτω­ση να λυθούν αν δεν αλλά­ξουν τα πράγματα.

Οι πατρι­νοί στη­ρί­ζουν τον Πελε­τί­δη και την δημο­τι­κή αρχή γιατί:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΛΑ.

Τώρα θα μου πει κάποιος που κολ­λά­νε όλα αυτά στην δίω­ξη Πελε­τί­δη από την Χρυ­σή Αυγή;

Όταν λεμέ ότι η Χρυ­σή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστή­μα­τος δεν είναι απλά ένα σχή­μα λόγου.

Και στο σύστη­μα καθό­λου δεν αρέ­σουν αυτά που γίνο­νται στην Πάτρα αφού από την μια αμφι­σβη­τεί­ται η πολι­τι­κή του κυριαρ­χία και από την άλλη θίγο­νται άμε­σα οικο­νο­μι­κά του συμφέροντα.

Εδώ κατά την γνώ­μη νου έρχε­ται να παί­ξει το ρολό της η Χρυ­σή Αυγή.

Αφού οι παλιές και νέες κυβερ­νη­τι­κές παρα­τά­ξεις δεν μπο­ρούν να φθεί­ρουν πολι­τι­κά τον Πελε­τί­δη καλεί­ται η Χρυ­σή Αυγή. να κάνει την βρώ­μι­κη δουλειά.

Δίω­ξη για παρά­βα­ση καθή­κο­ντος και μια πιθα­νή κατα­δί­κη για να βγά­λουν τον Δήμαρ­χο από την μέση.

Ίσως αυτό εξη­γεί για­τί όλος ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός επι­κα­λού­με­νος την νομι­μό­τη­τα είναι στο πλάι της Χρυ­σή Αυγή.

Μέχρι και πριν δυο εβδο­μά­δες ‚πριν γιγα­ντω­θεί το κύμα συμπα­ρά­στα­σης οι εκπρό­σω­ποι σε σωμα­τεία φορείς κτλ. των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν στή­ρι­ζαν τα ψηφί­σμα­τα συμπα­ρά­στα­σης με την αιτιο­λο­γία ότι θα απο­φα­σί­σει η ανε­ξάρ­τη­τη δικαιο­σύ­νη αν ο δήμαρ­χος έκα­νε παρά­βα­ση καθή­κο­ντος ή το αν η Χρυ­σή Αυγή είναι εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση (πχ στο σύλ­λο­γο δασκά­λων κατα­ψή­φι­σαν πριν 2 μήνες, ψήφι­σαν ομό­φω­να τώρα!!).

Με αυτή την στά­ση του δεν νομι­μο­ποιούν την Χρυ­σή Αυγή;

Δηλα­δή στους πόσους δολο­φο­νη­μέ­νους αντι­φα­σί­στες και μετα­νά­στες θα κατα­λά­βουν ότι οι ναζι­στές είναι εγκλη­μα­τί­ες ή δεν θέλουν να κατα­λά­βουν παί­ζο­ντας μικρο­πο­λι­τι­κά παιχνίδια;

Οι Χρυ­σαυ­γί­τες λένε στα sites τους ότι αν δικαιω­θούν στην Πάτρα τότε δικαιώ­νο­νται και όταν δια­μαρ­τύ­ρο­νταν που δεν τους κάλε­σε ο Παυ­λό­που­λος στη σύσκε­ψη πολί­τι­κων αρχη­γών, ο πρω­θυ­πουρ­γός σε ενη­με­ρώ­σεις .Νερό στο μύλο των φασι­στών ρίχνουν και είναι απαράδεχτο.

Στην Πάτρα όμως δεν θα δικα­στεί ο δήμαρ­χος θα δικα­στεί η Χρυ­σή Αυγή. Τα αμέ­τρη­τα ψηφί­σμα­τα συμπα­ρά­στα­σης , οι χιλιά­δες υπο­γρα­φές ‚αλλά και ο κόσμος που θα είναι έξω από τα δικα­στή­ρια θα βάλουν στο ειδώ­λιο του κατη­γο­ρου­μέ­νου τους φασίστες.

Ο λαός έχει μνή­μη δεν ξεχνά πρέ­πει να βάλει και θα βάλει τους φασί­στες εκεί που πρέ­πει να είναι στο περι­θώ­ριο και στην ανυ­πο­λη­ψία, και αυτό θα γίνει αν συνει­δη­το­ποι­ή­σου­με όλοι ότι ο αγώ­νας ενά­ντια στον φασι­σμό είναι πρώ­τα από όλα αγώ­νας ενά­ντια στο σύστη­μα που τον γεννά.

ΥΓ: Η επό­με­νη δίκη Πελε­τί­δη είναι τον Απρί­λιο, κατη­γο­ρού­με­νος για­τί δεν έδω­σε στοι­χεία για να γίνουν απο­λύ­σεις στον Δήμο!!!!!!!!!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο