Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Αγόρευσαν οι συνήγοροι του Μ. Δασκαλάκη — Προσφυγές κατά της εισαγγελέως προανήγγειλε ο Αλ. Κούγιας

Με την Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου απού­σα από το εδώ­λιο, συνε­χί­ζε­ται ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου η δίκη για τον θάνα­το της Τζωρ­τζί­νας, με την δια­δι­κα­σία να προ­χω­ρά με τις αγο­ρεύ­σεις των συνη­γό­ρων του εν δια­στά­σει συζύ­γου της κατη­γο­ρου­μέ­νης, Μάνου Δασκαλάκη.

Ο συνή­γο­ρος της κατη­γο­ρου­μέ­νης δια­μαρ­τυ­ρή­θη­κε για την αγό­ρευ­ση της εισαγ­γε­λέ­ως, η οποία χρη­σι­μο­ποιώ­ντας σκλη­ρή γλώσ­σα ζήτη­σε να κηρυ­χθεί ένο­χη η Πισπι­ρί­γκου για από­πει­ρα και εν συνε­χεία ανθρω­πο­κτο­νία του πρώ­του παι­διού της με τον Δασκαλάκη.

Ο κ. Κού­γιας προ­α­νήγ­γει­λε προ­σφυ­γή της κατη­γο­ρου­μέ­νης σε αστι­κά και ποι­νι­κά δικα­στή­ρια κατά της εισαγ­γε­λέ­ως. «Δεν έχει κανείς δικαί­ω­μα να ειρω­νεύ­ε­ται την κατη­γο­ρού­με­νη. Πλη­ρο­φο­ρή­θη­κα ότι από εσάς η ειρω­νεία πήγε σύν­νε­φο. Και από την πρό­ε­δρο και από την εισαγ­γε­λέα. Ανέ­φε­ρε η εισαγ­γε­λέ­ας το πρω­το­φα­νές “η Τζωρ­τζί­να είχε την ατυ­χία να την έχει μητέ­ρα”» είπε ο Αλέ­ξης Κού­γιας, ο οποί­ος συμπλή­ρω­σε πως θα καταγ­γεί­λει την εισαγ­γε­λέα και στα πει­θαρ­χι­κά όργα­να του Αρεί­ου Πάγου. «Να το κάνε­τε» του απά­ντη­σε η εισαγ­γε­λι­κή λειτουργός.

Παράλ­λη­λα, ζήτη­σε να του χορη­γη­θεί γρα­πτώς η πολύ­ω­ρη εισαγ­γε­λι­κή αγό­ρευ­ση, λέγο­ντας πως αν δεν γίνει αυτό δεν θα ξεκι­νή­σει την τοπο­θέ­τη­ση του.

Στην αγό­ρευ­ση του, ο Δημή­τρης Γεωρ­γα­κό­που­λος, εκ των δικη­γό­ρων του Μάνου Δασκα­λά­κη, τόνι­σε ότι η ποσό­τη­τα κετα­μί­νης που βρέ­θη­κε στο παι­δί «είναι υπερ­δι­πλά­σια από τον μέσο όρο των θανά­των από κετα­μί­νη», ενώ σημεί­ω­σε ότι ο ιατρο­δι­κα­στής Σωτή­ρης Μπου­ζιά­νης απο­φάν­θη­κε ότι η Τζωρ­τζί­να δηλη­τη­ριά­στη­κε από κετα­μί­νη που της χορη­γή­θη­κε όσο ήταν εν ζωή και όχι κατά την προ­σπά­θεια ανά­νη­ψης κατά την δεύ­τε­ρη και μοι­ραία ανακοπή.

Ο έτε­ρος συνή­γο­ρος του πατέ­ρα της Τζωρ­τζί­νας, Δημή­τρης Καρά­μπε­λας, μετα­ξύ άλλων είπε πως το δικα­στή­ριο πρέ­πει να συν­δυά­σει τα εν οίκω του ζευ­γα­ριού με τα ιατρι­κά δεδομένα.

«Πρέ­πει να διε­ρευ­νή­σε­τε όσα λάμ­βα­ναν χώρα στο σπί­τι του ζευ­γα­ριού. Μιλά­με για τη διε­ρεύ­νη­ση μίας εγκλη­μα­τι­κής ενέρ­γειας. Δεν έχου­με να κάνου­με με ένα δεμέ­νο ζευ­γά­ρι, αλλά ένα ζευ­γά­ρι σκο­τω­μέ­νο πριν το Καρα­μαν­δά­νειο. Το ίδιο και πριν το Αγλα­ΐα Κυρια­κού: ήταν σε διά­στα­ση… όσο η κατη­γο­ρου­μέ­νη ήταν μαζί με τον Δασκα­λά­κη ήταν καλά. Ο τρό­πος να τον κρα­τή­σει ήταν ο χει­ρό­τε­ρος. Αυτός που δεν χωρά­ει ανθρώ­πι­νος νους» ανέ­φε­ρε, ζητώ­ντας, όπως και ο κ. Γεωρ­γα­κό­που­λος, να κρι­θεί ένο­χη η Ρού­λα Πισπιρίγκου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο