Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Μυριόστομη απαίτηση: Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! — Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8/2

Ηχη­ρό μήνυ­μα στην κυβέρ­νη­ση ότι με τον αγώ­να τους θα φρο­ντί­σουν ώστε το αντι­δρα­στι­κό νομο­σχέ­διο για την ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων να μην κατα­τε­θεί καν στη Βου­λή, έστει­λαν φοι­τη­τές, μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κοί, εργα­τι­κά σωμα­τεία και άλλοι φορείς, με τη μαζι­κή τους συμ­με­το­χή στο νέο μεγά­λο πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθήνα.

Οι δια­δη­λω­τές, που συνε­χί­ζουν για τέταρ­τη εβδο­μά­δα τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους, ξεκα­θά­ρι­σαν ότι οι αντιεκ­παι­δευ­τι­κοί σχε­δια­σμοί της κυβέρ­νη­σης δεν θα περά­σουν, καθώς ο αγώ­νας τους θα κλι­μα­κω­θεί με πανελ­λα­δι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο την επό­με­νη Πέμ­πτη 8 Φλε­βά­ρη στα Προπύλαια.

Το συλ­λα­λη­τή­ριο ξεκί­νη­σε με συγκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια, ενώ ακο­λού­θη­σε τερά­στια πορεία σε κεντρι­κούς δρό­μους της Αθήνας.

Στην κεφα­λή της πορεί­ας βρι­σκό­ταν το πανό των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων της Αθή­νας, ενώ ακο­λου­θού­σαν πανό από Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους που τις προη­γού­με­νες μέρες, με απο­φά­σεις των συνε­λεύ­σε­ών τους, κόντρα στο κλί­μα εκφο­βι­σμού και εκβια­σμών από την κυβέρ­νη­ση, απο­φά­σι­σαν συνέ­χι­ση του αγώ­να τους.

Το σύν­θη­μα «Πτυ­χία με αξία, δωρε­άν σπου­δές, δεν είναι πελά­τες οι φοι­τη­τές» ακού­στη­κε δυνα­τά από τα μπλοκ των φοι­τη­τών, οι οποί­οι κατήγ­γει­λαν παράλ­λη­λα την προ­σπά­θεια εκφο­βι­σμού και τρο­μο­κρά­τη­σής τους από την κυβέρ­νη­ση δια­τρα­νώ­νο­ντας: «Ας φέρου­νε τα ΜΑΤ και του εισαγ­γε­λείς, το δίκιο του αγώ­να το έχου­με εμείς».

«Φοι­τη­τές, μαθη­τές, ενω­μέ­νοι νικη­τές» και «Η μόρ­φω­ση δεν είναι κον­σέρ­βα να που­λιέ­ται, δικαί­ω­μά μας είναι με αγώ­νες κατα­κτιέ­ται» ήταν επί­σης μετα­ξύ των συν­θη­μά­των που φώνα­ζαν οι διαδηλωτές.

Όταν η πορεία έφτα­σε στο Σύνταγ­μα, οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι ξεδί­πλω­σαν ένα γιγα­ντο­πα­νό που έγρα­φε «Οι φοι­τη­τές μίλη­σαν: Να μην κατα­τε­θεί το νομο­σχέ­διο» και καλού­σε στο πανελ­λα­δι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νουν οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι από όλη τη χώρα, την επό­με­νη Πέμ­πτη 8 Φλε­βά­ρη στα Προπύλαια.

Η πορεία ολο­κλη­ρώ­θη­κε στα Προ­πύ­λαια, ενώ θα ακο­λου­θή­σει η συνε­δρί­α­ση του συντο­νι­στι­κού των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων, όπου θα απο­φα­σι­στεί ο τρό­πος συνέ­χι­σης του αγώ­να στις σχο­λές, κόντρα στην κυβερ­νη­τι­κή επι­χεί­ρη­ση εκφο­βι­σμού, καθώς και η οργά­νω­ση του πανελ­λα­δι­κού φοι­τη­τι­κού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου στις 8 Φλεβάρη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο