Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τις ψήφους ΝΔ — ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «οπαδική βία»

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρί­θη­κε κατά πλειο­ψη­φία το νομο­σχέ­διο για την λεγό­με­νη οπα­δι­κή βία, επί της αρχής, επί των άρθρων και οι τροπολογίες.

Το ΚΚΕ ψήφι­σε «κατά», σημειώ­νο­ντας ότι δεν αγγί­ζει την πραγ­μα­τι­κή αιτία του προ­βλή­μα­τος της βίας στον αθλη­τι­σμό που δεν είναι άλλη από την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση μεγά­λων οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων, με τα οποία καμία κυβέρ­νη­ση δεν θέλει να συγκρουστεί.

«Παρών» στο νομο­σχέ­διο ψήφι­σαν τα κόμ­μα­τα ΣΥΡΙΖΑ, Ελλη­νι­κή Λύση και Σπαρ­τιά­τες και κατά ψήφι­σαν η Ν. Αρι­στε­ρά και η Νίκη.

Καμιά κυβέρνηση δεν θέλει να ξεριζώσει τη μήτρα του προβλήματος

Την αντί­θε­ση του ΚΚΕ στο νομο­σχέ­διο για τη λεγό­με­νη οπα­δι­κή βία εξέ­φρα­σε στη δευ­τε­ρο­λο­γία του και λίγο πριν την ψήφι­ση του σχε­τι­κού νομο­σχε­δί­ου ο Μ. Συντυ­χά­κης, σημειώ­νο­ντας ότι πρό­κει­ται για άλλη μια αυστη­ρο­ποί­η­ση των ήδη υπαρ­χό­ντων μέτρων, που καμία σχέ­ση δεν έχουν με τα πραγ­μα­τι­κά αίτια των φαι­νο­μέ­νων της βίας στον αθλη­τι­σμό, την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα μεγά­λων οικο­νο­μι­κών συμφερόντων.

Ανέ­φε­ρε πως «η κυβέρ­νη­ση μπο­ρεί να κοκο­ρεύ­ε­ται ότι έβγα­λε τη βία έξω από τα γήπε­δα, αλλά στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα αυτό το έκα­νε για να δια­σφα­λί­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα κέρ­δη των μεγα­λο­με­τό­χων» και των ΠΑΕ για να μη θιχτεί το «προ­ϊ­όν» που εμπορεύονται.

«Καμία κυβέρ­νη­ση δεν θέλει να ξερι­ζώ­σει τη μήτρα του προ­βλή­μα­τος», επι­σή­μα­νε χαρα­κτη­ρι­στι­κά και κατήγ­γει­λε με συγκε­κρι­μέ­να παρα­δείγ­μα­τα την ασκού­με­νη πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων που αφή­νουν τα ερα­σι­τε­χνι­κά σωμα­τεία «να αιμορ­ρα­γούν οικο­νο­μι­κά», ενώ στη­ρί­ζουν με κάθε τρό­πο τα επαγγελματικά.

Διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ από την κυβέρνηση

Στις καταγ­γε­λί­ες του Μ. Συντυ­χά­κη για τη μη στή­ρι­ξη των ερα­σι­τε­χνι­κών σωμα­τεί­ων και τις δια­γρα­φές τους από το αθλη­τι­κό μητρώο εξαι­τί­ας της έλλει­ψης χρη­μά­των και της γρα­φειο­κρα­τί­ας που έχει επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ο Γ. Βρού­τσης ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Παι­δεί­ας — Αθλη­τι­σμού κατέ­φυ­γε σε συκο­φα­ντί­ες και δια­στρέ­βλω­ση των θέσε­ων του Κόμ­μα­τος, λέγο­ντας πως «το ΚΚΕ λέει ψέμ­μα­τα κι έχει τσα­κω­θεί με την αλή­θεια». «Στο σπί­τι του κρε­μα­σμέ­νου δεν μιλά­νε για σχοι­νί» ανέ­φε­ρε στην πλη­ρω­μέ­νη απά­ντη­σή του προς τον υπουρ­γό, ο κομ­μου­νι­στής βουλευτής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο