Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποκαλυπτικά βίντεο για τη ναζιστική οργάνωση: «Ό,τι κινείται σφάζεται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το απο­κα­λυ­πτι­κό φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό από τον σκλη­ρό δίσκο του πυρη­νάρ­χη Νίκαιας Γ. Πατέ­λη στη δίκη, επι­βε­βαιώ­νο­νται και από το υλι­κό των βίντεο ο ναζι­στι­κός χαρα­κτή­ρας, η στρα­τιω­τι­κή δομή και εκπαί­δευ­ση, αντί­στοι­χη των ειδι­κών δυνά­με­ων του στρα­τού, η πει­θαρ­χία των ταγ­μά­των εφό­δου και η εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή. Παντού τάγ­μα­τα εφό­δου σε στρα­τιω­τι­κή παρά­τα­ξη, με μαύ­ρα κρά­νη, παλού­κια, ασπί­δες, παντε­λό­νια παραλ­λα­γής, αλε­ξί­σφαι­ρα γιλέ­κα, ναζι­στι­κοί χαι­ρε­τι­σμοί κ.λπ.

Ενδει­κτι­κά ανα­φέ­ρου­με την ομι­λία του αρχη­γού Ν. Μιχα­λο­λιά­κου, που για άλλη μια φορά τον ακού­με να τονί­ζει «ας μάθουν ότι η Χρυ­σή Αυγή είναι ένας πει­θαρ­χη­μέ­νος στρα­τός…», ή τα όσα λέει ο Ηλ. Κασι­διά­ρης για τη σημα­σία τού να βρί­σκο­νται τα τάγ­μα­τα εφό­δου «εκεί που ακό­μα υπάρ­χουν συγκε­ντρώ­σεις και συμπλο­κές». «Ε, λοι­πόν, ναι, είμα­στε και ναζι­στές και φασί­στες…», επι­βε­βαιώ­νει ο πυρη­νάρ­χης Πατέ­λης σε ομι­λία του, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας ότι «αν μας δοθεί το ΟΚ από τον Λαγό, θα έχου­νε κρού­σμα­τα στην παρέ­λα­ση της 25ης Μαρ­τί­ου». Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι και η ανα­φο­ρά του στε­λέ­χους του πεντα­με­λούς της Νίκαιας Τσα­κα­νί­κα στους «εσω­τε­ρι­κούς εχθρούς», «αρα­πά­δες και πακι­στα­νούς», κομ­μου­νι­στές κ.λπ.

Με στρα­τιω­τι­κούς όρους μιλά­ει για τη λει­τουρ­γία της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης ο υπαρ­χη­γός Παπ­πάς: «Υπάρ­χουν λοι­πόν οι στρα­τιώ­τες, υπάρ­χουν οι αξιω­μα­τι­κοί, υπάρ­χουν και τα επι­τε­λι­κά σχέ­δια στα στρα­τη­γεία. Οι στρα­τιώ­τες όμως δεν έχουν ποτέ τα επι­τε­λι­κά σχέ­δια των στρα­τη­γών…». «Λαϊ­κούς μαχη­τές» απο­κα­λεί τα τάγ­μα­τα εφό­δου της Νίκαιας: «Τα παι­διά με τα παντε­λό­νια παραλ­λα­γής πόλης και τις μαύ­ρες μπλού­ζες ΧΑ, όπου τους ζητή­θη­κε να δώσου­νε μάχι­μο “παρών”, είτε στις εκλο­γές είτε σε δύσκο­λες κατα­στά­σεις, Πάτρα, Κόριν­θο, Αγρί­νιο», τονί­ζει. Επί­σης ο περι­φε­ρειάρ­χης Λαγός, υπό τις εντο­λές του οποί­ου ο πυρη­νάρ­χης Πατέ­λης διοι­κεί την εν λόγω τοπι­κή και το τάγ­μα εφό­δου, τονί­ζει: «Αν ακο­λου­θεί­τε τις γραμ­μές που σας δίνο­νται, αν εκτε­λεί­τε τις εντο­λές και είστε πει­θαρ­χη­μέ­νοι, μην σας νοιά­ζει τίπο­τα άλλο».

Προ­βλή­θη­κε επί­σης το περι­βό­η­το βίντεο όπου ο πυρη­νάρ­χης Πατέ­λης δίνει οδη­γί­ες για επί­θε­ση, λέγο­ντας «ό,τι κινεί­ται, σφά­ζε­ται»! Το στέ­λε­χος της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης εξη­γεί πώς λει­τουρ­γούν τα τάγ­μα­τα εφό­δου, με στρα­τιω­τι­κή πει­θαρ­χία και εκκί­νη­ση από τα γρα­φεία της. «Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνου­με. Αν πάρω το ΟΚ, θα έρθει σε όλους σας (…) Και μόλις δού­με το ΟΚ ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομά­δα, 20 — 30 ατό­μων, η οποία θα είναι τού­μπα­νο, απ’ όλα, και θα καθα­ρί­σου­με την Πανα­γί­τσα. Δεν θα μεί­νει τίπο­τα όρθιο. Τίπο­τα! Ο,τι κινεί­ται, σφά­ζε­ται (…) Οπό­τε ό,τι γραμ­μή πέσει, αυτήν θα ακο­λου­θή­σου­με. Μαθαί­νω, ρωτάω, μου απα­ντά­νε και σας έρχε­ται μήνυ­μα…». Οποια­δή­πο­τε ομοιό­τη­τα με τη δρά­ση των ταγ­μά­των εφό­δου στη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα είναι εντε­λώς συμπτωματική…

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι και το βίντεο με τίτλο «Πατριω­τι­κή πολι­το­φυ­λα­κή», όπου εκπαι­δεύ­ο­νται στε­λέ­χη της (π.χ. Τσα­κα­νί­κας, Καζαν­τζό­γλου) για στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση σε αστι­κό ιστό. Επί­σης ακού­με στα βίντεο για την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των ταγ­μά­των εφό­δου. Ενδει­κτι­κά ανα­φέ­ρου­με τον Πατέ­λη να λέει ότι πήγαν στου Ρέντη και «δώσα­με διο­ρία στους Πακι­στα­νούς να φύγουν σε μια βδο­μά­δα από εκεί (…) αν δεν φύγουν, θα φύγουν με συνο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες». Επί­σης, τις ρατσι­στι­κές δρά­σεις στον Αγιο Παντε­λε­ή­μο­να, παρου­σία Λαγού, Κασι­διά­ρη αλλά και του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου, που δηλώ­νει «είμαι μαζί σας», ενώ ακού­γε­ται σαν χαρα­κτη­ρι­στι­κό στρα­τιω­τι­κό σύν­θη­μα: «Εξω οι ξένοι, ηθι­κόν αίμα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο