Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κωλυσιεργία από τους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών

Δίκη Χρυ­σής Αυγής: Κωλυ­σιερ­γούν οι συνή­γο­ροι της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, όσον αφο­ρά στην έγκαι­ρη προ­σέ­λευ­ση των μαρ­τύ­ρων υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρου­μέ­νων τόσο για τα επι­μέ­ρους εγκλή­μα­τα και την έντα­ξη στην εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, όσο και για την διεύ­θυν­σή της.

Οι συνή­γο­ροι της υπε­ρά­σπι­σης φαί­νε­ται ότι δεν είναι σε θέση να ακο­λου­θή­σουν τον προ­γραμ­μα­τι­σμό που έχει τεθεί από την έδρα για την εξέ­τα­ση των μαρ­τύ­ρων.  Η πρό­ε­δρος του δικα­στη­ρί­ου Μ. Λεπε­νιώ­τη, ζήτη­σε χτες, για δεύ­τε­ρη φορά, να κατα­χω­ρη­θεί στα πρα­κτι­κά δήλω­ση που ανα­φέ­ρει ότι «το δικα­στή­ριο δια­κό­πτει για­τί οι δικη­γό­ροι υπε­ρά­σπι­σης δεν έφε­ραν μάρ­τυ­ρες, αν και ειδο­ποι­ή­θη­καν προς τούτο».

Να υπο­γραμ­μι­στεί ότι μετά την κατά­θε­ση της Ανα­στα­σί­ας Μανού­κα, μητέ­ρας της κατη­γο­ρού­με­νης για έντα­ξη σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, Νικο­λέτ­τας Μπε­νέ­κη (πρώ­ην φίλης του ναζι­στή βου­λευ­τή Ι. Λαγού) που είχε ξεκι­νή­σει την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη, δεν υπήρ­χαν μάρ­τυ­ρες προς εξέ­τα­ση και το δικα­στή­ριο διέ­κο­ψε στις 11.46. Οι δικη­γό­ροι υπε­ρα­σπι­στές των ναζι­στών βου­λευ­τών Ι. Λαγού και Αρτ. Ματ­θαιό­που­λου, αν και είχαν ειδο­ποι­η­θεί από το δικα­στή­ριο, αρνή­θη­καν να φέρουν μάρ­τυ­ρες, χωρίς να ανα­φέ­ρουν την ύπαρ­ξη κάποιου κωλύματος…

Κατά τις τέσ­σε­ρις προη­γού­με­νες εβδο­μά­δες της δίκης, σε 13 ως τώρα δικά­σι­μους , στο δικα­στή­ριο κατα­θέ­τουν οι μάρ­τυ­ρες που έχει προ­τεί­νει η υπε­ρά­σπι­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων. Μέχρι την Παρα­σκευή 5 Απρι­λί­ου, είχαν κλη­θεί μάρ­τυ­ρες υπε­ρά­σπι­σης για τους 24 πρώ­τους από τους 68 κατη­γο­ρού­με­νους. Από τους 98 μάρ­τυ­ρες που αντι­στοι­χού­σαν σε αυτούς τους κατη­γο­ρου­μέ­νους, εξε­τά­στη­καν μόνο οι 32, καθώς οι συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης παραι­τή­θη­καν από τους υπό­λοι­πους 66. Δηλα­δή ως τώρα έχουν εξε­τα­στεί λιγό­τε­ροι από το 1/3 των αρχι­κά δηλω­θέ­ντων μαρ­τύ­ρων. Με δεδο­μέ­νο ότι ο αρχι­κός κατά­λο­γος για όλους τους κατη­γο­ρού­με­νους είχε 253 μάρ­τυ­ρες, υπο­λο­γί­ζε­ται ότι τελι­κά θα εξε­τα­στούν γύρω στους 80.

Οι περισ­σό­τε­ροι μάρ­τυ­ρες είναι στε­νοί συγ­γε­νείς και φίλοι ή στε­λέ­χη της Χρυ­σής Αυγής. Πράγ­μα που δεί­χνει – μαζί με τον μεγά­λο αριθ­μό παραι­τή­σε­ων – και την ένδεια πια της υπε­ρά­σπι­σης των χρυ­σαυ­γι­τών να βρει πρό­σω­πα που θα πάρουν το ρίσκο να εξε­τα­στούν από τους δικα­στές που έχουν δει, ακού­σει και δια­βά­σει όλο το πλή­θος των συντρι­πτι­κών στοι­χεί­ων που περι­λάμ­βα­ναν τα αναγνωστέα.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης — Omnia tv

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο