Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου”

“Πήγε εκεί ο δολο­φό­νος.. έκα­ναν όλοι στην άκρη. Αγκά­λια­σε τον Παύ­λο και τον μαχαί­ρω­σε “. Η Μάγδα Φύσ­σα περι­γρά­φει στην κατά­θε­ση της το βρά­δυ που “άνοι­ξε η γη κάτω από τα πόδια της”, όταν ο γιoς της έπε­σε νεκρός από το μαχαί­ρι του Γιώρ­γου Ρου­πα­κιά. ” Τρία επαγ­γελ­μα­τι­κά χτυ­πή­μα­τα. Δύο στην καρ­διά και ένα στον μηρό, στην αορ­τή. Αυτός που το έκα­νε ήταν εκπαι­δευ­μέ­νος, μας το είπε και ο για­τρός” είπε η μάρτυρας.

Μέσα σε μια κατά­με­στη αίθου­σα, από την πλευ­ρά του κοι­νού που έχει δια­τε­θεί για τους φίλους του Παύ­λου Φύσ­σα και αντι­φα­σί­στες και σχε­δόν άδεια από την πλευ­ρά της Χρυ­σής Αυγής η μητέ­ρα του Παύ­λου Φύσ­σα ξεκί­νη­σε να κατα­θέ­τει για τη δολο­φο­νία του παι­διού της, τονί­ζο­ντας πως σε βάρος του μου­σι­κού κινή­θη­κε το τάγ­μα της Νίκαιας. “Προ­φα­νώς ήταν στό­χος” είπε η μάρ­τυ­ρας επι­ση­μαί­νο­ντας πως ο Παύ­λος ήταν γνω­στός από τη μου­σι­κή του αντιφασίστας.

“Ονο­μά­ζο­μαι Μάγδα και ο Παύ­λος είναι ο γιος μου” ήταν η πρώ­τες λέξεις που είπε. Έχο­ντας πίσω της τις περισ­σό­τε­ρες θέσεις στο εδώ­λιο άδειες, αφού μόνο ο Γιάν­νης Λαγός και άλλοι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι είναι παρό­ντες, η κ. Φύσ­σα απο­φεύ­γει να πει το όνο­μα του από­ντα Γιώρ­γου Ρου­πα­κιά απο­κα­λώ­ντας τον κατα­δι­κα­σμέ­νο σε ισό­βια κατη­γο­ρού­με­νο “ο δολοφόνος”.

Η μάρ­τυ­ρας περί­γρα­ψε όσα γνω­ρί­ζει ότι έγι­ναν το βρά­δυ της 18ης Σεπτεμ­βρί­ου 2013, όταν ο γιός της πήγε με τη σύντρο­φό του Χρύ­σα και φίλους του στην καφε­τέ­ρια Κοράλ­λι για να δουν ποδο­σφαι­ρι­κό αγώ­να. Εκεί, όπως είπε η μητέ­ρα του μου­σι­κού, βρί­σκο­νταν δύο στό­μα ντυ­μέ­να με ρού­χα της Χρυ­σής Αυγής ‚με παντε­λό­νι παραλ­λα­γής και την μπλού­ζα της οργά­νω­σης ανά­πο­δα ώστε να μην φαί­νε­ται το σήμα της.

“Αφού τελεί­ω­σε η μπά­λα πάνε να φύγουν και βλέ­πουν ότι έχουν βγει έξω οι δυο τύποι και απέ­να­ντι έχουν μαζευ­τεί 5 άτο­μα με κακές προ­θέ­σεις. Ο Παύ­λος είπε «πάμε να φύγου­με και ερχό­μα­στε μετά για τα αυτο­κί­νη­τα». Φτά­νο­ντας Τσαλ­δά­ρη και Κεφαλ­λη­νί­ας βλέ­πουν ένα ολό­κλη­ρο κομ­βόι κυρί­ως με μηχα­νές. Το αυτο­κί­νη­το που είναι στην αρχή είναι του δολο­φό­νου. Στα­μα­τά­ει και ρωτά­ει τον Παύ­λο ποια είναι η Κεφαλ­λη­νί­ας και ο Παύ­λος του λέει αυτή είναι. Ήδη έχουν συγκε­ντρω­θεί από τα 5 άτο­μα που ήταν στην αρχή, πάνω από 30–40, δεν ξέρω ακρι­βώς πόσοι και έχει έρθει και η ΔΙΑΣ, ήδη δύο μηχα­νές έξω από το μαγα­ζί. Οι μηχα­νές της ΔΙΑΣ στη συνέ­χεια γίνο­νται τέσ­σε­ρις στην Τσαλδάρη”.

Όπως είπε η κ. Φύσ­σα ήταν σαφές πως οι συγκε­ντρω­μέ­νοι ήθε­λαν να τρο­μο­κρα­τή­σουν και να κλι­μα­κώ­σουν την ένταση:

“Το τάγ­μα, λοι­πόν, αρχί­ζει τις βρι­σιές. Κρα­τού­σαν ρόπα­λα, λοστούς, έχουν έρθει με σκο­πό να τρο­μο­κρα­τή­σουν. Τα παι­διά απο­φα­σί­ζουν να περά­σουν απέ­να­ντι και να πάνε στο σπί­τι, αφού πάρουν τσι­γά­ρα. Οι από εκεί αρχί­ζουν να βρί­ζουν έντο­να, να χτυ­πά­νε δυνα­τά τα πόδια τους κάτω ρυθμικά.

Ο Παύ­λος είπε στους φίλους του: «Τώρα τρέ­χου­με». Τα παι­διά έτρε­ξαν. Ο Παύ­λος όμως δεν έτρε­ξε. Έμει­νε πίσω και αυτοί τον προ­λα­βαί­νουν. Αρχί­ζουν από 3αδες 5αδες να περνάνε,να χτυ­πά­νε και να φεύ­γουν, να βρί­ζουν, με απο­τέ­λε­σμα να εγκλω­βί­σουν τον Παύ­λο εκεί. Άρχι­σε η μάχη με τους Χρυ­σαυ­γί­τες να χτυ­πούν.. δεν κατά­φε­ραν να τον ρίξουν κάτω.

Ο δολο­φό­νος δεν φορού­σε τη στο­λή της Χρυ­σής Αυγής και ήταν μεγα­λύ­τε­ρος των άλλων ηλι­κια­κά. Ήταν σε ψύχραι­μη κατά­στα­ση με ήρε­μες κινή­σεις όταν άφη­σε το αυτο­κί­νη­το και πήγε στο σημείο. Όλοι τότε κάνουν στην άκρη.. μπαί­νει ανά­με­σα αγκα­λιά­ζει τον Παύ­λο και τον μαχαιρώνει”.

Σύμ­φω­να με την Μάγδα Φύσ­σα η φίλη του Παύ­λου της είπε ότι παρα­κα­λού­σε τους αστυ­νο­μι­κούς να πάνε στον Παύ­λο, στο σημείο που εξε­λισ­σό­ταν η επί­θε­ση.. “Έλε­γαν ότι δεν μπο­ρού­σαν. Κάποιος τελι­κά συγκι­νή­θη­κε και την ακο­λού­θη­σε. Φτά­νο­ντας είχε γίνει η δολο­φο­νία και αντί να συλ­λά­βουν το δολο­φό­νο, έβγα­λαν χει­ρο­πέ­δες στον Παύ­λο ο οποί­ος σήκω­σε την μπλού­ζα του και λέει «Με μαχαί­ρω­σε θα με συλ­λά­βε­τε και από πάνω;». Και έδει­ξε το δολο­φό­νο του. Μία αστυ­νο­μι­κός τότε είπε: «Είπα­με όχι και μαχαί­ρια!» που σημαί­νει ότι γνώ­ρι­ζαν από πριν”.

Η μάρ­τυ­ρας περιέ­γρα­ψε στην αρχή της κατά­θε­σης της τις στιγ­μές που ακο­λού­θη­σαν όταν είδε κάτω­χρο τον πατέ­ρα του Παύ­λου, να προ­σπα­θεί να της πει πως έγι­νε κάτι σοβα­ρό και πως έπρε­πε να πάνε στο Νοσο­κο­μείο. “Κατά­λα­βα πως κάτι σοβα­ρό είχε συμ­βεί. Πόσο κακό δεν ήξε­ρα..” Με σπα­σμέ­νη την φωνή ανα­φέρ­θη­κε σε όσα έγι­ναν στο Γενι­κό Κρα­τι­κό Νοσο­κο­μείο Νίκαιας μέχρι που αντί­κρι­σε στο νεκρο­το­μείο το παι­δί της. “Δεν φαι­νό­ταν φοβι­σμέ­νος, ούτε ταλαι­πω­ρη­μέ­νος. Ήταν ήρε­μος, κοιμόταν..”

Νωρί­τε­ρα πριν ξεκι­νή­σει η κατά­θε­ση της Μαγδας Φύσ­σα, η πλευ­ρά του Ιωάν­νη Λαγού, μονα­δι­κός παρό­ντας από τη θεω­ρού­με­νη διευ­θυ­ντι­κή ομά­δα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, έθε­σε θέμα δημο­σιό­τη­τας της δίκης ζητώ­ντας τη ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κή κάλυ­ψη των συνε­δριά­σε­ων “και με δικά μας Μέσα.. καθώς τα ΜΜΕ ελέγ­χο­νται από την άλλη πλευρά”.

Στο αίτη­μα συντά­χθη­καν κάποιοι εκ των κατη­γο­ρου­μέ­νων μετα­ξύ των οποί­ων ο από­ντας Γιώρ­γος Ρου­πα­κιάς, οι πρώ­ην βου­λευ­τές Ηλί­ας Πανα­γιώ­τα­ρος και Χρή­στος Παπ­πάς καθώς και ο “πυρη­ναρ­χης” της Χρυ­σής Αυγής στο Πέρα­μα Γιώρ­γος Πανταζής.

Αντι­τά­χθη­καν στο αίτη­μα ο αρχη­γός της Χρυ­σής Αυγής Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος ‚η σύζυ­γος του Ελέ­νη Ζαρού­λια καθώς και οι Ηλί­ας Κασι­διά­ρης, Στά­θης Μπού­κου­ρας , Γιώρ­γος Γερ­με­νης και Χρυ­σο­βα­λα­ντης Αλεξόπουλος .

Το δικα­στή­ριο με ανά­λο­γη εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση απέρ­ρι­ψε το αίτημα.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο