Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση στο Εφετείο: «Οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή» (ΦΩΤΟ)

Να μπουν πιο βαθιά στη φυλα­κή οι ναζί εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής απαί­τη­σαν με την κινη­το­ποί­η­σή τους έξω από το Εφε­τείο Σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς, με αφορ­μή τη σημε­ρι­νή κατά­θε­ση της Μάγδας Φύσ­σα στο δευ­τε­ρο­βάθ­μιο δικα­στή­ριο στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

«Τότε ρου­φιά­νοι, τώρα χρυ­σαυ­γί­τες, πάλι θα τσα­κί­σουν οι εργά­τες τους φασί­στες», «Σε φτώ­χεια, ανερ­γία θέλου­νε σιγή, μπρά­βος του συστή­μα­τος η Χρυ­σή Αυγή» και «Είστε η σαπί­λα όλου του ντου­νιά, μπλό­κο στους φασί­στες σε κάθε γει­το­νιά», φώνα­ζαν οι διαδηλωτές.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρέ­θη­κε αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον Γιάν­νη Πρω­τού­λη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Στην αντι­προ­σω­πεία συμ­με­τεί­χε ο Χρή­στος Κατσώ­της, βου­λευ­τής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην κινη­το­ποί­η­ση χαι­ρέ­τι­σαν οι:

Άγγε­λος Θωμό­που­λος, πρό­ε­δρος του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Τοπο­γρά­φων ΕΜΠ, Παύ­λος Αλε­ξαν­δρά­κης, γραμ­μα­τέ­ας του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας, Κων­στα­ντί­να Κού­νε­βα, πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τής, Σωτή­ρης Που­λι­κό­γιαν­νης, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, Αλέ­ξαν­δρος Βαλ­σα­μής, μέλος της διοί­κη­σης του Συν­δι­κά­του ΟΤΑ Αττι­κής, Έλε­να Θεο­δο­σί­ου από την ΟΓΕ, Δημή­τρης Γκιώ­νης, πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Φοι­τη­τών Οδο­ντια­τρι­κής ΕΚΠΑ, Χρι­στί­να Καρα­μα­λί­κη, μέλος της διοί­κη­σης του ΕΚ Πει­ραιά, Σπύ­ρος Χαλ­βα­τζής από τον ΣΦΕΑ 1967–1974, Ντιά­να Λιά­κου, πρό­ε­δρος του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέ­ρης», Βέτα Πανου­τσά­κου, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας των Συλ­λό­γων Εργα­ζο­μέ­νων στις Περιφέρειες.

Η κατα­δί­κη των φασι­στών είναι υπό­θε­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος της χώρας μας, τόνι­ζαν οι δια­δη­λω­τές. Σημεί­ω­σαν ότι κανείς δεν έχει ξεχά­σει την προ­κλη­τι­κή πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέ­ως για την αθώ­ω­σή τους προ­σθέ­το­ντας πως η προ­σπά­θεια που γίνε­ται να πέσουν στα μαλα­κά δεν μπο­ρεί να περά­σει στα ψιλά.

Σαν σήμε­ρα, άλλω­στε πριν 2 χρό­νια, χιλιά­δες λαού δια­δή­λω­σαν έξω από το Εφε­τείο και απαί­τη­σαν την κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή.

«Οι ναζί εγκλη­μα­τί­ες στη φυλα­κή», «Έξω οι φασί­στες από τις γει­το­νιές και τους χώρους δου­λειάς», «Οι ναζί της Χρυ­σής Αυγής στη φυλα­κή, η κατα­δί­κη τους να γίνει υπό­θε­σή μας», έγρα­φαν στα πανό τους τα εργα­τι­κά σωματεία.

«Στο πλευ­ρό της Μάγδας ενά­ντια στον φασι­σμό και το σύστη­μα που τον γεν­νά, για τα δικαιώ­μα­τα και τη ζωή μας», έγρα­φε το πανό των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων Αθή­νας, ενώ η ΟΓΕ σημεί­ω­νε στο πανό της «Οι γυναί­κες παλεύ­ου­με ενά­ντια στον φασισμό».

Πηγή: 902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο