Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τις αναστολές

Πιθα­νό­τα­τα σήμε­ρα είναι η μέρα που το δικα­στή­ριο θα ανα­κοι­νώ­σει την από­φα­ση του ως προς το κρί­σι­μο θέμα που αφο­ρά τις απο­κα­λού­με­νες “ανα­στο­λές” στις εφέ­σεις των κατα­δι­κα­σθέ­ντων σε καθείρ­ξεις για την υπό­θε­ση της Χρυ­σής Αυγής.

Ο κύκλος των αγο­ρεύ­σε­ων της υπε­ρά­σπι­σης μετά την πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέ­ως Έδρας, που ζήτη­σε να παρα­μεί­νουν όλοι οι κατα­δι­κα­σθέ­ντες πλην Γιώρ­γου Ρου­πα­κιά, ελεύ­θε­ροι, ολο­κλη­ρώ­θη­κε χθες.

Έτσι, όπως εκτι­μά­ται, η σημε­ρι­νή ημέ­ρα θα δώσει απα­ντή­σεις ως προς το αν και ποιοι από τους συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νους τού ισο­βί­τη πλέ­ον δρά­στη της δολο­φο­νί­ας του Παύ­λου Φύσ­σα, θα οδη­γη­θούν μαζί του στην φυλακή.

   Η σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση θα ξεκι­νή­σει στις 11 το πρωί οπό­τε και ανα­μέ­νε­ται να αγο­ρεύ­σει η εισαγ­γε­λέ­ας επί των αιτη­μά­των που έθε­σε ο πρώ­ην βου­λευ­τής κατα­δι­κα­σμέ­νος σε 13ετή κάθειρ­ξη για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Ηλί­ας Κασι­διά­ρης, σε χρό­νο ωστό­σο που δεν προ­βλέ­πε­ται καθώς έχει ήδη εκδο­θεί η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου επί της ενο­χής και των ποινών.

Αφού λυθεί το ζήτη­μα των αιτη­μά­των Κασι­διά­ρη ο χρό­νος μετρά αντί­στρο­φα για την έκδο­ση της από­φα­σης σχε­τι­κά με το ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα στις εφέ­σεις των καταδικασθέντων.

Όπως εκτι­μά­ται, το δικα­στή­ριο θα απο­συρ­θεί σε διά­σκε­ψη και η πρό­ε­δρος θα ενη­με­ρώ­σει για τον χρό­νο που θα απαι­τη­θεί. Εφό­σον η από­φα­ση ανα­κοι­νω­θεί σήμε­ρα, μάλ­λον θα πρέ­πει να ανα­μέ­νε­ται το από­γευ­μα ή νωρίς το βράδυ.

   Αν ωστό­σο το δικα­στή­ριο θέλει να δια­σκε­φθεί αρκε­τές ώρες τότε μάλ­λον η από­φα­ση θα ανα­κοι­νω­θεί την Παρα­σκευή το πρωί.

Μετά την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου και εφό­σον κρί­νει ότι κάποιοι από­ντες κατα­δι­κα­σθέ­ντες πρέ­πει να οδη­γη­θούν στην φυλα­κή, τότε ξεκι­νά η κινη­το­ποί­η­ση του μηχα­νι­σμού για την σύλ­λη­ψη κατα­δι­κα­σθέ­ντων προ­κει­μέ­νου να μετα­χθούν στις φυλα­κές, με εντο­λή του Εισαγ­γε­λέα Εκτέ­λε­σης Ποι­νών στον οποίο θα απο­στα­λούν τα δια­τα­κτι­κά του δικα­στη­ρί­ου. Ωστό­σο αντί σύλ­λη­ψης οι κατα­δι­κα­σθέ­ντες έχουν δυνα­τό­τη­τα να μετα­βούν οι ίδιοι στον Εισαγ­γε­λέα Εκτέ­λε­σης Ποι­νών ώστε να μετα­φερ­θούν απευ­θεί­ας σε σωφρο­νι­στι­κό κατά­στη­μα αντί να οδη­γη­θούν πρώ­τα στην ΓΑΔΑ.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο