Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Στόχος τους ήταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ», κατέθεσε μάρτυρας για την επίθεση στο Πέραμα

«Ό,τι γίνε­ται, το ξέρει ο αρχη­γός». Πεπει­σμέ­νος ότι η επί­θε­ση στο Πέρα­μα, το 2013, στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ από χρυ­σαυ­γί­τες, ήταν σε γνώ­ση της ηγε­σί­ας της Χρυ­σής Αυγής, φάνη­κε για ακό­μη μια φορά σήμε­ρα στη δίκη, όπου κατέ­θε­σε ο συν­δι­κα­λι­στής Σταύ­ρος Λευ­κο­δη­μή­τρης. Έκα­νε επί­σης λόγο για ενιαία και συντε­ταγ­μέ­νη δρά­ση. «Έτσι είναι η Χρυ­σή Αυγή. Προ­φα­νώς αυτή είναι η ιδε­ο­λο­γία των ναζί, έτσι λει­τουρ­γούν. Αυτό που υλο­ποιεί­ται το ξέρει ο αρχη­γός», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Επί­σης απα­ντώ­ντας σχε­τι­κά, είπε ότι όταν χαρα­κτη­ρί­ζεις τον άλλον «υπάν­θρω­πο», δια­μορ­φώ­νεις συνεί­δη­ση ότι «αυτοί δεν αξί­ζουν τίπο­τα, πρέ­πει να εξαφανιστούν».

Μαθη­μα­τι­κός στο επάγ­γελ­μα, ο μάρ­τυ­ρας Στ. Λευ­κο­δη­μή­τρης δεν περιέ­γρα­ψε απλώς την επί­θε­ση, του οποί­ου υπήρ­ξε και ο ίδιος θύμα, αλλά πήγε κι ένα βήμα παρα­πέ­ρα, απα­ντώ­ντας στον συνή­γο­ρο Θεοδ. Θεο­δω­ρό­που­λο της Πολι­τι­κής Αγω­γής, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας τη στά­ση που κρά­τη­σε η Χρυ­σή Αυγή μετά τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση και τις δηλώ­σεις της, τονί­ζο­ντας ότι η ηγε­σία έλε­γε ψέμα­τα, δεν το κατα­δί­κα­σε ποτέ, άρα το επι­κρο­τεί, για να μάθει όλο το Πέρα­μα ότι η Χρυ­σή Αυγή έσπα­σε στο ξύλο τους πρωτεργάτες.

«Ήταν επι­βρά­βευ­ση. Το έκα­ναν φανε­ρά και από την άλλη, για να μη διω­χθούν, το κρύ­βα­νε», τόνι­σε για τη δήλω­ση της ΧΑ που έλε­γε ότι «οι νεκρο­θά­φτες της Ζώνης του Περά­μα­τος που δεν δού­λε­ψαν ποτέ… Μέλη του ΚΚΕ συνε­πλά­κη­σαν με αγνώ­στους». Περι­γρά­φο­ντας την επί­θε­ση στο δικα­στή­ριο, κατέ­θε­σε ότι «δύο ομά­δες περί­που 50 άτο­μα από τα στε­νά, μας περι­κύ­κλω­σαν, μας έκλει­σαν σε ημι­κύ­κλιο, γινό­ταν χαμός, μας βρί­ζα­νε, δύο από αυτούς φώνα­ξαν τον Που­λι­κό­γιαν­νη. Βγή­κε ο Που­λι­κό­γιαν­νης και ξεκί­νη­σαν την επί­θε­ση. Στην αρχή ήταν βρί­σι­μο και μετά μας την πέσαν με καδρό­νια. Μου επι­τέ­θη­καν δύο άτο­μα. Προ­σπά­θη­σα να καλυ­φτώ κάτω από τη σκα­λω­σιά. Πολύ μικρής διάρ­κειάς η επί­θε­ση, τρία λεπτά περί­που. Είδα τον Παντα­ζή (τον πυρη­νάρ­χη) να βαρά­ει τον κόσμο. Είχε αυτό το κοντά­ρι με την από­λη­ξη. Είδα τον Που­λι­κό­για­νη (τον πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του) αιμό­φυρ­το να τον κου­βα­λά­νε. Νόμι­ζα ότι πέθα­νε. Έφυ­γαν συντε­ταγ­μέ­να. Είχαν στει­λιά­ρια, πτυσ­σό­με­να. Πετού­σαν πέτρες…». Μάλι­στα όπως τόνι­σε για την ταυ­τό­τη­τα τους «ήταν η Χρυ­σή Αυγή. Δεν πέρα­σε από το μυα­λό μου ότι ήταν κάποιοι άλλοι… Είχα­με στο μυα­λό μας τα γεγο­νό­τα με τους αλιερ­γά­τες, αλλά και αυτό που έκα­ναν στη Ζώνη, που είχαν εξαγ­γεί­λει ότι θα διώ­ξουν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ» και πρό­σθε­σε ότι «είχε έρθει Λαγός, Μίχος, Πανα­γιώ­τα­ρος ήταν και είπαν ότι θα μας διώ­ξουν από τη Ζώνη. Γνω­ρί­ζο­ντας τη δρά­ση και την ιδε­ο­λο­γία της ΧΑ, με τα τάγ­μα­τα εφό­δου και τη βία… Είναι συγκε­κρι­μέ­νη η δρα­στη­ριό­τη­τά τους και δεν τους κυνή­γα­γε κανείς…».

Για το κίνη­τρο κατέ­θε­σε ότι στό­χος τους ήταν «το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, το Σωμα­τείο. Ότι δεν φοβό­μα­στε τίπο­τα και τα βάζου­με και με το ΚΚΕ… Με διπλό μήνυ­μα και σε σχέ­ση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ». Επί­σης ανα­φέρ­θη­κε στην επί­θε­ση στην βου­λευ­τή του ΚΚΕ Λ. Κανέλ­λη για την οποία ο αρχη­γός της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης έλε­γε ότι «ανέ­βη­καν 2 μονάδες»….

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο