Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το ελαφρυντικό «ειλικρινής μεταμέλεια» ζητά ο Ρουπακιάς — Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλούν οι χρυσαυγίτες

Ειλι­κρι­νή μετα­μέ­λεια επι­κα­λέ­στη­κε η υπε­ρά­σπι­ση του Γιώρ­γου Ρου­πα­κιά μετα­ξύ άλλων ελα­φρυ­ντι­κών, που ζητά να του ανα­γνω­ρί­σει το δικα­στή­ριο. Η υπε­ρά­σπι­ση του αυτουρ­γού της δολο­φο­νί­ας του Παύ­λου Φύσ­σα, ζήτη­σε να του ανα­γνω­ρί­σει το δικα­στή­ριο το ελα­φρυ­ντι­κό του σύν­νο­μου βίου μέχρι και την τέλε­ση της πρά­ξης, αλλά και το ελα­φρυ­ντι­κό της ειλι­κρι­νούς μεταμέλειας.

«Ο Γ. Ρου­πα­κιάς, λέει, έκλει­σα δυο σπί­τια, ένα του Παύ­λου Φύσ­σα και ένα το δικό μου», είπε ο δικη­γό­ρος του και συμπλή­ρω­σε πως ο εντο­λέ­ας του «επί 4,5 χρό­νια βρί­σκε­ται κλει­σμέ­νος σε ένα δια­μέ­ρι­σμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολ­λές φορές ούτε τη δυνα­τό­τη­τα να μετα­βεί σε γιατρό».

Ισχυ­ρί­στη­κε δε, πως ο εντο­λέ­ας του «δαι­μο­νο­ποι­ή­θη­κε» από τα ΜΜΕ και εμφα­νί­στη­κε ως αμε­τα­νό­η­τος όταν είπε πως πρό­κει­ται για «μια απλή ανθρω­πο­κτο­νία», εννο­ώ­ντας πως δεν υπήρ­χε πολι­τι­κό κίνητρο.

Ακό­μη, από τον κατη­γο­ρού­με­νο Γ. Πατέ­λη ζητή­θη­κε το ελα­φρυ­ντι­κό της μη εύλο­γης διάρ­κειας της δίκης, ενώ πολ­λοί ήταν οι συνή­γο­ροι που άφη­σαν ξεκά­θα­ρες αιχ­μές για παρα­βί­α­ση του τεκ­μη­ρί­ου της αθω­ό­τη­τας των εντο­λέ­ων τους και προει­δο­ποί­η­σαν για προ­σφυ­γές στο Ευρω­παϊ­κό Δικα­στή­ριο Ανθρω­πί­νων Δικαιωμάτων.

Το δικα­στή­ριο ανα­κοί­νω­σε πριν από λίγο 20λεπτη δια­κο­πή. Η δίκη θα συνε­χι­στεί μετά τη δια­κο­πή, με τη συνέ­χι­ση των αγο­ρεύ­σε­ων των συνη­γό­ρων επί των ελα­φρυ­ντι­κών, οπό­τε και θα τοπο­θε­τη­θούν οι εντο­λείς των πρώ­ην βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο