Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ποι­νι­κή δίω­ξη για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας με ενδε­χό­με­νο δόλο και εκτέ­λε­ση παρά­νο­μου πυρο­βο­λι­σμού ακι­νη­το­ποί­η­σης ή εξου­δε­τέ­ρω­σης, ασκή­θη­κε εις βάρος του 32χρονου αστυ­νο­μι­κού που συνε­λή­φθη επει­δή άνοι­ξε πυρ ενα­ντί­ον του 16χρονου Ρομά στη διάρ­κεια κατα­δί­ω­ξης, με απο­τέ­λε­σμα να τον τραυ­μα­τί­σει σοβα­ρά. Ο κατη­γο­ρού­με­νος αστυ­νο­μι­κός της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ. οδη­γή­θη­κε το πρωί στην εισαγ­γε­λέα πρω­το­δι­κών. Μετά την απαγ­γε­λία της εις βάρος του δίω­ξης παρα­πέμ­φθη­κε να απο­λο­γη­θεί στον α’ τακτι­κό ανα­κρι­τή Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ανα­μέ­νε­ται να πάρει προ­θε­σμία και μέχρι την απο­λο­γία του θα παρα­μεί­νει υπό κρά­τη­ση. Έξω από το Δικα­στι­κό Μέγα­ρο Θεσ­σα­λο­νί­κης έχει συγκε­ντρω­θεί ομά­δα Ρομά, ενώ ισχυ­ρά είναι τα αστυ­νο­μι­κά μέτρα τόσο εντός όσο κι εκτός των Δικα­στη­ρί­ων υπό τον φόβο να υπάρ­ξουν επεισόδια.

Στο μετα­ξύ, έντα­ση σημειώ­θη­κε τη νύχτα, με αφορ­μή τον πυρο­βο­λι­σμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγι­νε γνω­στό, ομά­δα περί­που 50 ατό­μων συγκε­ντρώ­θη­καν στις 02.30 τα ξημε­ρώ­μα­τα στην Εγνα­τία Οδό, κοντά στα διό­δια του Ωραιο­κά­στρου και στο ρεύ­μα προς Αθή­να, όπου επί δύο ώρες απέ­κλει­σαν τον δρό­μο, ανά­βο­ντας φωτιές στο οδό­στρω­μα και καί­γο­ντας λάστι­χα. Λίγο νωρί­τε­ρα, ομά­δα ατό­μων είχε συγκε­ντρω­θεί στη Συμ­μα­χι­κή οδό προ­κα­λώ­ντας φθο­ρές σε δύο διερ­χό­με­να οχή­μα­τα, ενώ ζημιές σε φορ­τη­γό ανα­φέρ­θη­καν και στις 3.40 στα ξημε­ρώ­μα­τα, στα Υψώ­μα­τα Δια­βα­τών, κοντά σε οικι­σμό Ρομά της περιο­χής. Μέχρι στιγ­μής δεν έχει ανα­φερ­θεί τραυ­μα­τι­σμός ή κάποια προσαγωγή.

Χαροπαλεύει ο 16χρονος

Από μια κλω­στή κρέ­με­ται η ζωή του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φρα­γκού­λη, που χαρο­πα­λεύ­ει σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση στη ΜΕΘ του Ιππο­κρά­τειου νοσο­κο­μεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης. Μετά από πολύ­ω­ρο χει­ρουρ­γείο αφαι­ρέ­θη­κε η σφαί­ρα, ωστό­σο, η ζωή του κρέ­με­ται από μια κλω­στή. Σύμ­φω­να με την διευ­θύ­ντρια της κλι­νι­κής, όπου νοση­λεύ­ε­ται έχουν τρω­θεί σημα­ντι­κά σημεία του εγκε­φά­λου του παι­διού που σχε­τί­ζο­νται με τη λει­τουρ­γία ζωτι­κών οργάνων.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο