Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίωξη για κακούργημα κατά συγκεκριμένων προσώπων ζητά ο ανακριτής για το Μάτι

Την ανα­βάθ­μι­ση του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου για τη φονι­κή πυρ­κα­γιά στο Μάτι με την άσκη­ση συμπλη­ρω­μα­τι­κής δίω­ξης σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος ζητά από την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών ο ανα­κρι­τής της υπό­θε­σης επι­κα­λού­με­νος νεό­τε­ρα στοι­χεία που έχει στην διά­θε­ση του.

Ο δικα­στι­κός λει­τουρ­γός κρί­νει ότι για την υπό­θε­ση της πυρ­κα­γιάς της 23ης Ιου­λί­ου 2018 πρέ­πει να ασκη­θεί συμπλη­ρω­μα­τι­κή ποι­νι­κή δίω­ξη για το κακούρ­γη­μα της έκθε­σης σε κίν­δυ­νο κατά συγκε­κρι­μέ­νων προσώπων.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η νέα δίω­ξη που αιτεί­ται ο ανα­κρι­τής Αθα­νά­σιος Μαρ­νέ­ρης αφο­ρά ενέρ­γειες ή παρα­λεί­ψεις υπαλ­λή­λων της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και της Πυρο­σβε­στι­κής που ήδη βρί­σκο­νται στο στό­χα­στρο της έρευ­νας που διενεργείται.

Το αίτη­μα του ανα­κρι­τή για την ανα­βάθ­μι­ση του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου όπως φαί­νε­ται, πιθα­νό­τα­τα συν­δέ­ε­ται με τα στοι­χεία που έχει πλέ­ον στην διά­θε­ση του μετά τις εφό­δους που πραγ­μα­το­ποί­η­σε στο Συντο­νι­στι­κό της Πυρο­σβε­στι­κής στο Χαλάν­δρι και σε άλλες υπη­ρε­σί­ες που είχαν κεντρι­κό ρόλο και ευθύ­νη στον σχε­δια­σμό των επι­χει­ρή­σε­ων κατά­σβε­σης και αντι­με­τώ­πι­σης της όλης κατάστασης.

Το αίτη­μα του ανα­κρι­τή μελε­τά­ται ήδη από τον εισαγ­γε­λέα Κώστα Σπυ­ρό­που­λο που θα απο­φαν­θεί αν θα ανα­βαθ­μι­στεί ή όχι το κατηγορητήριο.

Για την πυρ­κα­γιά στο Μάτι, με απο­λο­γι­σμό 102 νεκρούς, δεκά­δες τραυ­μα­τί­ες και εκτε­τα­μέ­νες υλι­κές κατα­στρο­φές, έχουν απαγ­γελ­θεί κατη­γο­ρί­ες σε βαθ­μό πλημ­με­λή­μα­τος μετά από έρευ­να των εισαγ­γε­λέ­ων Ηλία Ζαγο­ραί­ου, Νίκου Φυστό­που­λου και Κώστα Σπυ­ρό­που­λου κατά είκο­σι κρα­τι­κών λει­τουρ­γών και στε­λε­χών, κατά την επί­μα­χη περί­ο­δο, της αυτο­διοί­κη­σης της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, της ΕΛΑΣ και της Πυρο­σβε­στι­κής. Τα αδι­κή­μα­τα αφο­ρούν εμπρη­σμό από αμέ­λεια, ανθρω­πο­κτο­νία από αμέ­λεια κατά συρ­ροή και διά παρα­λεί­ψε­ως και σωμα­τι­κές βλά­βες κατά συρ­ροή, δια παρα­λεί­ψε­ως και από αμέ­λεια από υπό­χρε­ους και μη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο