Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΑΠίτικες ανιστόρητες αμερικανιές και ιστορικά …καραγκιοζιλίκια

Μέσα στο … πνεύ­μα των ημε­ρών και η φοι­τη­τι­κή παρά­τα­ξη της ΝΔ ανέ­λα­βε το δικό της χρέ­ος στη νόθευ­ση της ιστο­ρί­ας και την προ­σβο­λή του έπους του 1940. «Τίμη­σε» το «ΟΧΙ» με φωτο­γρα­φία που παρου­σιά­ζει τους Aμε­ρι­κα­νούς στρα­τιώ­τες τη στιγ­μή που κατέ­λα­βαν την ιαπω­νι­κή Ίβο­ζί­μα όπου αντί τις αμε­ρι­κά­νι­κης σημαί­ας έχουν τοπο­θε­τή­σει την ελληνική.

Οι προ­σπά­θειες νόθευ­σης της ιστο­ρί­ας  ‑και από τη ΔΑΠ- απο­τε­λούν έκφρα­ση της γενι­κό­τε­ρης επί­θε­σης στη συνεί­δη­ση, κυρί­ως, της νέας γενιάς. Προ­σπά­θειες ενταγ­μέ­νες στο πλαί­σιο  να ξανα­γρα­φτεί η Ιστο­ρία.  Να την απο­γυ­μνώ­σουν από το ρόλο του παρά­γο­ντα λαού, να σβή­σουν το «μελα­νά» σημεία για την αστι­κή τάξη και το πολι­τι­κό της προ­σω­πι­κό που εγκα­τέ­λει­ψαν το λαό στην τύχη του. Να βγει λάδι ο ναζι­σμός και ο φασι­σμός και αυτοί που τον χρη­μα­το­δό­τη­σαν και τον εξό­πλι­σαν.  Και στο τέλος τέλςο η αθώ­ω­ση των εκμε­ταλ­λευ­τών και η υιο­θέ­τη­ση των δκών τους στό­χων, το ανέ­μι­σμα της δικιάς τους σημαίας.

Ζού­με την επί­θε­ση στην Ιστο­ρία, την απο­κα­θή­λω­ση της Ιστο­ρί­ας, τον ευτε­λι­σμό της και γι’ αυτό δεν εκπλήσ­σει (και) η περι­φρό­νη­ση από τη ΔΑΠ των φωτο­γρα­φι­κών και εικα­στι­κών παρα­στά­σε­ων του αγώ­να του λαού κατά τον ελλη­νοϊ­τα­λι­κό πόλε­μο και της αντι­φα­σι­στι­κής του πάλης στα χρό­νια της Κατοχής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο