Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: «Αντιλαμβάνομαι τη δυσχερή θέση της κατηγορούμενης» — Τι ψάχνουν οι αρχές

«Αντι­λαμ­βα­νό­με­νος την ιδιαί­τε­ρα δυσχε­ρή θέση της, θα μιλή­σου­με εκεί που πρέ­πει και όταν πρέ­πει», δήλω­σε ο σύζυ­γος της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, Μάνος Δασκα­λά­κης. Πρό­κει­ται για τις πρώ­τες δηλώ­σεις του πατέ­ρα των τριών παι­διών μετά τη σύλ­λη­ψη της 33χρονης.

Ο Μάνος Δασκα­λά­κης δήλω­σε μετα­ξύ άλλων στον ΑΝΤ1: «Θέλω να σας τονί­σω ότι δεν θα επι­τρέ­ψω σε κανέ­ναν να γίνει τιμη­τής της αγά­πης και της οδύ­νης μου για τα τρία χαμέ­να παι­διά μου. Όσον αφο­ρά την κατη­γο­ρού­με­νη και τον διά­λο­γο που έγι­νε μετα­ξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απο­λύ­τως δήλω­ση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντι­λαμ­βα­νό­με­νος την ιδιαί­τε­ρα δυσχε­ρή θέση της, θα μιλή­σου­με εκεί που πρέ­πει και όταν πρέ­πει. Με τους αρμό­διους. Δεν κρυ­βό­μα­στε από κανέ­ναν απο­λύ­τως. Δεν έχω να κρύ­ψω κάτι».

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Άδικη η σύλληψή μου»

Η 33χρονη εξα­κο­λου­θεί να χαρα­κτη­ρί­ζει τη σύλ­λη­ψή της «άδι­κη», ενώ άφη­σε αιχ­μές κατά του συζύ­γου της.

Σε τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία που είχε με εκπο­μπή του Star, η 33χρονη που κατη­γο­ρεί­ται για τη δολο­φο­νία της 9χρονης κόρης της Τζωρ­τζί­νας ισχυ­ρί­στη­κε: «Δεν αντέ­χω, δεν γίνε­ται, δεν έχου­νε τόσα στοι­χεία, μου το λένε και τόσοι αστυ­νο­μι­κοί εδώ.Έγινε για να γίνει αυτό το πράγ­μα έχεις κατα­λά­βει; Είναι άδικο».

Η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου εμφα­νί­στη­κε δυσα­ρε­στη­μέ­νη και από τη στά­ση που κρα­τά ο σύζυ­γός της. Μετέ­φε­ρε ‑πάντα κατά τη δική της εκδο­χή- διά­λο­γο που φέρε­ται να είχαν και σύμ­φω­να με τον οποίο, όταν εκεί­νη του έλε­γε «κατα­λα­βαί­νεις πού είμαι;» εκεί­νος της απα­ντού­σε ότι δεν μπο­ρεί να βγει από το σπί­τι και ότι απο­λύ­θη­κε από τη δου­λειά του».

«Το μέλη­μά του είναι να μην πάει φυλα­κή, εμέ­να δεν με σκέ­φτε­ται» είπε η 33χρονη προ­σθέ­το­ντας ότι ο σύζυ­γός της, της απα­ντού­σε: «τι θες να πάω φυλα­κή εγώ και ο πατέ­ρας μου;».

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι της 33χρονης

Η έρευ­να των Αρχών δεν τελεί­ω­σε με τη σύλ­λη­ψη της 33χρονης μητέ­ρας που κατη­γο­ρεί­ται για ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση σε βάρος της 9χρονης κόρης της. Στην Πάτρα, αστυ­νο­μι­κοί της Ασφά­λειας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν έρευ­να στο σπί­τι της κατη­γο­ρου­μέ­νης παρου­σία εισαγ­γε­λέα, έπει­τα από παραγ­γε­λία του Ανα­κρι­τή Αθηνών.

Η εντο­λή δόθη­κε προ­κει­μέ­νου να ελεγ­χθούν στο σύνο­λό τους οι χώροι του σπι­τιού και να μετα­φερ­θεί στην ασφά­λεια κάθε στοι­χείο που οι αστυ­νο­μι­κοί κρί­νουν πως μπο­ρεί να δώσει περαι­τέ­ρω στοι­χεία για τους θανά­τους των τριών παιδιών.

Η έρευ­να ολο­κλη­ρώ­θη­κε λίγο πριν από τις 18:30 και διήρ­κε­σε δύο ώρες περί­που. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι αστυ­νο­μι­κοί βρή­καν ψυχο­φάρ­μα­κα στο σπί­τι, ενώ κατέ­σχε­σαν κινη­τό, τάμπλετ και υπολογιστή.

Διάψευση των καταγγελιών περί κακοποίησης

Η ΕΛ.ΑΣ. δια­ψεύ­δει καταγ­γε­λία συγ­γε­νών της 33χρονης ότι αστυ­νο­μι­κοί της ΓΑΔΑ βιαιο­πρά­γη­σαν σε βάρος της. Η 33χρονη εξε­τά­στη­κε από ιατρο­δι­κα­στή και δεν προ­έ­κυ­ψε τραυ­μα­τι­σμός της.

Τι ψάχνουν οι αρχές

Παράλ­λη­λα, οι αξιω­μα­τι­κοί της Ασφά­λειας ανα­ζη­τούν από πού έγι­νε η προ­μή­θεια κετα­μί­νης, πώς δόθη­κε στο 9χρονο παι­δί, ενώ στο κάδρο των Αρχών μπαί­νουν και άλλα πρόσωπα.

Η ανα­κρί­τρια όρι­σε νέο δικη­γό­ρο, τον Κων­στα­ντί­νο Ζάρ­βα, ο οποί­ος πήρε δια­βι­βα­στι­κό και πήγε στη ΓΑΔΑ ώστε να ενη­με­ρω­θεί για την υπό­θε­ση. Στη ΓΑΔΑ ανα­μέ­νε­ται και ο σύζυ­γος της κατηγορούμενης.

Οι Αρχές προ­χω­ρούν σε άρση του απορ­ρή­του επι­κοι­νω­νιών της κατη­γο­ρου­μέ­νης, προ­κει­μέ­νου να δοθεί απά­ντη­ση στο ερώ­τη­μα πώς βρέ­θη­κε στην κατο­χή της η κετα­μί­νη. Η έρευ­να θα διε­ξα­χθεί και στις επι­κοι­νω­νί­ες που είχε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης η 33χρονη.

Σύμ­φω­να με αστυ­νο­μι­κές πηγές, ακό­μα δύο πρό­σω­πα βρί­σκο­νται στο κάδρο των υπό­πτων για την Αστυνομία.

Στην τελι­κή ευθεία μπαί­νουν οι έρευ­νες για τον θάνα­το και των άλλων δύο παι­διών της 33χρονης, της Μαλέ­νας και της Ίριδας.

Μυστή­ριο επι­κρα­τεί και για τον αιφ­νί­διο θάνα­το της σπι­το­νοι­κο­κυ­ράς που έμε­νε στον πάνω όρο­φο του σπι­τιού στο οποίο πέθα­νε το εξά­μη­νο βρέ­φος, η Ίρι­δα. Η 69χρονη είχε ζητή­σει να απο­τε­φρω­θεί, επο­μέ­νως η ανα­κά­λυ­ψη των αιτί­ων που οδή­γη­σαν στο θάνα­τό της γίνε­ται εκ των πραγ­μά­των εξαι­ρε­τι­κά δύσκολη.

Πηγές: kathimerini.gr / ertnews.gr

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο