Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιλιάδες λαού στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας»

«Από­ψε εδώ, από το Σύνταγ­μα, ένα σύν­θη­μα τρα­ντά­ζει ολό­κλη­ρη την Αθή­να και ο αντί­λα­λός του ακού­γε­ται σε όλη την Ελλά­δα: ”Δεν δια­λέ­γου­με στρα­τό­πε­δο ληστών, δια­λέ­γου­με το στρα­τό­πε­δο των λαών”. Λέμε ”Όχι στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο”. Απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της χώρας μας. Δεν δεχό­μα­στε να πλη­ρώ­σει ο λαός τον λογα­ρια­σμό του πολέ­μου», ανέ­φε­ρε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ανε­βαί­νο­ντας στο βήμα της μεγά­λης συγκέ­ντρω­σης η οποία συνεχίζεται.

Χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι και λαϊ­κά στρώ­μα­τα από κάθε γωνιά του Λεκα­νο­πε­δί­ου ένω­σαν τη φωνή τους κάτω από αυτά τα συν­θή­μα­τα. Το Σύνταγ­μα πλημ­μύ­ρι­σε από τον κόσμο που δίνει βρο­ντε­ρό «παρών» στο συλ­λα­λη­τή­ριο της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αγω­νι­στές που συμπο­ρεύ­ο­νται μαζί τους και που θέλουν με την παρου­σία τους να στεί­λουν ένα ηχη­ρό μήνυ­μα κατα­δί­κης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, να απαι­τή­σουν την απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από αυτόν, να κάνουν καθα­ρό πως οι αγώ­νες και οι διεκ­δι­κή­σεις του λαού δεν θα ανα­στα­λούν, να απα­ντή­σουν στον αντι­κομ­μου­νι­σμό που δυνα­μώ­νει, ύψω­σαν σημαί­ες και γρο­θιές, ένω­σαν τις φωνές τους στα συν­θή­μα­τά τους, συγκρό­τη­σαν ένα μεγα­λειώ­δες συλ­λα­λη­τή­ριο, πήραν τη θέση τους ο ένας δίπλα στον άλλο, όλοι μαζί στη σωστή πλευ­ρά της Ιστορίας!

Δια­τρά­νω­ναν την από­φα­σή τους να συνε­χί­σουν τον αγώ­να για­τί: «Υπερ­δύ­να­μη δεν είναι ΝΑΤΟ — Ρώσοι — Αμε­ρι­κα­νοί! Η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί!» και «Δεν δια­λέ­γου­με στρα­τό­πε­δο ληστών, μόνη μας ελπί­δα η πάλη των λαών»!

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο