Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΕΗ ΑΕ: Κόβει το ρεύμα σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία λόγω της οικονομικής του αδυναμίας!

Τη δια­κο­πή της σύμ­βα­σης παρο­χής του ρεύ­μα­τος σε καρ­κι­νο­πα­θή με 80% ανα­πη­ρία, δια­βη­τι­κό τύπου Β και δικαιού­χο του Ελά­χι­στου Εγγυ­η­μέ­νου Εισο­δή­μα­τος, απο­φά­σι­σε η ΔΕΗ ΑΕ, λόγω της οικο­νο­μι­κής του αδυ­να­μί­ας, στο πρώ­το κύμα της παν­δη­μί­ας, να αντα­πο­κρι­θεί στη ρύθ­μι­ση που είχε κάνει για τις οφει­λές του.

Οπως καταγ­γέλ­λει ο Σύλ­λο­γος Καρ­κι­νο­πα­θών Μακε­δο­νί­ας Θρά­κης, η ΔΕΗ ΑΕ δεί­χνο­ντας την …«ευαι­σθη­σία» της, έλα­βε την παρα­πά­νω από­φα­ση παρά τις παρεμ­βά­σεις που έγι­ναν το προη­γού­με­νο διά­στη­μα για νέο δια­κα­νο­νι­σμό στον οποίο θα μπο­ρεί να ανταποκριθεί.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο Σύλ­λο­γος Καρ­κι­νο­πα­θών, προ­χώ­ρη­σε σε δυο παρεμ­βά­σεις στην ΔΕΗ και στο Υπουρ­γείο Περι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας (στις 16/10 και στις 9/11), μαζί με τον καρ­κι­νο­πα­θή. Μάλι­στα, όπως ανα­φέ­ρει, έγκαι­ρα «ο καρ­κι­νο­πα­θής υπέ­βα­λε αίτη­ση στο Υπο­κα­τά­στη­μα της ΔΕΗ Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης ζητώ­ντας ρύθ­μι­ση για 30 ευρώ τον μήνα για την οφει­λή των 1965 ευρώ, δεδο­μέ­νης της οικο­νο­μι­κής του κατά­στα­σης και ανέ­με­νε την απά­ντη­ση στο αίτη­μα του. Αντί αυτού όμως στάλ­θη­κε καταγ­γε­λία της σύμ­βα­σης προ­μή­θειας ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας με ότι συνε­πά­γε­ται αυτό στην μέση του χει­μώ­να, για­τί πλέ­ον εκτός της στέ­ρη­σης του ρεύ­μα­τος δεν θα έχει και θέρ­μαν­ση, με απο­τέ­λε­σμα την περαι­τέ­ρω επι­βά­ρυν­ση της υγεί­ας του ιδί­ου και της συζύ­γου του που τον φροντίζει».

Στις 14/12 έγι­νε νέα παρέμ­βα­ση στο Υπο­κα­τά­στη­μα της ΔΕΗ Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου οι υπάλ­λη­λοι δήλω­σαν αναρ­μό­διοι ενώ και πάλι όπως και τη πρώ­τη φορά ο διευ­θυ­ντής …έλλει­πε.

Ο Σύλ­λο­γος Καρ­κι­νο­πα­θών ζητά την παρέμ­βα­ση του Υπουρ­γεί­ου και της Διοί­κη­σης της ΔΕΗ, ώστε να αρθεί η καταγ­γε­λί­ας της σύμ­βα­σης και να εγκρι­θεί η αίτη­ση ρύθ­μι­σης της οφει­λής του.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο