Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Δεν προέκυψε συνεργός» — Έκλεισε η ανάκριση για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Περα­τώ­θη­κε η ανά­κρι­ση για την υπό­θε­ση της δολο­φο­νί­ας της 20χρονης Καρο­λάιν από τον σύζυ­γο της Μπά­μπη Ανα­γνω­στό­που­λο τον περα­σμέ­νο Μάιο στο σπί­τι τους στα Γλυ­κά Νερά. Ο 12ος Τακτι­κός Ανα­κρι­τής που διε­νήρ­γη­σε την κύρια έρευ­να για την υπό­θε­ση που συντά­ρα­ξε την κοι­νή γνώ­μη, τόσο στην Ελλά­δα όσο και στην Βρε­τα­νία από όπου κατα­γό­ταν η 20χρονη, φαί­νε­ται να έκλει­σε την ανά­κρι­ση σε βάρος του προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νου 33χρονου πιλό­του που είναι αντι­μέ­τω­πος με τα κακουρ­γή­μα­τα της ανθρω­πο­κτο­νί­ας από πρό­θε­ση και της θανά­τω­σης ζώου καθώς και με δύο πλημ­με­λή­μα­τα που αφο­ρούν την ψευ­δή καταγ­γε­λία που έκα­νε περί ληστεί­ας και των ψευ­δών κατα­θέ­σε­ων που έδι­νε επί σει­ρά ημε­ρών στην Αστυ­νο­μία. Έτσι σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες στο ανα­κρι­τι­κό γρα­φείο εκλή­θη ο συνή­γο­ρος του κατη­γο­ρού­με­νου ο οποί­ος υπέ­γρα­ψε το πέρας της ανάκρισης.

Μετά από αυτό η δικο­γρα­φία θα εισα­χθεί στο αρμό­διο Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών το οποίο αφού λάβει την εισή­γη­ση Εισαγ­γε­λέα θα απο­φαν­θεί με βού­λευ­μα του για την παρα­πο­μπή του κατηγορούμενου.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες με τα δεδο­μέ­να που έχει στα χέρια του ο Ανα­κρι­τής δεν προ­κύ­πτει εμπλο­κή άλλου προ­σώ­που ή συνερ­γού στη δολο­φο­νία με ασφυ­κτι­κό θάνα­το της 20χρονης. Από τα τελευ­ταία στοι­χεία που ανέ­με­νε ο ανα­κρι­τι­κής από τις άρσεις τηλε­φω­νι­κού και τρα­πε­ζι­κού απορ­ρή­του φαί­νε­ται να μην προ­κύ­πτει καμία ένδει­ξη που θα οδη­γού­σε είτε σε κλή­ση του κατη­γο­ρου­μέ­νου σε συμπλη­ρω­μα­τι­κή απο­λο­γία είτε σε εστί­α­ση σε συγκε­κρι­μέ­νο θέμα που θα επέ­βα­λε περαι­τέ­ρω έρευ­να της υπό­θε­σης. Μετα­ξύ των στοι­χεί­ων που ανέ­με­νε ο δικα­στι­κός λει­τουρ­γός ήταν σχε­τι­κά με τις κλή­σεις που έγι­ναν τη νύχτα της δολο­φο­νί­ας, αλλά και ανα­φο­ρι­κά με την κάρ­τα μνή­μης της κάμε­ρας ασφα­λεί­ας στον χώρο του σπι­τιού και τον χρό­νο απε­νερ­γο­ποί­η­σης της. Ωστό­σο, ουδέ­πο­τε έλα­βε έγγρα­φο σχε­τι­κά με τις κλή­σεις αλλά ούτε και από την κινέ­ζι­κη εται­ρία κατα­σκευ­ής της κάμε­ρας η οποία φαί­νε­ται πως δεν αντα­πο­κρί­θη­κε στο αίτη­μα του.

Η αξιο­λό­γη­ση από την άρση του τρα­πε­ζι­κού απορ­ρή­του δεν ανέ­δει­ξε κάτι αξιο­ποι­ή­σι­μο για την ανά­κρι­ση καθώς αυτά που προ­έ­κυ­ψαν ήταν χαμη­λό­πο­σες συναλ­λα­γές μέσω των καρ­τών της 20χρονης και του συζύ­γου και πατέ­ρα της 11 μηνών κόρης της.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο