Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας φέρνει από αύριο ο «Μπάλλος»

Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται αύριο εξαι­τί­ας της νέας κακο­και­ρί­ας «Μπάλ­λος», καθώς επί­σης χιό­νια σε ορει­νές περιο­χές, πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας στα ηπει­ρω­τι­κά και άνε­μοι έως 7 Μποφόρ.

Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά της κακο­και­ρί­ας θα είναι τα εξής:

   — Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, οι οποί­ες αρχι­κά θα επη­ρε­ά­σουν το Ιόνιο, την Ήπει­ρο, τη Δυτι­κή Μακε­δο­νία, τη Θεσ­σα­λία και τη Στε­ρεά και στα­δια­κά θα επε­κτα­θούν στην υπό­λοι­πη χώρα.

   — Χαλα­ζο­πτώ­σεις σε νησιω­τι­κές και παρά­κτιες περιοχές.

   — Χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά κυρί­ως της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας και στην Πίν­δο από το πρωί της Πέμ­πτης 14/10.

   — Θυελ­λώ­δεις άνε­μοι στα πελά­γη, οι οποί­οι κατά τόπους θα φτά­νουν τα 8 και την Παρα­σκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μπο­φόρ. Άνε­μοι με πολύ ισχυ­ρές ριπές ενδέ­χε­ται να συνο­δεύ­ουν και τις καται­γί­δες που θα εκδη­λω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά και τις νησιω­τι­κές περιοχές.

   — Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει πτώ­ση, η οποία θα γίνει αισθη­τή κυρί­ως στις ηπει­ρω­τι­κές περιοχές.

Αναλυτικά:

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, την Πέμ­πτη ανα­μέ­νο­νται ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες αρχι­κά στο Ιόνιο, στην Ήπει­ρο, στη Μακε­δο­νία, στη Θεσ­σα­λία και στη Στε­ρεά Ελλά­δα, οι οποί­ες στα­δια­κά θα επε­κτα­θούν στην υπό­λοι­πη χώρα. Χαλα­ζο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν κυρί­ως σε νησιω­τι­κές και θαλάσ­σιες περιο­χές. Χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται από το πρωί κατά κύριο λόγο στα ορει­νά της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας και στην Πίν­δο, ενώ οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στα νότια θα είναι σχε­τι­κά αυξημένες.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Θρά­κη θα κυμαν­θεί από 11 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 1 έως 8 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία από 9 έως 13, στη Θεσ­σα­λία από 9 έως 14, στην Ήπει­ρο από 9 έως 20, στη Στε­ρεά από 13 έως 19, στην Πελο­πόν­νη­σο από 10 έως 21, στα νησιά του Ιονί­ου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 12 έως 20, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 12 έως 23, στις Κυκλά­δες από 13 έως 24, στα Δωδε­κά­νη­σα από 15 έως 23 και στην Κρή­τη από 13 έως 26 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Σημειώ­νε­ται ότι στη Μακε­δο­νία, στη Θεσ­σα­λία και στην Ήπει­ρο η ελά­χι­στη θερ­μο­κρα­σία ανα­μέ­νε­ται να σημειω­θεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνε­μοι στο κεντρι­κό και βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν αρχι­κά από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ, όμως από το πρωί θα στρα­φούν σε νοτιο­α­να­το­λι­κούς 3 έως 5 και τοπι­κά έως 6 Μπο­φόρ. Εξαί­ρε­ση απο­τε­λεί ο Θερ­μαϊ­κός και οι Σπο­ρά­δες, όπου οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά έως 7 Μπο­φόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και από το από­γευ­μα 4 έως 6 Μπο­φόρ. Στο βόρειο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 μπο­φόρ. Στο νότιο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές έως νότιες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται βρο­χές, οι οποί­ες από το μεση­μέ­ρι θα ενι­σχυ­θούν και θα εκδη­λω­θούν καται­γί­δες και ενδε­χο­μέ­νως χαλα­ζο­πτώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις έως 3 Μπο­φόρ και από το πρωί ως το από­γευ­μα 2 έως 4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 17 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται βρο­χο­πτώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ και στο Θερ­μαϊ­κό 4 έως 6 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 10 έως 12 βαθμούς.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο