Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της ΠΕ Σερρών

Οι υπο­ψή­φιοι δήμαρ­χοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στους δήμους της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Σερ­ρών παρου­σιά­στη­καν σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου την Παρα­σκευή 7 Ιούλη.

Πρό­κει­ται για τους:

- Έλε­να Τού­σκα, για τον Δήμο Σερρών

Δικη­γό­ρος, μέλος του ΔΣ του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Σερ­ρών. Αντι­πρό­ε­δρος του Δημο­κρα­τι­κού Συλ­λό­γου Γυναι­κών Ν. Σερ­ρών (μέλος της ΟΓΕ), μέλος του Εικα­στι­κού Συλ­λό­γου Δήμου Ηρά­κλειας «ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ» και της Ερα­σι­τε­χνι­κής Θεα­τρι­κής Ομά­δας του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Σερρών.

- Άννα Άντσιου, για τον Δήμο Αμφίπολης

Γεν­νή­θη­κε στην Κρη­νί­δα Σερ­ρών. Φοί­τη­σε στη Σχο­λή Επαγ­γελ­μά­των Υγεί­ας και Πρό­νοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ενερ­γό μέλος του σπου­δα­στι­κού κινή­μα­τος και μέλος το ΔΣ του συλ­λό­γου της σχο­λής της. Εργά­στη­κε για 10 χρό­νια στο Θεα­γέ­νειο Νοσο­κο­μείο ως νοση­λεύ­τρια και στη συνέ­χεια από το 1997 εργά­ζε­ται στο Κέντρο Υγεί­ας Ροδο­λί­βους. Ήταν για 2 περιό­δους (2 τριε­τί­ες) εκλεγ­μέ­νο μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων Κέντρων Υγεί­ας του Νομού Σερ­ρών. Δημο­τι­κή σύμ­βου­λος και επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» από το 2014 έως και σήμερα.

- Πανα­γιώ­τη Τσο­με­τζί­δη, για τον Δήμο Βισαλτίας

Γεν­νή­θη­κε και ζει στην Ορέ­σκεια Σερ­ρών, αγρό­της. Από­φοι­τος μηχα­νι­κός της Τεχνι­κής Σχο­λής «Δημό­κρι­τος». Εργά­στη­κε στη ΜΕΒΓΑΛ ως αντι­πρό­σω­πος και μετέ­πει­τα στη Γερ­μα­νία, στον κλά­δο των τρο­φί­μων και της εστί­α­σης. Ετών 64.

- Στέρ­γιο Νικη­τό­που­λο, για τον Δήμο Εμ. Παππά

Κάτοι­κος Νέου Σκο­πού. Σπού­δα­σε στη Σχο­λή Τεχνο­λο­γί­ας Γεω­πο­νί­ας του ΤΕΙ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Είναι αγρό­της. Δια­τέ­λε­σε για δύο περιό­δους δημο­τι­κός σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στον Δήμο Εμμα­νου­ήλ Παππά.

- Μαρία Ιωαν­νί­δου, για το Δήμο Σιντικής.

Κατά­γε­ται από την Τυρο­λόη Σερ­ρών. Από­φοι­τος του Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στη­μί­ου στην Κομο­τη­νή, στο τμή­μα Ιστο­ρί­ας και Εθνο­λο­γί­ας. Κάτο­χος μετα­πτυ­χια­κού διπλώ­μα­τος Εκπαί­δευ­σης Ενη­λί­κων. Εργα­ζό­με­νη στη δομή Σιντι­κής, ως διοι­κη­τι­κός υπάλ­λη­λος. Εργά­στη­κε ως εμπο­ρο­ϋ­πάλ­λη­λος στις Σέρ­ρες, με ενερ­γό δρά­ση στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, μέλος του Σωμα­τεί­ου Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων ν. Σερ­ρών. Είναι μέλος του πολι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου Τυρο­λό­ης.  Εκλεγ­μέ­νη Δημο­τι­κή Σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στη Σιντι­κή από το 2019.

- Δέσποι­να Χατζί­δου, για τον Δήμο Ηράκλειας

Γεν­νή­θη­κε και ζει στην Κοί­μη­ση Σερ­ρών. Ιδιω­τι­κή υπάλ­λη­λος και για πολ­λά χρό­νια εργα­ζό­με­νη εμπο­ρο­ϋ­πάλ­λη­λος σε σού­περ μάρ­κετ. Από­φοι­τος του ΤΕΙ Ηρα­κλεί­ου Κρή­της, στο Τμή­μα Γραμ­μα­τέ­ων. Ενερ­γό μέλος του Πολι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου Κοί­μη­σης, του Εικα­στι­κού Συλ­λό­γου Δήμου Ηρά­κλειας «ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ» και του Συλ­λό­γου Γυναι­κών Ν. Σερ­ρών (μέλος της ΟΓΕ). Είναι εκλεγ­μέ­νη δημο­τι­κή σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στον Δήμο Ηρά­κλειας από το 2014 έως και σήμερα.

- Ζωή Μπρούν­τζιου, για τον Δήμο Ν. Ζίχνης

Κάτοι­κος Νέας Ζίχνης με κατα­γω­γή από τον Δρα­βή­σκο Σερ­ρών. Είναι από­φοι­τη του Τμή­μα­τος Φιλο­σο­φί­ας — Παι­δα­γω­γι­κής του ΑΠΘ και του Τμή­μα­τος Κοι­νω­νι­κής Εργα­σί­ας του ΔΠΘ (Δημο­κρί­τειο Πανε­πι­στή­μιο Θρά­κης). Εργά­στη­κε αρκε­τά χρό­νια στην ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση και πλέ­ον ως ανα­πλη­ρώ­τρια εκπαι­δευ­τι­κός στη δημό­σια εκπαί­δευ­ση. Είναι μέλος της ΕΛΜΕ Δρά­μας καθώς και του ΣΕΕΠΕΑ (Συλ­λό­γου Ειδι­κού Εκπαι­δευ­τι­κού Προ­σω­πι­κού Ειδι­κής Αγω­γής). Δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε επί­σης στον ΣΕΦΙΕ (Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Φρο­ντι­στη­ρί­ων — Ιδιω­τι­κών Εκπαιδευτηρίων).

Στην εισα­γω­γι­κή ομι­λία της, η Φιλιώ Σαρα­ντί­δου, μέλος της ΤΕ Σερ­ρών, αφού έκα­νε μια ανα­φο­ρά στο εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών και τα ποιο­τι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά που απορ­ρέ­ουν από τη μάχη αυτή, ευχα­ρί­στη­σε όλους όσους συνέ­βα­λαν στη συλ­λο­γι­κή προ­σπά­θεια του ΚΚΕ να αυξή­σει το κύρος του και το πολι­τι­κό του άνοιγ­μα και στον Νομό Σερρών.

Όπως είπε: «Το κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης και κοι­νής δρά­σης του ΚΚΕ συνε­χί­ζε­ται και στη μάχη των δημο­τι­κών εκλο­γών. Η εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής θα εντα­θεί το επό­με­νο διά­στη­μα και από τη νεο­σύ­στα­τη κυβέρ­νη­ση της ΝΔ αλλά και από τις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές αρχές, για­τί ταυ­τί­ζο­νται πλή­ρως από τις θεσμι­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις όλων των κομ­μά­των που κυβέρ­νη­σαν τη χώρα, που στη­ρί­χθη­καν και υλο­ποι­ή­θη­καν από δημάρ­χους και Περι­φέ­ρειες, βάζο­ντας ως προ­τε­ραιό­τη­τα τις κατευ­θύν­σεις και τους στό­χους της ΕΕ και των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Οι εκλεγ­μέ­νοι της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στους δήμους της ΠΕ Σερ­ρών πραγ­μα­το­ποί­η­σαν καί­ριες παρεμ­βά­σεις ενά­ντια στην πολι­τι­κή που μειώ­νει τη χρη­μα­το­δό­τη­ση στην Τοπι­κή Διοί­κη­ση, φορο­λε­η­λα­τεί τους δημό­τες, παρέ­χει υπο­τυ­πώ­δεις υπη­ρε­σί­ες με μειω­μέ­νο προ­σω­πι­κό αλώ­νο­ντας εργα­σια­κές σχέ­σεις, ιδιω­τι­κο­ποιεί λει­τουρ­γί­ες και τομείς. Συνέ­βα­λαν τόσο με τις παρεμ­βά­σεις τους στα Δημο­τι­κά Συμ­βού­λια, όσο και με τη δρά­ση τους στην προ­σπά­θεια συσπεί­ρω­σης δυνά­με­ων αντίστασης:

Σε αγώ­νες για την κατάρ­γη­ση των δημο­τι­κών τελών με διεκ­δί­κη­ση για μεγα­λύ­τε­ρη κρα­τι­κή χρηματοδότηση.

Για την Υγεία, τις ελλεί­ψεις που υπάρ­χουν σε αυτή, την απα­ξί­ω­ση των ΚΥ και την ΠΦΥ.

Για την Παι­δεία και για τη δημιουρ­γία σύγ­χρο­νων υπο­δο­μών στα σχο­λειά μας

Για το Περιβάλλον.

Για το Νερό.

Για έργα υπο­δο­μής, για την αντι­πλημ­μυ­ρι­κή θωρά­κι­ση της περιο­χής μας.

Για την πρό­σλη­ψη μόνι­μου προ­σω­πι­κού και την κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών των υπη­ρε­σιών των δήμων».

Ακό­μα, απηύ­θυ­νε ένα σύντο­μο χαι­ρε­τι­σμό η υπο­ψή­φια δήμαρ­χος Σερ­ρών Έλε­να Τούσκα.

Ξεκα­θά­ρι­σε στο χαι­ρε­τι­σμό της πως η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» είναι η μονα­δι­κή 100% λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση ενά­ντια στα σχέ­δια και τις πολι­τι­κές που οδη­γούν σε εργο­λά­βους, ανα­θέ­σεις, μειω­μέ­νους ελεύ­θε­ρους χώρους πρα­σί­νου, αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων και αναψυχής.

Κάλε­σε όλους τους εργα­ζό­με­νους, τους γονείς για να έχουν ασφα­λή σχο­λεία τα παι­διά, τους εκπαι­δευ­τι­κούς και υγειο­νο­μι­κούς για να συν­δρά­μουν στον αγώ­να για να είναι η Παι­δεία και η Υγεία κοι­νω­νι­κά αγαθά.

«Στό­χος της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” είναι η ενί­σχυ­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης και της αγω­νι­στι­κό­τη­τας όλων όσοι βγή­καν στους δρό­μους το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, όλων όσοι δεν υπέ­κυ­ψαν σε εργο­δο­τι­κούς και κυβερ­νη­τι­κούς μηχα­νι­σμούς που θέλουν τον λαό σκυμ­μέ­νο και υποταγμένο.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” απλώ­νει το χέρι στον κάθε δημό­τη, σε φορείς και συλ­λό­γους που βάζουν στο κέντρο τις διεκ­δι­κή­σεις τους τον άνθρω­πο και τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του και όχι τα κέρ­δη. Που δρουν αλλη­λέγ­γυα και όχι φιλάν­θρω­πα. Που αγω­νί­ζο­νται με αισιο­δο­ξία για έναν καλύ­τε­ρο κόσμο», σημείωσε.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο