Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φυλλάδιο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Μαζί με τον λαό της Αττικής στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

«Μαζί με τον λαό της Αττι­κής! Στους αγώ­νες για τις ανά­γκες των πολ­λών και όχι για τα κέρ­δη των λίγων! Στις Περι­φε­ρεια­κές και Δημο­τι­κές εκλο­γές ο λαός της Αττι­κής μπο­ρεί να βγει πιο δυνα­τός!», τονί­ζει η ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ σε φυλ­λά­διο που εξέ­δω­σε και δια­κι­νεί πλατιά.

Όπως ανα­φέ­ρει:

«Με την ενί­σχυ­ση των ψηφο­δελ­τί­ων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, στα οποία συμ­με­τέ­χουν δοκι­μα­σμέ­νοι αγω­νι­στές του εργα­τι­κού- λαϊ­κού κινή­μα­τος, των ριζο­σπα­στι­κών συσπει­ρώ­σε­ων των επαγ­γελ­μα­τιών, των επι­στη­μό­νων, των αγρο­τών, των γυναι­κών, της νεολαίας.

Η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές σε ψήφους, ποσο­στά και βου­λευ­τές, η ανά­δει­ξή του για άλλη μια φορά σε 3ο κόμ­μα στην Αττι­κή, με σημα­ντι­κή άνο­δο στις εργα­τι­κές- λαϊ­κές γει­το­νιές είναι το ελπι­δο­φό­ρο μήνυ­μα για τον εργα­ζό­με­νο λαό και τα παι­διά του!

Στις περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές εκλο­γές του Οκτώ­βρη οι εργα­ζό­με­νοι, οι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες, οι συντα­ξιού­χοι, οι γυναί­κες των λαϊ­κών στρω­μά­των, οι νέες και οι νέοι που ζού­με στην Αττι­κή έχου­με επι­λο­γή που να αντι­στοι­χί­ζε­ται στα συμ­φέ­ρο­ντά μας:

Να δυνα­μώ­σου­με τα ψηφο­δέλ­τια της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης. Για να εκλε­γούν περισ­σό­τε­ροι περι­φε­ρεια­κοί και δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι, για να περά­σουν ξανά στα χέρια αγω­νι­στών δήμοι στην Αττι­κή, όπως στην Πάτρα, που θα απο­τε­λέ­σουν στή­ριγ­μα στον αγώ­να του λαού για τα δικαιώ­μα­τά του, κόντρα στο αντι­δρα­στι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο και την εκά­στο­τε αντι­λαϊ­κή κυβέρνηση.

Για να γίνει ένα ακό­μα βήμα απέ­να­ντι στον αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό της πολι­τι­κής των κομ­μά­των που στη­ρί­ζουν τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Καμία αναμονή _
καμία ανοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική!

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ εξήγ­γει­λε ήδη την κλι­μά­κω­ση του αντι­λαϊ­κού της έργου. Θα συνε­χί­σει να αξιο­ποιεί τον κρα­τι­κό μηχα­νι­σμό, την περι­φέ­ρεια και τους δήμους.

Αυτό που με τρα­γι­κό τρό­πο απο­δεί­χθη­κε και τα τελευ­ταία χρό­νια, είναι ότι το εχθρι­κό για τον λαό κρά­τος, με όλο το μηχα­νι­σμό του, δού­λε­ψε “ρολόι” για τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, φορ­τώ­νο­ντας το λαό με νέα βάρη.

Με την ακρί­βεια, το καθη­λω­μέ­νο εισό­δη­μα, τη φορο­λη­στεία, τους πλει­στη­ρια­σμούς, την περαι­τέ­ρω εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της υγεί­ας και της παι­δεί­ας. Αφή­νο­ντας τον ανυ­πε­ρά­σπι­στο στις φυσι­κές κατα­στρο­φές, εκτε­θει­μέ­νο στα περι­βαλ­λο­ντι­κά εγκλή­μα­τα, με ελά­χι­στους ελεύ­θε­ρους χώρους ανα­ψυ­χής, άθλη­σης, πολιτισμού.

Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας:
Επιλέγουμε τις ζωές μας!

Και στην περι­φέ­ρεια της Αττι­κής, τη μεγα­λύ­τε­ρη περι­φέ­ρεια της χώρας, το δίλημ­μα αυτό δια­περ­νά την καθη­με­ρι­νό­τη­τά μας. Η κάθε πολι­τι­κή δύνα­μη πρέ­πει να κρι­θεί με βάση τις θέσεις και τις πρά­ξεις της απέ­να­ντι στο δίλημ­μα αυτό.

Για­τί μπο­ρεί η ΝΔ στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής να έχει ως σύν­θη­μα “Η Αττι­κή πρώ­τη στην ανά­πτυ­ξη”, αλλά ανά­πτυ­ξη των δικαιω­μά­των του εργα­ζό­με­νου λαού δεν θα έχου­με όσο συνε­χί­ζε­ται η εφαρ­μο­γή της πολι­τι­κής εξα­σφά­λι­σης των κερ­δών των λίγων που απο­δει­κνύ­ε­ται ότι είναι ασυμ­βί­βα­στα με τις ανά­γκες των πολλών.

Τι κέρ­δι­σε και τι έχει να κερ­δί­σει η μεγά­λη λαϊ­κή πλειοψηφία:

  • Από τη δια­χεί­ρι­ση των κον­δυ­λί­ων του ΕΣΠΑ, χρη­μά­των που προ­έρ­χο­νται από τη φορο­λη­στεία του ελλη­νι­κού λαού και των λαών των υπό­λοι­πων χωρών της ΕΕ, όταν η μερί­δα του λέο­ντος κατευ­θύ­νε­ται στα επεν­δυ­τι­κά σχέ­δια των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων; Όταν όσα δια­φη­μί­ζο­νται ότι προ­ο­ρί­ζο­νται για τον λαό είναι ελά­χι­στα σε σχέ­ση με τις πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες και συνο­δεύ­ο­νται από την περαι­τέ­ρω εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση υπη­ρε­σιών και κοι­νω­νι­κών δομών, που τις ξαναπληρώνουμε;
  • Από τις πολυ­δια­φη­μι­ζό­με­νες ανα­πλά­σεις που δε στο­χεύ­ουν στη βελ­τί­ω­ση της καθη­με­ρι­νό­τη­τας των κατοί­κων και των εργα­ζό­με­νων, αλλά στη δια­σφά­λι­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας των κατα­σκευα­στι­κών και του­ρι­στι­κών ομί­λων, των αλυ­σί­δων εμπο­ρί­ου και εστί­α­σης; Όταν οι όποιες θέσεις εργα­σί­ας δημιουρ­γού­νται είναι εφή­με­ρες, με μισθούς που δεν φτά­νουν για να βγει ο μήνας, με εντα­τι­κο­ποί­η­ση, ως απο­τέ­λε­σμα των αντερ­γα­τι­κών νόμων των κυβερνήσεων;
  • Από τις απα­νω­τές εγκρί­σεις παρα­τά­σε­ων ωρα­ρί­ου για να οργα­νω­θούν “Λευ­κές Νύχτες” σε Δήμους της Αττι­κής, σε βάρος των δικαιω­μά­των των εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων που ασφυ­κτιούν από τον αντα­γω­νι­σμό των μεγαλεμπόρων;
  • Από τις συν­θή­κες εργα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων στην Περι­φέ­ρεια και την απο­ψί­λω­ση των υπη­ρε­σιών της που μειώ­νουν την ποιό­τη­τα των παρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών και ανοί­γουν διά­πλα­τα την πόρ­τα στους ιδιώ­τες για να εντα­θεί η εμπλο­κή τους σε μια σει­ρά τομείς όπως οι καθα­ρι­σμοί των ρεμά­των, η φωτει­νή σημα­το­δό­τη­ση, οι ασφαλ­το­στρώ­σεις, η φύλα­ξη, η καθα­ριό­τη­τα κτι­ρί­ων, νησί­δων, οι απο­ψι­λώ­σεις, οι απο­λυ­μάν­σεις κ.α.; Όταν προ­χω­ρά­νε οι “προ­σλή­ψεις” τεχνι­κών συμ­βού­λων με παχυ­λές αμοι­βές αντί για προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού μηχα­νι­κών, τεχνι­κών και εργατοϋπαλλήλων;
  • Από τον περιο­ρι­σμό ακό­μα και των ελά­χι­στων δημό­σιων χώρων με ελεύ­θε­ρη και δωρε­άν πρό­σβα­ση για τον λαό, όπως το αθλη­τι­κό κέντρο του Αγί­ου Κοσμά που κλεί­νει και δίνε­ται “προί­κα” στα επι­χει­ρη­μα­τι­κά σχέ­δια μονο­πω­λια­κών ομίλων;

Αυτές είναι οι συνέ­πειες της περι­βό­η­της ανά­πτυ­ξης, που δεν είναι για όλους, στο Ελλη­νι­κό, στο παρα­λια­κό μέτω­πο από τον πρώ­ην Ιππό­δρο­μο και τον Φαλη­ρι­κό Όρμο, μέχρι την περιο­χή του Αστέ­ρα Βου­λιαγ­μέ­νης. Από την Πει­ραϊ­κή που προ­ω­θεί­ται ένα περι­βαλ­λο­ντι­κό έγκλη­μα προ­κει­μέ­νου να μετα­τρα­πεί η περιο­χή σε προ­βλή­τα κρουα­ζιέ­ρας για την Cosco, μέχρι το σχε­δια­σμό για τον Βόρειο Τομέα, όπου ανά­με­σα σε άλλα, προ­βλέ­πε­ται η μετε­γκα­τά­στα­ση του Καζί­νο της Πάρ­νη­θας στο Μαρού­σι, στε­ρώ­ντας έναν ακό­μα χώρο που θα μπο­ρού­σε να αξιο­ποι­η­θεί από το λαό και τη νεο­λαία της περιοχής.

Διαδικασίες fast track για τις επενδύσεις των λίγων…
στο περιθώριο οι ανάγκες των πολλών…

  • Για ουσια­στι­κά αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα στην Αττι­κή, που βασα­νί­ζε­ται κάθε χρό­νο από τις πλημ­μύ­ρες, και μένουν στα χαρ­τιά ή θα υλο­ποι­η­θούν μετά από πολ­λά χρό­νια, για­τί θεω­ρού­νται κόστος, όπως απο­δει­κνύ­ε­ται από τους μηδε­νι­κούς προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς. Τα όποια έργα τελι­κά γίνουν θα έχουν απο­σπα­σμα­τι­κό χαρα­κτή­ρα, κατά κανό­να θα διαιω­νί­ζουν ή θα μετα­φέ­ρουν το πρό­βλη­μα αλλού, ελλεί­ψει ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δί­ου αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας στο Λεκανοπέδιο.
  • Για ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχέ­διο πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, που προ­σκρού­ει στη λογι­κή “πάμε και όπου βγει…”, ως απο­τέ­λε­σμα της ανά­πτυ­ξης για τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγα­λο­ε­πεν­δυ­τών και των εργο­λά­βων που ένα­ντι αδρής αμοι­βής νοι­κιά­ζουν τα μηχα­νή­μα­τά τους για “μπα­λώ­μα­τα” σε περι­πτώ­σεις κακο­και­ρί­ας. Είναι νωπές οι μνή­μες από την απώ­λεια συναν­θρώ­πων μας στη Μάν­δρα και στο Μάτι. Από το καλο­καί­ρι του 2021 που 200.000 στρέμ­μα­τα έγι­ναν κάρ­βου­νο σε Γερά­νια Όρη, Βίλια, Μαλα­κά­σα και Βαρυ­μπό­μπη. Από τις εικό­νες ντρο­πής με τα λεω­φο­ρεία- βάρ­κες και τους δρό­μους- χεί­μαρ­ρους. Από τους εγκλω­βι­σμέ­νους για ώρες οδη­γούς λόγω του χιο­νιά σε κεντρι­κές οδι­κές αρτη­ρί­ες. Από τους καθη­με­ρι­νούς κιν­δύ­νους για βιο­μη­χα­νι­κό ατύ­χη­μα μεγά­λης έκτασης.
  • Για την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος, που συν­θλί­βε­ται από το σχε­δια­σμό της πολυ­δια­φη­μι­ζό­με­νης “πρά­σι­νης Αττι­κής”. Για­τί οι όροι της “πρά­σι­νης μετά­βα­σης” είναι η παρα­πέ­ρα εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση γης, υδά­των, δασών και υγεί­ας. Για­τί οι “πρά­σι­νες επεν­δύ­σεις” σημαί­νουν πανά­κρι­βο ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, δια­χεί­ρι­ση απο­βλή­των με καύ­ση απορ­ριμ­μά­των. Αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται με το δια­χρο­νι­κό έγκλη­μα στην υγειο­νο­μι­κή βόμ­βα στη χωμα­τε­ρή της Φυλής, που συνε­χί­ζε­ται και επε­κτεί­νε­ται και άλλου, ενώ οι εργο­λά­βοι συνε­χί­ζουν ακά­θε­κτοι ένα “πάρ­τυ” εκα­τομ­μυ­ρί­ων σε βάρος της ποιό­τη­τας ζωής και της υγεί­ας του λαού, με την καρ­κι­νο­γό­να καύ­ση να επι­τα­χύ­νε­ται. Το νέο περι­φε­ρεια­κό σχέ­διο για τα σκου­πί­δια (ΠΕΣΔΑ), ως συνέ­χεια του υπάρ­χο­ντος σχε­δί­ου του ΣΥΡΙΖΑ, χρη­σι­μο­ποιεί τη δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των ως πεδίο κερ­δο­φο­ρί­ας. Ευθυ­γραμ­μί­ζε­ται και υλο­ποιεί τον Εθνι­κό Σχε­δια­σμό που ψήφι­σε η κυβέρ­νη­ση, την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των, σύμ­φω­να και με τις στο­χεύ­σεις της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, που βασί­ζο­νται στην αρχή “ο ρυπαί­νων πλη­ρώ­νει”, και συνε­χί­ζει να ρυπαίνει…

Αυτά είναι ορι­σμέ­να μόνο παρα­δείγ­μα­τα αρμο­διο­τή­των της Περι­φέ­ρειας, που επι­βε­βαιώ­νουν ότι ο μηχα­νι­σμός αυτός του κρά­τους είναι επι­λε­κτι­κά “ανί­κα­νος” για την ικα­νο­ποί­η­ση των λαϊ­κών ανα­γκών. Και ικα­νό­τα­τος στην προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, που σχε­τί­ζο­νται με την προ­ώ­θη­ση του στό­χου για τη μετα­τρο­πή της Αττι­κής σε μετα­φο­ρι­κό και ενερ­γεια­κό κόμ­βο, σε του­ρι­στι­κό προ­ο­ρι­σμό υψη­λών εισο­δη­μά­των, και την επι­δί­ω­ξή τους να ανα­βαθ­μι­στούν στο διε­θνή ανταγωνισμό.

Αυτή η ανά­πτυ­ξη δεν ανα­κου­φί­ζει τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία της Αττι­κής. Αντί­θε­τα επι­βα­ρύ­νει την καθη­με­ρι­νό­τη­τα τους, θέτει ακό­μα τη ζωή τους σε κίν­δυ­νο, για­τί η προ­στα­σία της και τα δικαιώ­μα­τα του λαού λογί­ζο­νται ως κόστος.

Καμιά εμπι­στο­σύ­νη στα κόμ­μα­τα που είναι δεσμευ­μέ­να στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των κερ­δών των λίγων!

Η προ­γραμ­μα­τι­κή σύγκλι­ση μετα­ξύ των κομ­μά­των του συστή­μα­τος, που εκφρά­στη­κε με τη στή­ρι­ξη όλων των κρί­σι­μων νομο­σχε­δί­ων της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ στην προη­γού­με­νη θητεία της, μετα­φρά­ζε­ται σε πλή­ρη ταύ­τι­ση στην εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής στην Περι­φέ­ρεια της Αττι­κής και στους δήμους.

Οι Περι­φε­ρεια­κές Αρχές σήμε­ρα της ΝΔ, προη­γού­με­να του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, παίρ­νο­ντας ο ένας τη σκυ­τά­λη από τον άλλο, όλοι μαζί, είτε από θέσεις Διοί­κη­σης, είτε “αντι­πο­λί­τευ­σης” :

  • Στή­ρι­ξαν τους προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς της περι­φέ­ρειας, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι το κρά­τος σε όλα τα επί­πε­δα, “έχει συνέ­χεια”, με τη Δού­ρου να λέει ότι ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός του 2015 ήταν 90% Σγου­ρός, ενώ αντί­στοι­χες δηλώ­σεις είχε κάνει ο Πατού­λης το 2019. Κανείς τους δε διεκ­δι­κεί την αύξη­ση της χρη­μα­το­δό­τη­σης από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, για να εξα­σφα­λί­ζε­ται ζεστό χρή­μα για τους ανα­πτυ­ξια­κούς νόμους, τα ΣΔΙΤ, για τις φορο­ε­λα­φρύν­σεις των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.
  • Έχουν βάλει τη σφρα­γί­δα τους στη γύμνια της πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, στα σχέ­δια επί χάρ­του για χιο­νιά, πλημ­μύ­ρες, πυρ­κα­γιές και σει­σμούς,. Για όλα αυτά δε δια­τέ­θη­κε ούτε ένα ευρώ για αγο­ρά εξο­πλι­σμού, για μια υδρο­φό­ρα ή ένα εκχιο­νι­στι­κό μηχά­νη­μα. Έφτα­σαν μάλι­στα στο σημείο να προ­χω­ρή­σουν δικα­στι­κά ενά­ντια στις απο­ζη­μιώ­σεις που διεκ­δι­κούν οι κάτοι­κοι στη Μάν­δρα και στο Μάτι.
  • Εγκλη­μα­τούν σε βάρος του λαού της Δυτι­κής Αθή­νας, της Δυτι­κής Αττι­κής και συνο­λι­κά της Αττι­κής, με το αίσχος της χωμα­τε­ρής στη Φυλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­ζε μαζί με την περι­φε­ρεια­κή αρχή τη νέα χωμα­τε­ρή στη Φυλή και τη δήθεν “δοκι­μα­στι­κή” λει­τουρ­γία του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό.
  • Παρέ­δω­σαν ελεύ­θε­ρους χώρους στους ομί­λους, όπως στο Ελλη­νι­κό, γι’ αυτό πήραν τα εύση­μα από τον Λάτση.
  • Στη­ρί­ζουν τους στό­χους της “πρά­σι­νης μετά­βα­σης”, ενώ τώρα ορέ­γο­νται τα χρή­μα­τα του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, που συνο­δεύ­ε­ται από νέα αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να και το λογα­ρια­σμό να πλη­ρώ­νει και πάλι ο λαός.

Ο εργα­ζό­με­νος λαός και η νεο­λαία δεν έχουν τίπο­τα να περι­μέ­νουν από τις διερ­γα­σί­ες ανα­μόρ­φω­σης του χώρου της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, για­τί κινεί­ται στα­θε­ρά μέσα στο πλαί­σιο του συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με όποιο περι­τύ­λιγ­μα και αν ντύ­νε­ται κάθε φορά.

Αυτή την πολι­τι­κή θα συνε­χί­σουν όποιοι συν­δυα­σμοί εμφα­νι­στούν που θα στη­ρί­ζο­νται από αυτά τα κόμ­μα­τα αυτο­τε­λώς ή και σε συνερ­γα­σία, όπως και όλοι όσοι εμφα­νί­ζο­νται ως “ανε­ξάρ­τη­τοι” αλλά απο­δει­κνύ­ο­νται στην πρά­ξη πλή­ρως εξαρ­τη­μέ­νοι από την πολι­τι­κή που αντι­με­τω­πί­ζει ως κόστος τις ανά­γκες του λαού.

Η διοί­κη­ση της ΝΔ στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής μπό­ρε­σε να προ­χω­ρή­σει στις αντι­λαϊ­κές απο­φά­σεις της, με τις ψήφους των ναζί της ΧΑ και του αντι­κομ­μου­νι­στή Τζή­με­ρου. Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι ο “χορη­γός” των φασι­στών είναι οι πολι­τι­κές δυνά­μεις του συστή­μα­τος που τον γεν­νά και τον θρέ­φει. Γι’ αυτό και δεν μπο­ρούν να τους αντι­με­τω­πί­σουν όσοι ζητούν τη στή­ρι­ξη και την ψήφο τους για την προ­ώ­θη­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, ούτε όσοι τους χαρα­κτή­ρι­ζαν “παρα­συρ­μέ­νους” χαϊ­δεύ­ο­ντας αυτιά για το κέρ­δι­σμα κάποιων ψήφων. Αυτός που μπο­ρεί να αντι­με­τω­πί­σει το φασι­σμό- ναζι­σμό, είναι το εργα­τι­κό- λαϊ­κό κίνη­μα, με στή­ριγ­μα ένα πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ, για να στεί­λου­με στο χρο­νο­ντού­λα­πο της ιστο­ρί­ας τους φασί­στες και το σύστη­μα που τους γεννά.

Δυναμώνουμε την εργατική — λαϊκή αντίσταση
και αντιπολίτευση!
Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού!

Αυτή είναι η απά­ντη­ση του εργα­ζό­με­νου λαού και της νεο­λαί­ας της Αττι­κής, απέ­να­ντι στην επί­θε­ση του κεφα­λαί­ου που υλο­ποιούν τα κόμ­μα­τά του και εξει­δι­κεύ­ουν οι εκλε­κτοί τους στην Περι­φέ­ρεια και τους Δήμους.

Γιατί η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ!

Στην ενί­σχυ­ση του ρεύ­μα­τος αμφι­σβή­τη­σης της αστι­κής πολι­τι­κής, του ταξι­κού της χαρα­κτή­ρα, των κομ­μά­των και των κυβερ­νή­σε­ων που την υπη­ρε­τούν, του κρά­τους του κεφαλαίου.

Αυτός είναι ο δρόμος για να δυναμώσει ο αγώνας:

  • Για την υπε­ρά­σπι­ση του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος, με ΣΣΕ, αυξή­σεις σε μισθούς και συντά­ξεις, ενά­ντια στη φορο­λη­στεία και τους πλειστηριασμούς.
  • Για υψη­λού επι­πέ­δου υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας και πρό­νοιας, απο­κλει­στι­κά δημό­σιες και δωρε­άν, με προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού για­τρών, νοση­λευ­τών, σύγ­χρο­νο και επαρ­κή εξο­πλι­σμό των υπο­δο­μών, ασθε­νο­φό­ρων, με απο­κλει­στι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από το κράτος.
  • Για την κάλυ­ψη των ανα­γκών στη σχο­λι­κή στέ­γη, για υπο­δο­μές αθλη­τι­σμού, πολι­τι­σμού, ελεύ­θε­ρων χώρων, χωρίς αντίτιμα.
  • Για τη χρη­μα­το­δό­τη­ση από το κρά­τος όλων των ανα­γκαί­ων μέτρων και έργων για την πρό­λη­ψη και αντι­με­τώ­πι­ση φυσι­κών κατα­στρο­φών, βιο­μη­χα­νι­κών ατυ­χη­μά­των μεγά­λης έκτασης.
  • Για τη δημό­σια και δωρε­άν κάλυ­ψη για τον λαό σε ανα­γκαί­ες υπο­δο­μές ύδρευ­σης, απο­χέ­τευ­σης, άδρευσης.
  • Για την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος, της ατμό­σφαι­ρας, του νερού, του πρά­σι­νου, των ελεύ­θε­ρων χώρων, την ασφα­λή διευ­θέ­τη­ση των ρεμά­των, την εξα­σφά­λι­ση των ανα­γκαί­ων έργων οδοποιίας.
  • Για τη δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των με γνώ­μο­να τις λαϊ­κές ανά­γκες, με σεβα­σμό στο περι­βάλ­λον, στη δημό­σια υγεία, στους φυσι­κούς πόρους και όχι με κρι­τή­ριο την επι­χει­ρη­μα­τι­κή κερ­δο­φο­ρία. Για να κλεί­σει ορι­στι­κά ο ΧΥΤΑ Φυλής, να φύγουν τα καζά­νια του θανά­του από το Πέραμα.

Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση το ΚΚΕ, οι περι­φε­ρεια­κοί και δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, θα συνε­χί­σουν με όλες τους τις δυνά­μεις, ακού­ρα­στα και απο­φα­σι­στι­κά στον αγώ­να για όλα αυτά που μας αξίζουν».

Δεί­τε το εδώ σε μορ­φή pdf

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο