Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτική Αρχή Πατρέων: Ο μοναδικός δήμος στη χώρα που προσλαμβάνει με πλήρες ωράριο τις καθαρίστριες των σχολείων

Στην πρό­σλη­ψη 180 εργα­ζο­μέ­νων στην καθα­ριό­τη­τα των σχο­λεί­ων με πλή­ρες ωρά­ριο εργα­σί­ας προ­χώ­ρη­σε η Δημο­τι­κή Αρχή Πατρέων.

Σε αντί­θε­ση με την κυβέρ­νη­ση που χρη­μα­το­δο­τεί την 3ωρη και 4ωρη απα­σχό­λη­ση των καθα­ρι­στριών στα σχο­λεία για­τί αντι­με­τω­πί­ζει τα παι­διά και την καθα­ριό­τη­τα στα σχο­λεία ως κόστος, η δημο­τι­κή αρχή προ­σλαμ­βά­νει και φέτος τους εργα­ζό­με­νους με πλή­ρες ωρά­ριο και καλύ­πτει από το ταμείο του δήμου τη δια­φο­ρά των ποσών της μισθο­δο­σί­ας παρά την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση που έχει  από το κράτος.

Η Δημο­τι­κή Αρχή Πατρέ­ων προ­χω­ρά σε αυτή την κίνηση:

«Για­τί έχου­με το νου μας στα παι­διά και τους εργαζόμενους.

Για­τί τα σχο­λεία μας και τα παι­διά μας δεν χρειά­ζο­νται καθα­ριό­τη­τα μόνο 3 ή 4 ώρες την ημέρα.

Για­τί θέλου­με εργα­ζό­με­νους με πλή­ρες ωρά­ριο εργα­σί­ας και με δικαιώματα».

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι η Δημο­τι­κή Αρχή Πατρέ­ων είναι η μονα­δι­κή δημο­τι­κή αρχή  σε όλη την Ελλά­δα που προ­σλαμ­βά­νει όλες τις σχο­λι­κές καθα­ρί­στριες με πλή­ρες ωρά­ριο εργασίας.

Σημειώ­νει παράλ­λη­λα ότι «δεν στα­μα­τά­με ούτε λεπτό να διεκ­δι­κού­με την απαι­τού­με­νη χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό και τα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων μας.

Τα κρι­τή­ρια σύμ­φω­να με τα οποία αξιο­λο­γεί­ται η κάθε αίτη­ση υπο­ψή­φιας καθώς και τα μόρια που το κάθε κρι­τή­ριο λαμ­βά­νει, δεν τα θέτει ο δήμος και οι Υπη­ρε­σί­ες του, αλλά το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών και βάσει αυτών εκδί­δο­νται τα αποτελέσματα.

Ως Δημο­τι­κή Αρχή ευχα­ρι­στού­με δημό­σια τη Διεύ­θυν­ση Διοι­κη­τι­κών Υπη­ρε­σιών που οι αρμό­διοι υπάλ­λη­λοί της μέσα σε ασφυ­κτι­κές προ­θε­σμί­ες και σε σύνο­λο 600 περί­που αιτή­σε­ων εξέ­δω­σαν έγκαι­ρα τα απο­τε­λέ­σμα­τα, με εργα­σία πέραν του ωρα­ρί­ου τους λόγω ελλεί­ψε­ων προ­σω­πι­κού, προ­κει­μέ­νου οι υπό­ψη εργα­ζό­με­νές μας να είναι στη θέση τους την 1η Σεπτέμ­βρη και να προ­ε­τοι­μά­σουν τα σχο­λεία μας για το άνοιγ­μά τους».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο