Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διάγγελμα Πούτιν: Υποσχέθηκε τιμωρία αυτών που έδωσαν εντολή — Όλοι οι δράστες συνελήφθησαν

Ο πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν δήλω­σε σήμε­ρα ότι οι τέσ­σε­ρις άνδρες που επι­τέ­θη­καν σε έναν χώρο συναυ­λιών κοντά στη Μόσχα κατευ­θύ­νο­νταν προς την Ουκρα­νία, όταν συνε­λή­φθη­σαν και ήλπι­ζαν να δια­σχί­σουν τα σύνορα.

Σε διάγ­γελ­μά του, ο Πού­τιν είπε πως κάποιοι άνθρω­ποι στην ουκρα­νι­κή πλευ­ρά είχαν κάνει προ­ε­τοι­μα­σί­ες για να τους επι­τρέ­ψουν να δια­σχί­σουν τα σύνο­ρα από τη Ρωσία. Η Ουκρα­νία αρνεί­ται οποια­δή­πο­τε εμπλο­κή στην επίθεση.

«Προ­σπά­θη­σαν να κρυ­φτούν και μετα­κι­νή­θη­καν προς την Ουκρα­νία, όπου, σύμ­φω­να με τα προ­κα­ταρ­κτι­κά στοι­χεία, είχε προ­ε­τοι­μα­στεί ένα «παρά­θυ­ρο» για εκεί­νους από την ουκρα­νι­κή πλευ­ρά ώστε να δια­σχί­σουν τα σύνο­ρα», τόνι­σε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος φάνη­κε να επα­να­λαμ­βά­νει την εκδο­χή των γεγο­νό­των που παρου­σιά­στη­καν νωρί­τε­ρα από τις ρωσι­κές υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας (FSB). Κατά τη διάρ­κεια του διαγ­γέλ­μα­τός του, δεν έκα­νε καμία ανα­φο­ρά στην τζι­χα­ντι­στι­κή οργά­νω­ση Ισλα­μι­κό Κρά­τος που ανέ­λα­βε χθες την ευθύ­νη για την επί­θε­ση, την ώρα που το Κίε­βο αρνεί­ται κατη­γο­ρη­μα­τι­κά κάθε εμπλοκή.

«Όλοι οι δρά­στες, όσοι το οργά­νω­σαν και εκεί­νοι που διέ­τα­ξαν αυτό το έγκλη­μα θα τιμω­ρη­θούν δίκαια και ανα­πό­φευ­κτα. Όποιοι κι αν είναι, όποιος τους καθο­δη­γεί», τόνι­σε ο επι­κε­φα­λής του ρωσι­κού κράτους.

«Θα ανα­γνω­ρί­σου­με και θα τιμω­ρή­σου­με όποιον βρί­σκε­ται πίσω από τους τρο­μο­κρά­τες, που προ­ε­τοί­μα­σε αυτήν την κτη­νιω­δία, αυτήν την επί­θε­ση στη Ρωσία, ενα­ντί­ον του λαού μας».

Όπως ο ίδιος ανέ­φε­ρε, η 24η Μαρ­τί­ου κηρύ­χθη­κε ημέ­ρα εθνι­κού πένθους.

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο