Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διάψευση δημοσιεύματος περί εγκληματικής ενέργειας στο θάνατο της Τζωρτζίνας

Σε διά­ψευ­ση δημο­σιεύ­μα­τος που ανέ­φε­ρε ότι ο θάνα­τος της 9χρονης Τζωρ­τζί­νας από την Πάτρα ήταν εγκλη­μα­τι­κή ενέρ­γεια, καθώς εισέ­πνευ­σε τοξι­κό αέριο, προ­χώ­ρη­σε η Κεντρι­κή Ιατρο­δι­κα­στι­κή Υπη­ρε­σία Αθηνών. 

Όπως τονί­ζει ο προϊ­στά­με­νος της υπη­ρε­σί­ας Νικό­λα­ος Καρα­κού­κης, δεν αντα­πο­κρί­νε­ται στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αντί­θε­τα οι έρευ­νες συνεχίζονται.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως η 9χρονη, όπως και τα αδελ­φά­κια της, μετα­φέρ­θη­κε προ μηνών στο νοσο­κο­μείο Καρα­μαν­δά­νειο με σπα­σμούς. Εκεί, οι για­τροί κατά­φε­ραν να αντι­με­τω­πί­σουν το πρό­βλη­μα και να στα­θε­ρο­ποι­ή­σουν την υγεία της. Σε μια στιγ­μή πάντως που τα στε­λέ­χη του νοσο­κο­μεί­ου δεν βρί­σκο­νταν στον θάλα­μο νοση­λεί­ας, η Τζωρ­τζί­να, άγνω­στο για­τί, κατέρ­ρευ­σε και μόνο έπει­τα από υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες οι για­τροί κατά­φε­ραν να την κρα­τή­σουν στη ζωή. Υπέ­στη όμως εγκε­φα­λι­κές βλά­βες. Μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο Παί­δων, όπου κατέ­λη­ξε στα τέλη Ιανουα­ρί­ου 2022, με τον ιατρο­δι­κα­στή Ηλία Μπου­ζιά­νη να αδυ­να­τεί μακρο­σκο­πι­κά να προσ­διο­ρί­σει τα αίτια θανά­του της.

Εκκρε­μούν τα απο­τε­λέ­σμα­τα των ιστο­λο­γι­κών και τοξι­κο­λο­γι­κών εξετάσεων.

Την υπό­θε­ση ερευ­νά το τμή­μα Δίω­ξης Ανθρω­πο­κτο­νιών της Ασφά­λειας Αττι­κής, εξε­τά­ζο­ντας αρχι­κά τον θάνα­το της Τζωρ­τζί­νας και σε δεύ­τε­ρο χρό­νο θα ερευ­νη­θεί και οι θάνα­τοι και των άλλων δύο κορι­τσιών, της Μαλέ­νας και της Ίριδος.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο