Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαβάστε στο “Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου” 19–20 Μάρτη

Μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο του ΚΚΕ την Τρί­τη 22 Μάρτη
Να ακου­στεί δυνα­τά η φωνή του λαού: Οχι στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, να στα­μα­τή­σει κάθε ελλη­νι­κή εμπλο­κή! Στο Σύνταγ­μα στις 7 μ.μ. θα μιλή­σει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα είναι με τους ιμπε­ρια­λι­στές ή με τους λαούς! Οργα­νώ­νου­με τη διεκ­δί­κη­ση απέ­να­ντι στην ακρί­βεια και την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, στις συνέ­πειες του πολέ­μου στα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά. Δυνα­μώ­νου­με τη γνή­σια λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη στους λαούς της Ουκρα­νί­ας, της Ρωσί­ας, σε όλους τους λαούς που δεν έχουν τίπο­τα να χωρίσουν.

Αυτή είναι η σωστή πλευ­ρά της Ιστο­ρί­ας! Η πλευ­ρά της κοι­νω­νι­κής προ­ό­δου, της πάλης ενά­ντια στο σύστη­μα που γεν­νά­ει πολέ­μους, εκμε­τάλ­λευ­ση, προσφυγιά!

Επί­σκε­ψη του Δ. Κου­τσού­μπα στη Γιάννενα
Δεν δια­λέ­γου­με στρα­τό­πε­δο ληστών, είμα­στε στο πλευ­ρό των λαών!
Σε μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση μίλη­σε το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες – Κτη­νο­τρό­φοι: Μαχη­τι­κή πανελ­λα­δι­κή δια­δή­λω­ση στο κέντρο της Αθή­νας. Δεν το βάζουν κάτω, ο αγώ­νας για την επι­βί­ω­ση συνε­χί­ζε­ται — Στο πλευ­ρό τους σωμα­τεία και φορείς.

Απερ­γία στις 6 Απρί­λη: Πανερ­γα­τι­κή απά­ντη­ση στην ακρί­βεια και στον πόλε­μο. Τη Δευ­τέ­ρα 21/3 η σύσκε­ψη συν­δι­κά­των και φορέ­ων της Αττι­κής, στο γήπε­δο Σπόρ­τιγκ / Την Τρί­τη 22/3 στη Θεσσαλονίκη.

Αντι­πο­λε­μι­κό ψήφι­σμα του ΠΜΣ
Εκα­το­ντά­δες καλ­λι­τέ­χνες απα­ντά­νε: Με τον Πολι­τι­σμό, όχι τη βαρβαρότητα!

Ο «πρά­σι­νος» ενερ­γεια­κός πόλε­μος και η έκρη­ξη της ενερ­γεια­κής φτώχειας,

Ιδε­ο­λο­γία: Ο Λένιν του 1916 …απα­ντά για τον πόλε­μο του 2022.

Η Κυβέρ­νη­ση για τα πανε­πι­στή­μια: Άλλη μια «κοσμο­γο­νία» αντι­δρα­στι­κών αλλαγών.

Εργα­ζό­με­νοι στη ΛΑΡΚΟ: «Δεν θα μας βγά­λουν από τη δου­λειά και τα σπί­τια μας». Συγκέ­ντρω­ση — συνέ­λευ­ση έγι­νε την Παρα­σκευή στη Λάρυμνα.

ΚΕ του ΚΚΕ: Ημερίδα για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το Μάαστριχτ

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ, με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 30 χρό­νων από την υπο­γρα­φή της Συν­θή­κης του Μάα­στριχτ και την έντα­ξη της Ελλά­δας στην ΕΕ, πραγ­μα­το­ποιεί ημε­ρί­δα με θέμα: «30 χρό­νια της Ευρω­παϊ­κής Ενω­σης των μονο­πω­λί­ων, διαρ­κούς επί­θε­σης ενά­ντια στα εργα­τι­κά — λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα. Η απά­ντη­ση του ΚΚΕ», με κεντρι­κό ομι­λη­τή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα.

Θα ακο­λου­θή­σουν παρεμ­βά­σεις. Η ημε­ρί­δα θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Τετάρ­τη 30 Μάρ­τη 2022, έναρ­ξη στις 6 μ.μ., στην Αίθου­σα Συνε­δρί­ων του ΚΚΕ (Λ. Ηρα­κλεί­ου 145, Περισσός).

Στις 24 — 27 Μάρ­τη οι ΤΟ των Καλ­λι­τε­χνών και των Εκπαι­δευ­τι­κών της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ διορ­γα­νώ­νουν επί­σκε­ψη στο Βελι­γρά­δι, με αφορ­μή τη μαύ­ρη επέ­τειο των βομ­βαρ­δι­σμών και της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επέμ­βα­σης στην πολύ­πα­θη πρώ­ην Γιουγκοσλαβία.

Γι’ αυτήν την πρω­το­βου­λία, που συνα­ντά­ει ήδη μεγά­λη απο­δο­χή, μίλη­σαν στον «Ριζο­σπά­στη» η Βιβή Σιώ­ρα, μέλος της ΕΠ Αττι­κής και Γραμ­μα­τέ­ας της ΤΟ Καλ­λι­τε­χνών, και η Κων­στα­ντί­να Τσιου­πρά, Γραμ­μα­τέ­ας της ΤΟ Εκπαιδευτικών.

Ο παλλαϊκός ποιητής — μαστιγωτής των τυράννων του ουκρανικού λαού

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο