Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαμαρτυρία για το ΚΕΘΕΑ έξω από το υπ. Υγείας

Μέλη των θερα­πευ­τι­κών κοι­νο­τή­των, συγ­γε­νείς, φίλοι και εργα­ζό­με­νοι του ΚΕΘΕΑ πραγ­μα­το­ποί­η­σαν δια­μαρ­τυ­ρία σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι έξω από το υπουρ­γείο Υγεί­ας ζητώ­ντας να μην προ­χω­ρή­σει η προ­τει­νό­με­νη Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου, με την οποία κατα­λύ­ε­ται, όπως λένε, η αυτο­διοί­κη­ση του ΚΕΘΕΑ.

Απαί­τη­ση των συγκε­ντρω­μέ­νων, η δια­τή­ρη­ση του ΚΕΘΕΑ και το δικαί­ω­μα στη δωρε­άν, εθε­λο­ντι­κή, στε­γνή (χωρίς υπο­κα­τά­στα­τα και φάρ­μα­κα) απεξάρτηση.

«Με το διο­ρι­σμό έμμι­σθων επι­κε­φα­λής στο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο, που προσ­δο­κεί η κυβέρ­νη­ση, καταρ­ρέ­ει όλο το θερα­πευ­τι­κό μοντέ­λο του ΚΕΘΕΑ», ανα­φέ­ρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχά­λης Μυλω­νάς, διευ­θυ­ντής του ΚΕΘΕΑ «Εξέ­λι­ξις».

kethea2

Εδώ και 37 χρό­νια που λει­τουρ­γεί ο οργα­νι­σμός, το διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο εκλέ­γε­ται από όλα τα μέλη της θερα­πευ­τι­κής κοι­νό­τη­τας, τα συμ­βού­λια γονέ­ων και τους εργα­ζο­μέ­νους, κάθε δυο χρό­νια, εξη­γεί ο κ. Μυλω­νάς. «Ετσι επι­τυγ­χά­νε­ται η αυτο­νο­μία, ο σχε­δια­σμός με βάση κάθε περιο­χή εξάρ­τη­σης και η αυτο­δια­χεί­ρι­ση των θερα­πευ­τι­κών κοι­νο­τή­των. Το επι­τυ­χη­μέ­νο αυτό μοντέ­λο έχει ανα­γνω­ρι­στεί διε­θνώς, άλλω­στε το ΚΕΘΕΑ απο­τε­λεί σύμ­βου­λο-οργα­νι­σμό του ΟΗΕ και συμ­με­τέ­χει σε όλα τα διε­θνή όργα­να. Αν αλλά­ξει η δομή του, χάνει την υπό­στα­σή του και θα στα­μα­τή­σει πια να είναι ένας από του οχτώ επι­λεγ­μέ­νους συμ­βού­λους του ΟΗΕ», προ­σθέ­τει ο κ. Μυλωνάς.

kethea3

Ποτέ δεν έχει δώσει αφορ­μή το ΚΕΘΕΑ να αμφι­σβη­τή­σει κανείς την ακε­ραιό­τη­τα, την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα, τη δια­φά­νεια και την άρτια λει­τουρ­γία του, επι­ση­μαί­νει ο κ. Μυλω­νάς. Άλλω­στε οι προ­ϋ­πο­λο­γι­σμοί κατα­τί­θε­νται και εγκρί­νο­νται κάθε χρό­νο, ενώ ο ίδιος ο οργα­νι­σμός ελέγ­χε­ται τόσο από ορκω­τούς λογι­στές, όσο και από το γενι­κό λογι­στή­ριο του κρά­τους, τονίζει.

«Το ΚΕΘΕΑ μας προ­σέ­φε­ρε ζωή, μάθα­με να ζού­με με αξί­ες και μαζί με τους ανθρώ­πους. Να δια­χει­ρι­ζό­μα­στε τα συναι­σθή­μα­τά μας και να μην τα πνί­γου­με στις ουσί­ες. Να βάζου­με όρια στους εαυ­τούς μας και τους γύρω μας. Είναι σημα­ντι­κό να έχεις ανθρώ­πους να σε στη­ρί­ζουν — έως τώρα ήμα­σταν μόνοι μας», λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δυο μέλη θερα­πευ­τι­κών κοι­νό­τη­των ο Αλέ­ξαν­δρος, 25 χρο­νών, και ο Γιώρ­γος, 43, που αγω­νιούν για τη συνέ­χι­ση των των προ­γραμ­μά­των, στα οποία συμμετέχουν.

Μετά τη λήξη της δια­μαρ­τυ­ρί­ας, οι συγκε­ντρω­μέ­νοι επέ­στρε­ψαν στα θερα­πευ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα, δηλώ­νο­ντας απο­φα­σι­σμέ­νοι να παλέ­ψουν για όσα έχουν με κόπο κερδίσει.

Σημειώ­νε­ται πως το ΚΕΘΕΑ, δια­τη­ρεί προ­γράμ­μα­τα, μετα­ξύ άλλων, για την απε­ξάρ­τη­ση από τα ναρ­κω­τι­κά, το αλκο­όλ, τα τυχε­ρά παι­χνί­δια και το δια­δί­κτυο σε όλη την Ελλάδα.

atexnos banner 753x200

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο