Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ Κουτσούμπας: Μήπως γελοιοποιείται η ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας ότι ένας άοπλος διαδηλωτής χτύπησε έναν ΜΑΤατζή με πλήρη εξάρτυση;

Στον Γιώρ­γο Παπα­δά­κη (ANT1) μίλη­σε σήμε­ρα το πρωί  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κου­τσού­μπας και μετα­ξύ άλλων ρωτή­θη­κε και για την περί­φη­μη φωτό και την επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία συκο­φά­ντη­σης της πορείας.

- Υπάρ­χει ένα πρό­βλη­μα για κάποια επει­σό­δια που έγι­ναν και ένα μέλος του ΠΑΜΕ χτύ­πη­σε έναν αστυ­νο­μι­κό και έχει δια­τα­χθεί έρευνα.

- Υπάρ­χει μεγά­λο πρό­βλη­μα, αλλά το πρό­βλη­μα βρί­σκε­ται στη στά­ση των δυνά­με­ων των ΜΑΤ, της συγκε­κρι­μέ­νης διμοι­ρί­ας των ΜΑΤ που χει­ρί­στη­κε έτσι το ζήτη­μα, ότι επι­τέ­θη­κε, ενώ προ­στά­τευε ένα άγαλ­μα γνω­στού μακε­λά­ρη, ο οποί­ος πήρε την από­φα­ση να ρίξει την πρώ­τη ατο­μι­κή βόμ­βα στη Χιρο­σί­μα και το Ναγκα­σά­κι, ο οποί­ος είχε εμπλα­κεί στα ελλη­νι­κά πράγ­μα­τα με επέμ­βα­ση των Αμε­ρι­κά­νων κατά την περί­ο­δο 1946 — 49 όταν έφευ­γαν οι Βρε­τα­νοί από δω και έμπαι­ναν τα αμε­ρι­κά­νι­κα στρα­τεύ­μα­τα και οι Αμε­ρι­κά­νοι για να οδη­γή­σουν μετά χιλιά­δες ανθρώ­πους στις εξο­ρί­ες, στις φυλα­κές, σε εκτε­λέ­σεις, σε βασα­νι­στή­ρια και βεβαί­ως σε μια περί­ο­δο παρα­νο­μί­ας του ΚΚΕ μέχρι το 1974. Είναι αυτός που ξεκί­νη­σε μετά τον Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο, όταν όλοι οι λαοί πίστευαν ότι θα υπήρ­χε περί­ο­δος ειρή­νης, τον ψυχρό πόλεμο.

Αυτό φυλά­γα­νε, ένα άψυ­χο κου­φά­ρι, εκεί και έκα­ναν κατα­στο­λή μέσα στη δια­δή­λω­ση. Η δια­δή­λω­ση αυτή όπως θα είδα­τε, είχε δεκά­δες χιλιά­δες κόσμου, είχε γυναικόπαιδα.

Εκεί οι ΜΑΤα­τζή­δες, αυτοί οι συγκε­κρι­μέ­νοι 5–6 ήταν, μπή­καν μέσα στη δια­δή­λω­ση. Όλα τα πλά­να, αυτά που έδει­χναν τα κανά­λια και που τα έβλε­πε ο ελλη­νι­κός λαός, δεί­χνουν ότι ήταν μέσα στη δια­δή­λω­ση. Ήταν κάτω στο δρό­μο. Δεν ήταν πίσω από τα κάγκε­λα, δεν ήταν στο άγαλ­μα στο παρκάκι.

Μπή­καν μέσα, όπου ήταν γυναι­κό­παι­δα, νέοι άνθρω­ποι. Οι ΜΑΤα­τζή­δες ήταν με τη στο­λή των ΜΑΤ, με τις ασπί­δες τους, τα κρά­νη τους, τα globs και κάποιοι στις φωτο­γρα­φί­ες τα κρα­τούν ανά­πο­δα και είναι πιο επι­κίν­δυ­νο να χτυ­πή­σεις και να έχεις θύμα κάποιον δια­δη­λω­τή, νέο άνθρω­πο ή παιδί.

Οι δια­δη­λω­τές, και ο δια­δη­λω­τής που δήθεν έδει­ρε ‑όπως λένε‑, έχει ακά­λυ­πτο το πρό­σω­πο, ούτε κρά­νος φορά­ει, ούτε κρα­τά­ει τίπο­τα στα χέρια. Έχει σηκω­μέ­νο το πόδι και το χέρι, αυτό.

Και βεβαί­ως η άμυ­να των δια­δη­λω­τών να υπε­ρα­σπί­σουν τις μανά­δες, τις για­γιά­δες και τα παι­διά τους εκεί, όταν ο άλλος επι­τί­θε­ται με χημι­κά, κρό­του — λάμ­ψης και με globs μέσα στη δια­δή­λω­ση είναι φυσιο­λο­γι­κή. Και εσείς να βρι­σκό­σα­σταν εκεί, κύριε Παπα­δά­κη, το χέρι σας και το πόδι σας θα το σηκώ­να­τε να ρίξε­τε μια κλω­τσιά. Το ζήτη­μα είναι να δει η αστυ­νο­μία μήπως και η ίδια γελοιο­ποιεί­ται έτσι; Με το να λένε ότι ένας δια­δη­λω­τής που ήταν άοπλος και χωρίς τίπο­τα άλλο χτύ­πη­σε έναν ΜΑΤα­τζή που ήταν με τη στο­λή του, με το κρά­νος του, με το glob του και την ασπί­δα; Μην συζη­τά­με. Πρό­κει­ται για αστεία. Δεν είχε καμία δου­λειά εκεί η διμοι­ρία των ΜΑΤ.

Δεν ξέρω ποιος έδω­σε την εντο­λή, να ψαχτεί, να γίνει έλεγ­χος για­τί εκεί είναι η ευθύ­νη. Δεν έπρε­πε να φύγει από εκεί. Διό­τι οι δια­δη­λω­τές συμ­βο­λι­κά πέτα­ξαν μια μπο­γιά. Και τι έγι­νε; Άλλη φορά το είχαν γκρε­μί­σει ή άλλη φορά δεν πρό­λα­βαν να το γκρε­μί­σουν. Το άγαλ­μα του Τρού­μαν, ο ελλη­νι­κός λαός το ξέρει, εδώ και δεκα­ε­τί­ες, ακό­μα επί χού­ντας που ήταν εκεί στη­μέ­νο το έρι­χναν και έγρα­φαν συν­θή­μα­τα. Έλε­ος πια.

atexnos banner 753x200

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο