Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διεθνής αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα

Τη συμπα­ρά­στα­σή τους στη σημε­ρι­νή απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση, στα σωμα­τεία και τους εργα­ζό­με­νους της Ελλά­δας εκφρά­ζουν με μηνύ­μα­τα που έχουν στεί­λει στο ΠΑΜΕ συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις από άλλες χώρες.

Το Συν­δι­κά­το USB από την Ιτα­λία στη­ρί­ζει την απερ­γία και τις κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων της Ελλά­δας, που είναι κοι­νοί με τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων της Ιτα­λί­ας. «Τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα αγω­νί­ζο­νται ενά­ντια στον πόλε­μο, εργά­ζο­νται για την οικο­δό­μη­ση ενός μεγά­λου διε­θνούς εργα­τι­κού κινή­μα­τος και δεν μπο­ρούν να δεχτούν ότι οι εργα­ζό­με­νοι και οι άνθρω­ποι θα πλη­ρώ­νουν αυτή την κατά­στα­ση. Τις τελευ­ταί­ες βδο­μά­δες, οι λιμε­νερ­γά­τες της Γένο­βας και οι εργα­ζό­με­νοι στο αερο­δρό­μιο της Πίζας αρνή­θη­καν να μετα­φέ­ρουν όπλα. Από την Πίζα και τη Γένο­βα, το USB απευ­θύ­νει κάλε­σμα στους εργα­ζό­με­νους να πουν “Οχι” στον πόλε­μο. Το τίμη­μα αυτού του πολέ­μου, όπως και όλων των άλλων που έγι­ναν από τους δυτι­κούς συνα­σπι­σμούς κατά της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, του Ιράκ, του Αφγα­νι­στάν, της Λιβύ­ης, της Συρί­ας, της Υεμέ­νης και πολ­λών άλλων χωρών, το πλη­ρώ­νουν οι λαοί και οι εργα­ζό­με­νοι», τονί­ζει στο μήνυ­μά του.

Την αλλη­λεγ­γύη του στην εργα­τι­κή τάξη στην Ελλά­δα και ιδιαί­τε­ρα στο ΠΑΜΕ εκφρά­ζει το Συν­δι­κά­το LAB από τη Χώρα των Βάσκων. «Τα αιτή­μα­τα της γενι­κής απερ­γί­ας είναι σαφέ­στα­τα: Η μη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, η καταγ­γε­λία του αυξα­νό­με­νου πλη­θω­ρι­σμού και των τιμών, η υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων και το αίτη­μα για συλ­λο­γι­κές δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με αυξή­σεις μισθών», σημειώ­νει το Συν­δι­κά­το. «Σε αυτό το πλαί­σιο των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων οι λαοί και η εργα­τι­κή τάξη δεν έχουν τίπο­τα να κερ­δί­σουν, αλλά πολ­λά να χάσουν σε αυτήν τη λογι­κή των πολέ­μων που προ­κα­λούν κατα­στρο­φή και κίν­δυ­νο της ζωής», προ­σθέ­τει.

Μηνύ­μα­τα επί­σης έχουν στα­λεί στο ΠΑΜΕ από συν­δι­κά­τα της Αυστρί­ας και της Ιρλαν­δί­ας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο