Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ από φασίστες χούλιγκαν: «Ξηλώθηκαν» επτά αξιωματικοί – Σιγή της κυβέρνησης για τις πολιτικές ευθύνες

Με το ξήλω­μα επτά αξιω­μα­τι­κών της Αστυ­νο­μί­ας η κυβέρ­νη­ση φαί­νε­ται πως θέλει να περιο­ρί­σει την τρα­γω­δία στις όποιες επι­χει­ρη­σια­κές ευθύ­νες και να κρύ­ψει τις δικές πολι­τι­κές ευθύ­νες για το γεγο­νός πως οργα­νω­μέ­νη ομά­δα από φασί­στες χού­λι­γκαν οπα­δοί της Ντι­να­μό Ζάγκρεμπ ξεκί­νη­σαν από την Κρο­α­τία πέρα­σαν τα σύνο­ρα της Ελλά­δας και έφτα­σαν ανε­νό­χλη­τοι στην Νέα Φιλα­δέλ­φεια δολο­φο­νώ­ντας ένα 29χρονο οπα­δό της ΑΕΚ και προ­κα­λώ­ντας σοβα­ρά επεισόδια.

Ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Γιάν­νης Οικο­νό­μου έκα­νε λόγο για «ανε­πί­τρε­πτο και απα­ρά­δε­κτο γεγο­νός» και ανέ­φε­ρε ότι η αστυ­νο­μία «στον τομέα όμως της πρό­λη­ψης και της απο­τρο­πής απέ­τυ­χε». Απέ­φυ­γε φυσι­κά να μιλή­σει για πολι­τι­κές ευθύ­νες που βαρύ­νουν εκ των πραγ­μά­των την κυβέρνηση!

Όπως ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός, Γιάν­νης Οικο­νό­μου, απο­μα­κρύ­νο­νται ‑με εντο­λή του προς τον Αρχη­γό της ΕΛ.ΑΣ. ο Προϊ­στά­με­νος της Υπο­διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Βίας στους Αθλη­τι­κούς Χώρους, αλλά και οι επι­κε­φα­λής του Τμή­μα­τος Τρο­χαί­ας Ιωαν­νί­νων, του Γ’ Τμή­μα­τος Τρο­χαί­ας Αυτο­κι­νη­το­δρό­μων Αντιρ­ρί­ου — Ιωαν­νί­νων, του Β’ Τμή­μα­τος Τρο­χαί­ας Αυτο­κι­νη­το­δρό­μων Αντιρ­ρί­ου-Ιωαν­νί­νων, του Α’ Τμή­μα­τος Τρο­χαί­ας Αυτο­κι­νη­το­δρό­μων Αντιρ­ρί­ου-Ιωαν­νί­νων, του Τμή­μα­τος Τρο­χαί­ας Αυτο­κι­νη­το­δρό­μων ΠΑΘΕ Αχα­ΐ­ας και του Τμή­μα­τος Τρο­χαί­ας Αυτο­κι­νη­το­δρό­μων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Είπε πως η Αστυ­νο­μία «ναι μεν προ­χώ­ρη­σε γρή­γο­ρα στην προ­σα­γω­γή και σύλ­λη­ψη 98 ατό­μων, στον τομέα όμως της πρό­λη­ψης και της απο­τρο­πής απέ­τυ­χε» και στά­θη­κε στο ότι η οπα­δι­κή βία είναι «πρό­βλη­μα βαθύ­τα­το, ριζι­κό και πανευ­ρω­παϊ­κό, αφού στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση εμπλέ­κο­νται οπα­δοί από διά­φο­ρα κρά­τη, οι οποί­οι έχουν συγκρο­τή­σει διε­θνή δίκτυα βίας και δρα­στη­ριο­ποιού­νται σε πολ­λές χώρες».

Παράλ­λη­λα προ­σπά­θη­σε ουσια­στι­κά να καθη­συ­χά­σει την ευρω­παϊ­κή Ομο­σπον­δία  ενό­ψει των αγώ­νων που ακο­λου­θούν τόσο με τις ελλη­νι­κές ομά­δες στις ευρω­παϊ­κές διορ­γα­νώ­σεις τις επό­με­νες ημέ­ρες αλλά και για τη διε­ξα­γω­γή του Super Cup στο γήπε­δο «Γ. Καραϊ­σκά­κης» μετα­ξύ Μάν­τσε­στερ Σίτι και Σεβίλ­λη στις 16 Αυγού­στου λέγο­ντας πως «η κυβέρ­νη­ση και οι αρμό­διες αρχές, πρω­το­στα­τού­σης της ΕΛ.ΑΣ, λαμ­βά­νουν όλα τα απαι­τού­με­να μέτρα και είναι σε διαρ­κή δια­βού­λευ­ση με κάθε εμπλε­κό­με­νο φορέα, καθώς εκκρε­μεί η διε­ξα­γω­γή σημα­ντι­κών αγώ­νων της UEFA σε ελλη­νι­κό έδα­φος τις επό­με­νες ώρες και ημέρες».

Τέλος, είπε πως έδω­σε εντο­λή στον Αρχη­γό της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας για ΕΔΕ «για την πλή­ρη δια­κρί­βω­ση των συμ­βά­ντων, από την είσο­δο των οπα­δών στην Ελλά­δα και ύστε­ρα, ώστε να εντο­πι­σθούν και να απο­δο­θούν οι δέου­σες ευθύ­νες, σε κάθε επί­πε­δο και με οποια­δή­πο­τε μορ­φή» ζητώ­ντας να ανα­τε­θεί σήμε­ρα από τον Αρχη­γό σε Ανώ­τα­το Αξιωματικό.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο