Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν είναι οπαδοί. Είναι φασίστες και φονιάδες!

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Δεν είναι φίλα­θλοι, μήτε οπαδοί.

Δεν αγα­πούν το ποδό­σφαι­ρο και τον αθλη­τι­σμό. Τι σχέ­ση θα μπο­ρού­σαν να έχουν με τα ευγε­νή ιδα­νι­κά του «ευ αγω­νί­ζε­σθαι» οι μαχαι­ρο­βγάλ­τες και οι δολοφόνοι;

Χρη­σι­μο­ποιούν τις ομά­δες ως κάλυμ­μα για τις εγκλη­μα­τι­κές τους ενέρ­γειες. Πίσω απ’ τις μάσκες των «οπα­δών» κρύ­βο­νται οργα­νω­μέ­νες αγέ­λες φασιστών.

Μόνο φασί­στες θα μπο­ρού­σαν να αφαι­ρέ­σουν, έτσι άναν­δρα και εν ψυχρώ, τη ζωή αθώ­ων ανθρώ­πων επει­δή βρέ­θη­καν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

Προ­χθές ο Φιλό­που­λος. Χθες ο Άλκης. Σήμε­ρα ο 29χρονος Μιχά­λης. Αύριο ποιος;

Δεν έχουν αξί­ες. Ο φασι­σμός απο­γυ­μνώ­νει τον άνθρω­πο από κάθε αξια­κό σύστη­μα. Τον απο­κτη­νώ­νει, μετα­τρέ­πο­ντάς τον σε άγριο ζώο έτοι­μο να δια­πρά­ξει το μεγα­λύ­τε­ρο, το πιο φρι­χτό έγκλημα.

Ποιοι τους θρέ­φουν και ποιοι οφε­λού­νται από τη δρά­ση τους; Κυβερ­νή­σεις, ΠΑΕ και ποδο­σφαι­ρι­κές ομο­σπον­δί­ες έχουν κολοσ­σιαί­ες ευθύ­νες για το γεγο­νός ότι φασι­στι­κές-εγκλη­μα­τι­κές συμ­μο­ρί­ες δρουν ανε­νό­χλη­τες μέσα στις τάξεις του οπα­δι­κού κινήματος.

Τα ευχο­λό­για, όπως και οι υπο­σχέ­σεις, περίσ­σε­ψαν, χρό­νια τώρα. Ο φασι­σμός πρέ­πει να ξερι­ζω­θεί από τα γήπε­δα και την κοινωνία.

Και αυτό δεν θα το πρά­ξει καμία κυβέρ­νη­ση, παρα μόνο με την πάλη του ο ίδιος ο λαός.

ΚΚΕ: Ανα­κοί­νω­ση για τη δολο­φο­νία του οπα­δού της ΑΕΚ από φασί­στες χούλιγκαν

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο